|
Русија: пријател или не? |
Внеси реплика | страница <1 4567> |
Автор | |||
petar_thegreat
Сениор Регистриран: 13.Април.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
covecki e da se gresi ... no greskite nema da ostanat neispraveni ... najgolem strav kaj grcite e panslovenskiot sojuz na pravoslavnite .... a mesto za niv vo toj sojuz nema .... kolku i da se trojanskiot konj , eden den nema da im izleze na arno ....
|
|||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ruskiot kral gi pomagal voeno i politicki Grcija, Srbija i Bugarija vo osloboduanjeto od osmanliskoto carstvo. Za zal Makedoncite ja nemale taa privilegija. Motivite uste ne mi se jasni megutoa fakt e deka Makedonija nikogas ne dobia podpora vo Rusija, nasiot predstavnik Berovski koga otisol da bara pomos od Ruskiot car ne bil ni primen. |
|||
Vercingetorix
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 421 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
99%НЕ!,1%ДА!-.-
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Rusija sekogash podavala raka na srbite i bugarite, a na makedoncite im go davala samo sredniot prst.
Najdolgiot ni go podade koga gi potturna makedoncite od Egejska Makedonija vo gragjanska vojna vetuvajki mu na makedonski narod avtonomija vo ramkite na Balkanskata Konfederacija megju Jugoslavija i Bugarija. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Русија во името на пан-славјанството имала своја политичка улога, контрола над државите каде живее словенското население.
Како еден пример ке ја посочам втората светска војна кога Русија и Германија потпишуваат пакт за ненапаѓање (пред очите на јавноста) иако позадината на тоа е окупацијата на Полска, Украина... се до почетокот на операцијата Барбароса, за да ја согледаат реалноста и да го сменат к*рсот. Русија НИКОГАШ не била пријател на Македонија, како и на Бугарија (читај Крсте П. Мисирков) кога во првата и втората Балкаснка војна си ги покажа своите интереси кон балканот. Со амин на Русија и со притисок, Англија и Франција ја поделија Македонија. Иако го знаеме тој факт, многумина од нас не сакаат да ја видат реалноста и сеуште наивно веруваат/ме дека РУсија и е пријател на Македонија, поради што? 1. Правосалвието? 2. Славјанството? Искористувањето на емоциите е прво начело на политиката и интересите, ние паднавме под такво влијание да многумина кај нас и денес веруваат во “бајката“, мајка Русија! |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
пријателството се стекнува а никако добива на подарок ......... но , не се сите исто така добронамерни и искрени на подадената рака за пријателство ....... и Русија како и секоја друга поголема сила е пријател онолку колку ни се и другите и нормално , во таа мера колку сме ние подготвени да прифатиме пријателство .......... лично сметам дека повеќе бевме заинтересирани за пријателството со уса отколку со Русија ........ а колку е тоа паметно , останува да се види иако досегашната пракса говори дека тоа пријателство понудено од нив е само од интерес и никако поинаку ......... а малите народи и држави скоро секогаш служеле како средство за пазарење и поткусурување меѓу големите сили во зависнос од дадениот момент ........
|
|||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
лично сметам дека повеќе бевме заинтересирани за пријателството со уса отколку со Русија ........ а колку е тоа паметно , останува да се види иако досегашната пракса говори дека тоа пријателство понудено од нив е само од интерес и никако поинаку ......... а малите народи и држави скоро секогаш служеле како средство за пазарење и поткусурување меѓу големите сили во зависнос од дадениот момент ........ Ако не си свесен што и се случи на Македонија 1913 година, се друго е пропагандна цел. Малите земји/сили немаат моќ да понудат нешто туку големите земји/сили, а знаеме што добивме од Русија, и ако не сме способни да анализираме не е ни чуд на какво дереџе се наоѓаме! |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
913- та само Русите беа виновни ........... никако другите големи сили од тоа време ......... МАЛИТЕ народи ( а ние за жал во тоа време немавме ни автономија а не нешто посериозно ) , служат за поткусурување и пазарење ПОМЕЃУ ГОЛЕМИТЕ СИЛИ во тој момент ....... можеби не знам и не сум учен како што се многумина тука , но не сум ни фобичен само кон еден народ и држава ..... во нашиов случај и повеќе од една а уште помалку сум подготвен да се однесувам полтронски кон некој кој последниве 20 години не влече за нос па мислам дека името можеме да си го смениме во ПИНОКИО ...........
Изменето од МАРШАЛ - 02.Август.2009 во 13:57 |
|||
Buggyman
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не си? Изменето од Buggyman - 02.Август.2009 во 18:35 |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
aleksandar bt
Нов член Регистриран: 02.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne
|
|||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...prjatel,prijatel ama ne saka nikoj da ja dupi pogotovo ne...Makedonija.
Ruskata sluzba nekoja tamu za hrana im bara na nasive za izvezenata roba vo Rusija fiskana smetka so logo..PROIZVEDENO VO MAKEDONIJA. ....goj glupco izvezol banani i mandarini od Makedonija ,zamrznata tuna i kanadski bataci?.Koj ja rezili nasava zemja i gi narusuva tolku dobri i cvrsti da ne recam "topli" odnosi pomegju dvete drzavi.
|
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кога некој зборува за тебе позади грб,тука нема пријателство.
Значи зборувам за политиката на Русија. Иако помалце лицемерна е во однос на Западот. |
|||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кој и да е, му успеало... незнам колку ова ќе наштети особено на овоштарите од росоманско кои последниве години оќоравеа од пари, благодарение на откупот од руските компании
|
|||
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Значи какви банани,мандарини,ананас...манго имаат во Росоман,така ке останат не продадени.
|
|||
Внеси реплика | страница <1 4567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |