|
Ве навредува ли вистината? |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 30> |
Автор | |||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
упссс...ова е на Маре Магде. но потполно се сложувам. како и со тебе во известен смисол. |
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
туѓите грижи ги елиминираат сопствените ........ ги потиснуваат во втор план
|
|||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
но само привидно е така, нели, Мики
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...затоа што почнуваат да се заситуваат од своите па бараат нешто ново и поинтересно во туѓите.....
|
|||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
понекогаш некои луѓе биваат испровоцирани и инспирирани од самите нас да ни „залепат во фаца„.
Понекогаш самите си нарачуваме а потоа ни се испорачува.
|
|||
Beauty fades, dumb is forever
|
|||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
питането е дали нас ни навредува???
а па jас ако jа сакам вистината нема да ме навреди. ке ме навреди лагата. но доjдовме и до питането: какви се намерите и дали секогаш се благородни намерите на тие што jа кажуват хипотетичната вистина. Вистината е релативен поjм , како и доброто и справедливоста. Секоj jа носи своjата , поради една едина причина - имам различна перцепция за моралните категории. |
|||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
на комплексни прашаниja нема прости одговори
и по некогаш не навредува не толку вистината или лагата колку патот кон вистината или лагата |
|||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ako mi e plesnata taka baaaaaaam ....vo lice
inace odokolu ova ona ...jok |
|||
Irenuzza
Нов член Регистриран: 28.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Би сакала да има се` повеќе и повеќе луѓе кои ќе ја кажуваат вистината, онака директно и искрено, без завиткувања и пресметки...
Можеби и 80% од нив вистината ќе ја „треснат“ во лице за да самите се почувствуваат појаки или подобри од другиот во моментот, меѓутоа не сфаќаат дека целосно оформена личност од секој нивни збор ќе го извлече најдоброто како поука, па на крај ќе испадни дека и услуга му/и` направиле Ги почитувам до бескрај блиските мои кои без пардон ми ја кажуваат вистината (во секој случај гледана од нивни аспект).... |
|||
Wonderfully twisted!
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vistinata go navreduva egoto.
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Браво!!! На тоа мислев и jас. Каj мене е токму така. Но ипак преферирам реалниот факт пред лагата или извртуването на вистината. Сакам директ. Може би поради тоа што самата jас не сум директна. Вистината често носи разочаруване... но обично то е према нас самите. Затоа што сме допуштили да бидеме во заблуда. На мене додуше не ми треба проводник на вистината...имам шесто чувство катализатор на умствено движение и обично краjниот резултат е стигане до вистината по патот на логичкиот умозаклучок. |
|||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Вистината е дека има многу малку правда на светот и дека имаме желба за одмазда
|
|||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
тој што дава отказ треба е свесен дека ќе му најдат замена и ќе го заборават
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1617181920 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |