IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО - 1
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО - 1

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 155156157158159 256>
Автор
Порака
milomoe Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 21.Јули.2009
Статус: Офлајн
Поени: 23
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај milomoe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2009 во 00:47
MMAGDALENA sakate da kazete deka nasata vlada ne saka da dojde do promena na imeto??? ha ha ha stvarno me nasmeavte. Tie najveke sakaat no im e strav sto ke kaze posle narodot nema da gi glasa pa zatoa go izmislija referendumot kako da ne postojat oni da odlucat i da donesat resenie pa sega ajde stavi go narodot vo ogan toj da odlucuva. Zosto ne go stavat narodot da odlucuva na pr. za ZAKONOT NA PRATENICKITE PLATI STO BESE ZIMOSKA DONESEN i t.n. tuku toa ne im odgovara.REFERENDUM NE TREBA DA IMA tuku toa sami neka go resat narodnuite izbranici pa kakvo saka neka bide resenieto i taka nie sme nauceni se da trpime. Dosta se trosat pari na izbori, koga imaat veke tolku mnogu pari neka gi dadat vo socijalata zatoa sto ima luge koi nemaat sto da jadat..
Кон врв
ABC Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јули.2009
Поени: 371
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ABC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2009 во 00:51
Всушност раководството на оваа земја треба да излезе со јасен став дека народот сака да влезе и во НАТО и во ЕУ но доколку не му е поставен единствениот и бесмислен услов како ултиматум:-промена на сопственото име,нешто што е спротивно на сите демократски норми и меѓународни правила на слободољубивиот свет,и се коси со сите меѓународни принципи за кој што се залагаат разумните луѓе на планетава.
Кон врв
milomoe Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 21.Јули.2009
Поени: 23
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај milomoe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2009 во 00:59
Da KULTUZIM 95% SE PROTIV, no dali toj narod znae sto ke se desi ako zaradi imeto ne vlezeme vo NATO i EU? sigurno ne moze da ja znae vistinata zatoa sto mediumite se na vladeackata garnitura i obavestuvaat kako sto sakaat tie.
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2009 во 01:03

Влезот во ЕУ меѓудругото ни зависи и од исполнување на бенч-марковите дадени од ЕУ....и тоа не само декларативно, како што се правеше досега....затоа сега за само неколку дена на јуриш се усвојуваат закони кои се едни од најважните и за во ЕУ и за функционирање на државата...

Ние треба да си ги исполниме дадените задачи, проблемот со името не треба да ни е дополнителен товар во моментов....
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2009 во 01:09
Originally posted by milomoe milomoe напиша:

Da KULTUZIM 95% SE PROTIV, no dali toj narod znae sto ke se desi ako zaradi imeto ne vlezeme vo NATO i EU? sigurno ne moze da ja znae vistinata zatoa sto mediumite se na vladeackata garnitura i obavestuvaat kako sto sakaat tie.

Чии медиуми се Алфа, А1, Време, Утрински, Вест, Сега, Дневник???
Те молам немој само се заплеткуваш се повеќе и повеќе во твоите изјави...

Еве ти мило мое и тоа од најлевиот весник во државата:

Галуп: Македонците не го менуваат името за ЕУ

Брисел - Дури 95 отсто од Македонците не би го смениле името на државата за да влезе во Европската унија, е резултатот на последното истражување на Галуп Балкан монитор, објавено во Брисел. Според него, во земјата има голем диспаритет меѓу подготвеноста да го жртвуваат името на државата кај Албанците и кај Македонците, па дури 67 отсто од Албанците би го сториле тоа, бидејќи ЕУ им е поголем приоритет. Галуп се занимава и со расположението на македонските „националисти“ кај кои, според испитувањето, само 57 отсто го одобруваат влегувањето во Унијата, па сметаат дека треба да се дигне раце од таа цел ако мора да се направи отстапка кон Грција.

Она што, исто така, е к*риозитетно е дека приемот во ЕУ не е веќе приоритет над приоритетите како многу години наназад, па сега тој е четврти, зад пресметката со корупцијата, визите, па и слободната трговија со земјите околу. Кога, пак, Македонците сметаат дека сепак ќе влезат во ЕУ, е следното прашање на кое повеќето ја посочиле 2015 година, како и граѓаните на Србија и на Црна Гора, додека најмалку оптимисти се Босанците, кои се ставиле со рокот зад Косово

Извор Утрински

А добро е да ги видиш и податоците во Хрватска и Турција:

Дека членството во ЕУ би било добро за државата сметаат 64 проценти од анкетираните Македонци, а 74 отсто мислат оти тоа ќе и донесе економска корист. Поддршката за членство во ЕУ во Турција е 39, а во Хрватска 29 проценти.

Извор Вечер

Ти кажуват ли бројките нешто...
Немој бе мило мое не се надевај дека некој ќе ти поклони нешто ако тоа самата не го сработиш...
Ние самите сме тие кои можеме да си го подобриме стандардот , ние и никој друг...
А особено ако ја добиеме и визната либерализација , тогаш ќе нема никакви пречки...
(јас ти се обраќам како на женско, незнам зошто ама имам такво чуство)...

Изменето од kultuzin - 30.Јули.2009 во 01:16
Кон врв
Neptun74 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Orbiter

Регистриран: 23.Октомври.2008
Поени: 2643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neptun74 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2009 во 01:11

Jas bi sakal da mi se pojasni...

Sto ke se desi ako ZARADI IMETO ne vlezeme vo NATO i EU?
A isto bi sakal da mi se objasni i oba:
Sto ke se desi ako go smenime imeto?
DeepBlue
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2009 во 01:13
Originally posted by Neptun74 Neptun74 напиша:

Ako ne ispolnime toa sto se bara od nas...NISTO...
Dzabe e menuvanje na imeto, ako ne se zavrsat i drugite obvrski....zatoa imeto ne smee da ni bide broj 1 vo momentov, iako nekoj saka da go pretstavi taka toa...плазење
Кон врв
ABC Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јули.2009
Поени: 371
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ABC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2009 во 01:20
Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

Originally posted by Neptun74 Neptun74 напиша:

Ako ne ispolnime toa sto se bara od nas...NISTO...
Dzabe e menuvanje na imeto, ako ne se zavrsat i drugite obvrski....zatoa imeto ne smee da ni bide broj 1 vo momentov, iako nekoj saka da go pretstavi taka toa...плазење

Сепак неколкумина врвни ЕУ политичари јасно и недвосмислено посочија дека и “еж да родиме“ додека името не го смениме во ЕУ не влегуваме.Со што практично бесмислено стана да ги исполнуваме секојдневно измислените нови и нови “бенџмарци“ на ЕУ,кој ни самите членки не ни помислуваат некогаш да ги исполнат.Токму затоа на народот треба да му се каже да си го бара чарето на друг начин без големи надежи за влез во НАТО и ЕУ,што баш во моментов и не е баш некоја голема привилегија,особено по членството во НАТО на Албанија како практичен пример пред наши очи.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2009 во 01:24

REFERENDUM NE TREBA DA IMA tuku toa sami neka go resat narodnuite izbranici pa kakvo saka neka bide resenieto i taka nie sme nauceni se da trpime.

Извини миломое, ама таков дефетистички став не можам да прескокнам а да не го коментирам!

Како тоа мислиш какво сака нека биде решението... ние ќе трпиме?!
Што ако народните избраници се договорат да не прекрстат во Република Македонија (северна, горна-долна, вардарска, скопска, брегалничка, кривопаланечка...), тебе ќе ти биде сеедно и ти ќе трпиш?!

Ќе трпиш и ќе ти биде сеедно како некој ќе реши да те прекрсти?!

За среќа можеш да прочиташ и сам/а по коментариве дека има многу луѓе што не мислат како тебе да трпат се што ќе им се наметне од политичарите, па ваквиот твој став и на твоите истомисленици станува се повеќе аут.
Инаку ако сите мислеа така, кај ќе ни беше крајот сега!!!

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2009 во 01:27
Kolkava e privilegija vlezot vo NATO i EU znaeme site, isto taka gi znaeme i odgovornosta i obvrskite koi prozleguvaat od toa....zatoa nase e da prodolzime po toj pat....
A za izjavite od "vrvnite politicari" ....dosega gi vidovme mnogu, mnogu pominaa i zaminaa davajki razni izjavi od tipot, deka samo so promena na imeto, nie sme si ja zavrsile zadacata.....
Imeto treba da dojde na dneven red pokasno, ako prethodno uspeeme da dobieme datum za pregovori....pozicijata ke ni bide barem malku podobra od segasnava... 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Orbiter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neptun74 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2009 во 01:32
eden "resume" spored mene:

EU ne ne prima dodeka ne go smenime imeto.

Ako go smenime imeto, nema odma da ne primat i ke ni nataknat uste milion bencmarkovi za ispolnuvanje, proprateno so kakvi ne drugi besmisleni uslovi - toj sto popusta pod pritisok, se moze da mu se nametne...

Primerot so Bugarija i Romanija - vlegoa vo EU, ama nekako zivotniot standard ne im se smeni preku nok... Treba uste mnoooogu da se raboti za da se stigne prosecnoto ekonomsko nivo na EU.

Znaci, patot koj EU ni go predlaga, po baranje na Grcija e ovoj - 1. promena na ime
        2. Dostiganje na zadovolitelno ekonomsko nivo
        3. Vlez vo EU.

...

Ako malku gi zasukame rakavite, i se izborime za podobar zivot vo Makedonija, i nie i vie, i nasi i vasi, i crveni i plavi...

TOCKATA EDEN KE STANE IRELEVANTNA!
Vlezot vo EU zavisi samo od nas, imeto NE SMEEME DA GO SMENIME!
DeepBlue
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2009 во 01:33
Се што правиме правиме за себе си...
А верувам дека ако еден ден си го средиме општеството до таа мерка за да бидеме спремни за ЕУ тогаш ЕУ нема ни да ни треба....
најдобар пример се анкетите во Хратска а и сознанијата кои лично ги имам од директни разговори...
На Хрватите им е едноставно СЕЕДНО дали и кога ќе влезат во ЕУ...
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2009 во 01:35
Vo EU nema da vlezeme uste 6-7 godini, toa e najoptimalnoto sto moze da go dobieme....i toa zadolzitelno vo paket so ostanatite od Balkanot....
Zatoa nema potreba od forsiranje na problemot so imeto...намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Orbiter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neptun74 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2009 во 01:38
Jas veke smetam deka site sme ednoglasni

IME SI E IME...

REPUBLIKA MAKEDONIJA
DeepBlue
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 155156157158159 256>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.