IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО - 1
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО - 1

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 152153154155156 256>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2009 во 22:37
nepriznavam podobar zivot za smetka na moeto ime
imeto na moeto pleme
i za smeta na samiot sebe sto sum jas

Изменето од Анастеа - 30.Јули.2009 во 10:15
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
milomoe Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 21.Јули.2009
Поени: 23
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај milomoe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2009 во 22:44
Magdalena da znaes deka se dodeka ima prazni glavi vo drzavava ke vodime inaet. Politikata nee nitu moral nitu etika i zatoa treba da znaeme deka nekogas i protiv nasata volja treba da se popusti. Ne treba nikogas da se vrakame nazad (za sto se borel makedonskiot narod) da gledame napred vo 21 vek. So sigurnost vi tvrdam deka niedna politicka partija ne saka da go menuva imeto , no znaeme deka toa ni e nalozeno i toa morame da go storime, samo sto treba da se najde najdobroto resenie koi nema da dopre do nasiot identitet. A jas nema sto da citiram toa e mnogu pati citirano od golem broj eksperti samo otvorete vo Utrinski i sami ke procitate. A kakov sum jas politikolog toa samo jas si znam , megutoa jas si imam eden i edinstven stav koi nikogas ne go menuvam.
Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2009 во 22:52
Originally posted by milomoe milomoe напиша:

Magdalena da znaes deka se dodeka ima prazni glavi vo drzavava ke vodime inaet. Politikata nee nitu moral nitu etika i zatoa treba da znaeme deka nekogas i protiv nasata volja treba da se popusti. Ne treba nikogas da se vrakame nazad (za sto se borel makedonskiot narod) da gledame napred vo 21 vek. So sigurnost vi tvrdam deka niedna politicka partija ne saka da go menuva imeto , no znaeme deka toa ni e nalozeno i toa morame da go storime, samo sto treba da se najde najdobroto resenie koi nema da dopre do nasiot identitet. A jas nema sto da citiram toa e mnogu pati citirano od golem broj eksperti samo otvorete vo Utrinski i sami ke procitate. A kakov sum jas politikolog toa samo jas si znam , megutoa jas si imam eden i edinstven stav koi nikogas ne go menuvam.
Gospodine znaci so vasiot post go prodadovte imeto na drzavata.Vo nasata drzava nema prazni glavi do segasnata vlast,praznite glavi si otidoa od vlast ti si znaes koi se.Inaku jas mnogu pati kazav i sega ke ti kazam i na tebe imam pred mene strategija za resavanje na imeto megu nas i sosednata drzava,vo interes na vremeto ke citiram eden del
-Republika Makedonija e suverena drzava od 8 septemvri 1991 god.So vleguvanjeto vo OON vo 1993 godina stanavme 181 clenka pod privremena referenca koja ke trae 2 meseca.
Eve go delot od strategijatra sto ja imam pred mene.Taa referenca veka ja pravi svojata 16 god,a trebalo da se resi za 2 meseca.Vo Buk*rest samo Grcija ne poprece da ne vlezeme vo nato bidejki trebalo prvo da s eresi imeto.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2009 во 22:53
Миломое, вчера го нападна весникот Нова Македонија па си помислив за сите медиуми имаш негативно мислење.

Но ете Утрински не бил на списокот голема%20насмевка, секако како најрелевантен извор на податоци...

Изменето од Анастеа - 29.Јули.2009 во 23:02
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2009 во 22:58

UTRINSKI????
hahaha sigurno , citajte i vo SEGA, i vo SPIC i vo DNEVNIK , tamu isto taka raskazuvaat "ekspertite" deka nema izlez, gotovi sme , tolku e, samo so promena na imeto ke se spasime, i tn...

Gerovski, Milcin, SDS, Soros, vinite marionetki  + onie sto besplatno im veruvaat.....ti teknue...

A da smenese kanal...Ili pak da zemese sama da analiziras...
Mene ne mi se potrebni eksperti da znam deka MOJOT leb TREBA sam i dostoinstveno da si go zarabotam, ne mi trebat Evropski troski...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2009 во 23:00

ВО ДЕНЕШЕН СВЕТ НИКОЈ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ГО НАЛОЖИ
САМО НЕУМНИ ЗНААТ ДА ГО ПРОДАДАТ ТОА ЗА КОИ ИЛЈАДНИЦИ ЛИТРИ КРВ И СОЛЗИ СЕ ПРОЛЕАНИ

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2009 во 23:03
време е да се престане со пролевањето солзи и крв .... да се гледа нанапред зошто историјата ни е темна како црниот ѓавол ............
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2009 во 23:08
НЕ НЕМА ВИШЕ ЗА ИМЕТО ДА СЕ ПРОЛЕВА КРВ ТОА НЕМА
НО СЕГА ЗА ИМЕТО ДА НИ ОСТАНЕ СВЕТО ТРЕБА Г**** ДА ЈАДЕМЕ
ЈАС КЈЕ ЈАДАМ ПРВ
ВРЕДИ
љубов

Изменето од Анастеа - 30.Јули.2009 во 02:30

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2009 во 23:09

Јак фазон ти е ова со Утрински, нема што...

Кои се тие празни глави во државава ако мо=е да ни кажеш?

Освен поголемиот број етнички албанци и СДСМ_овци, ниеден Македонец не е за промена на името. Дали тие останати се празни глави?

А каков политиколог си ти, веќе се наслутува.

Нема да дозволам мпотомците на комунистите преоблечени во ново руво да ме возат. Пентаграм-Никад! Продадени души-сите до еден па на плоштад ко у Кина!

МАКЕДОНИЈА е моја држава.

Покраината Македонија во Грција е поделена реонски на јужна, источна и западна. И недостасува уште овоаа, северна. Знаеш ли политикологу што значи тоа?
Нема да дозволам моите деца да плаќаат греои како ја сеа што ги плаќам на масонот Тито. Убаво ни било, било ама никој не смеел да мисли дека имало и поубаво и колку сета таа убавина чинела. Како за кого.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2009 во 23:12
тешко е да си зависник од навики .............
а уште потешко да обвинуваш некого за предавство смо заради тоа што сака да живее помирно ............ тешко е за оној кој треба да трпи додека некој од сите зла ќе има само модринки по градите ........ многу е тешко ..... претешко дури ..........
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2009 во 23:13
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Јак фазон ти е ова со Утрински, нема што...

Кои се тие празни глави во државава ако мо=е да ни кажеш?

Освен поголемиот број етнички албанци и СДСМ_овци, ниеден Македонец не е за промена на името. Дали тие останати се празни глави?

А каков политиколог си ти, веќе се наслутува.

Нема да дозволам мпотомците на комунистите преоблечени во ново руво да ме возат. Пентаграм-Никад! Продадени души-сите до еден па на плоштад ко у Кина!

МАКЕДОНИЈА е моја држава.

Покраината Македонија во Грција е поделена реонски на јужна, источна и западна. И недостасува уште овоаа, северна. Знаеш ли политикологу што значи тоа?
Нема да дозволам моите деца да плаќаат греои како ја сеа што ги плаќам на масонот Тито. Убаво ни било, било ама никој не смеел да мисли дека имало и поубаво и колку сета таа убавина чинела. Како за кого.

големо%20гушкање

Posle ovoj post moze na raat da odam i da se fatam za knigata , bez da se plasam deka nekoj vo meguvreme mi ja prodal drzavata...

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2009 во 23:15
Дискутирајте на темата, за лични препукувања и префрлања имате други мегдани!
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2009 во 23:24
Не ми се верува значи колку продадени души има сеуште. Отсекогаш предавништвото и коленичењето на извесни луѓе биле пречка за просперитет на цел еден народ, па после ѓаолот бил крив.

Ах пусти комуњари...

смешен

Изменето од Анастеа - 30.Јули.2009 во 10:18
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2009 во 23:27
Чудо некое како лесно се искажува сопствен патриотизам а се лепат етикети на продавачи на името на другите ама кога е мирно, кога нема војна. А во војна к*ршумот не бира кое месо чиво?!збунетост
Секој кој барем малку ја сака оваа земја, кој и сака арно бира зборови со кои зборува. Не за друго туку затоа што на земјата и треба секој човек кој тука живее. Сиромаштијата е еднаква за сите, ембаргото беше за сите, невлегувањето во ЕУ и НАТО е за сите било да се Македонци по род  или не. Значи сите делиме една мака- сиромаштија, изолација.
Ако некој смета дека треба поинаку нека каже. Сите НЕМАКЕДОНЦИ да добијат визна либерализација, да не важи за нив кризата, да не важи за нив спорот со Грција- така ли треба?!збунетост
Не рекле џабе -Јазикот коски нема, ама коски крши.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 152153154155156 256>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.