|
Што ни се случува |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | |
Vercingetorix
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 421 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 19.Јули.2009 во 18:32 |
Се надевам дека нема отворено ваква тема,... бај д веј:Дали сте запознаени со некои урбани легенди од вашиот град или од друг( не те важно) најважно е да ги кажете,искрено јас незнам, а вие?
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moже ли малку да ни појасниш на какви урбани легенди мислиш од областа на мистерии и астрологија? Што би можело да биде урбана легенда на ова поле? Некоја личност од град што контактира со вонземјани, или слична мистерија?
Дај некаков вовед да видиме што точно мислиш па ќе дискутираме. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Vercingetorix
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ќерка е мртва веќе 23 години.Тогаш девојчето исчезнало,а другарите се вратиле во колата и поминале покрај гробиштата,и едниот од другарите го видел своето палто над плочата.Незнам колку е вистина но би требало да е само "Урбана Легендa". |
|
Vercingetorix
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo makedonija ima poveke duhovi nego vo pola svet
|
|
Vercingetorix
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
opozicijata
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
emm4e
Нов член Регистриран: 21.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve i ova poslednovo vo caska so drvoto i freskata neli e urbana legenda od toj tip
|
|
Vercingetorix
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
свашта.
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Irenuzza
Нов член Регистриран: 28.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
По смртта на близок човек МОЖЕБИ и ќе речам дека се што ќе се појави е плод на фантазија.
Јас го сонував татко ми како на 40те дена излегува од куќата, и кога го прашав каде оди ми рече: Па време е да го напуштам домот (нели, на 40 дена духот си заминува). Вечерта по погребот на баба ми ја сонував како заедно со неа и мајка ми шетаме во некој парк, ноќе, а во далечината се слуша како пее поп на закоп. Во сонот бев свесна дека е почината, и фактот го коментиравме со неа, и таа исто ми потврди дека е умрена. Ај сето тоа ќе помине со друго објаснување, него како може некој да ми го објасни ова: За време на шетањето, ми кажува баба ми како сукњата и палтенцето и биле големи последниот пат кога ги пробала, и затоа ги стеснала. Следниот ден и го раскажувам сонот на мајка ми, и таа што ми вели? Кога ја облекувавме баба ти видовме дека си ги стеснила сукњата и сакото во кои сакаше да биди закопана!! Многу нормално дека со никој не беше коментиран тој момент, а најмалце со мене.... Ова се случки со блиски луѓе кои починале....ми се има случено и друга случка: Во стан во кој живеевме под кирија со дечкото секогаш се чувствував чудно, уште од првиот момент кога стапнав внатре. Најлесно можам да го објаснам како негативна енергија која генерално не ти дава внатрешен мир..една вечер, околу 1 по полноќ, легнати во спалната (која се наоѓаше после 1 ходник, дневна, врата, мало претсобје и вратата од спалната) слушаме како некој тропа....ама како на врата, и тоа на оваа од спалната! Се гледаме двајцата и дечко ми стана да види што е работата, мислејќи дека некој тропа на влезната врата (што реално беше невозможно да се слушни)....се врати и вика: Ма нема ништо, ни пред оваа, ни пред било која врата. Се врати во кревет, по некое време пак затропа, ама баш онака Чук Чук...решивме да го игнорираме и легнавме да спиеме. Како спијам осеќам присуство, и како ги отварам очите гледам тип со голема капа како ми стои од мојата страна на креветот и само ме гледа. Свикав и рипнав, по мене и дечкото свика и почна да ме смирува велејќи ми: Јас викнав, јас викнав...во моментот не го препрашав, и сабајлето кога станавме му велам: Ејјј ама те уплашив сношти кога свикав тој: Не викаше ти, јас викав па ти по мене. јас: Како? Па што сонуваше ти? тој: Се подразбудив и видов тип со голема капа како стои до твојата страна на креветот и свикав, а по мене и ти. Е па.....ако може некој да ми објасни - отворена сум |
|
Wonderfully twisted!
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу интересно искуство, затоа е и во доменот на мистеријата-никој неможе даде разумно објаснување.
Јас не можам да заборавам еднаш, во спална која со ходник беше поврзана со дневна, со затворени прозорци, заклучени врати, осетив необјасниво присуство. Моето бебе тукушто заспа и јас решив да го искористам времето за нешто (ова се случи не така доцна кај 8-9 навечер). Одеднаш, во правец од кај ходникот, летна едно помало камче и ме цивна по ногата, така што останав зачудена, а по некоја секунда уште неосвестена и подзината летна и друго камче, од истиот правец. Да напоменам, камчето значи беше точно упатено кон мене, ѕидовите бели, мазни, варосани-нова зграда беше без шанси тукутака некој одрон или камче да падне, а камоли од друга соба да летне кон мене. Бев сама, се исплашив но камчињата ги зачував и подоцна кога му раскажав на маж ми не можеше да се изначуди. Мислам дека тоа беше некаков демон на кого не му одговараше моето присуство. И денес ме фаќа језа кога ќе помислам Имам и други догодовштини ај коа ќе имам време ќе ви раскажам. |
|
|
|
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |