|
Битола град на Конзулите |
Внеси реплика | страница <1 56789 12> |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve i eden mal pridones od MTSP za podobruvanje na slikata na Bitola i Shirok sokak
Ќе се згрижуваат деца-питачи Министерството за труд и социјална политика наскоро во Битола ќе
отвори Дневен центар за деца од улица. Целта на центарот ќе биде да ги
повлече децата-питачи од градските улици и да ги ресоцијализира. Според
статистиките на невладините организации од Битола, има околу 70
малолетници што со питање низ улиците заработуваат парче леб. Се смета
дека нивниот број постојано се зголемува, пред се', поради присутноста
на туристи. Питачите ги запоседнуваат паркинзите, влезовите во големите
маркети, распослани се низ Широк сокак и на други фреквентни места. |
|
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ваква иницијатива имаше и во Скопје пред неколку години, почнаа да ги собират децата некое време потоа незнам што се деси ама мислам дека проектот не се спроведе консеквентно... Инаку ваков проект би бил добредојден и во Струмица каде има огромен број на питачи... Како и да е многу добри проекти пропаднаа се надевам дека овој ќе биде успешен и ќе се избутка до крај... |
|
Командантица
Сениор Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Редно беше да се донесе некаква одлука во врска со ова,..греота се да ги гледаш по улици да просат, а и го рушат угледот,..иоособено кога идат туристи од други земји ќе стекнат лош впечаток..
|
|
..Живеам за да умрам..!
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ми падна интересна информацијата дека битилчани праат Локум фест..контра удар на прилепчани,со нивниот Пиво фест хаха се шалам секако...добра си е Битола,ептен ми е интересен дијалектот..
|
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
LSFC
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 1004 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga e toj Lokum fest i ke imali boza?????????????
Ako ke ima boza ke dojdem inak ne
I kakva ke bide srednata vozrast na ljugeto na toj fest?10,12,14 godisni deca?
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E не знам кога точно ќе биде,и дали ќе има боза,ама за да дојдеш ти ќе набавиме и боза ако треба од Скопје ја ќе испратам..хаха
|
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
LSFC
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 1004 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Od sega veke mi potekoa ligi od usta.
Na ovakva pokana ne se odkazuva.Koga stane jasna datata pisuvaj mi na LP i ke se dogovorime.Ma nema potreba da prastas od Skopije.Ja kato pojdem za MKD i ke si ostanem pri tebe u SK.I ke me castis so lokum na kejot na Vardar
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Битола.....ах Битола.....
Убави денови на Пелистер беа тоа..... А и градот ми се допаѓа, многу |
|
zambija
Сениор Регистриран: 21.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SELSKI grad e toa,batali
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А ти од каде си бе грагjанино замбиец?
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bitola si ima svoj smek
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa, da de....i toa selski...ne vikam jas ...nekoj taka vika...a , jas samo im veruvam .
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
igi 3
Сениор KVO VADIS Регистриран: 30.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 18736 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na koj najde da mu veruvas na opinok
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |