|
Љубовна поезија |
Внеси реплика | страница <1 2122232425 34> |
Автор | |
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Михаил Лермонтов* * * Они любили друг друга так долго и нежно, |
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Михаил Лермонтов* * * Я не достоин, может быть, |
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Иннокентий АнненскийДВЕ ЛЮБВИ Есть любовь, похожая на дым; |
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dozvoli da te unistam so mojata ljubov.....
tivko.......poleka ........no sigurno...... |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кратко и јасно...па сега ти ако не дозволиш мисли му ја |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne spadja vo poezija sigurno i prepisano e , no sepak e ubavo
.......Kad muskarci govore....... Djevojka upita svog decka:"Da li si zaljubljen u mene?" |
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PREUBAVOOOOOOOOOOO BRAVOOOOOOOOO Изменето од bijonse1 - 15.Јули.2009 во 13:17 |
|
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
danas necu
Danas neću,paše mi tišina u njoj me samoća smiruje danas neću,neka padne tmina što pjesmom vjetra dušu mi dodiruje Danas neću,pusti me da sanjam ostavivši danu korake u travi danas neću,hoće mi se tako zatvoriti sebe da me vrijeme zaboravi Danas želim,samo svjetlost biti zaspala pod mjesečevim sjajem danas hoću,samo svoja biti da tišinom sebe tebi dajem Danas neću pustiti ni riječi jer ti šutiš uvijek u tišini ne mogu ja uvijek tebi teći ali bit ću u tvojoj blizini Danas volim samo izdaleka zagrljajem smiraja u sebi danas srce tvoj odgovor čeka da probudiš ljubav zaspalu u tebi |
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
alexa
Сениор Регистриран: 24.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 261 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Volela bih da mogu
da ti dotaknem lice... Da te usnama svojim toplo osetim žudim... Da talasava vatra u dubinama mojim kroz dodir izroni negde gde skupa s tobom postojim... I da svojom toplinom i tvoju vatru budim... |
|
Najveci covek uvek ostaje dete
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СИ ИГРАШ СЕКОЈ ДЕН
Си играш секој ден со светлината на вселената. Нежна гостинко, стасуваш низ цветот и водата. И не си само таа бела глава што ја стегам како грозд секој ден меѓу моите раце. И на никој не прилегаш откога те сакам. Допушти да те постелам меѓу жолтите венци. Кој го запишал твоето име со букви од чад меѓу јужните ѕвезди? Пушти ме да се сетам што си била кога уште не постоеше. Изненаден ветар завива и чука на мојот затворен прозорец. Небото е собрана мрежа со сенести риби. Тука доаѓаат сите ветрови, сите. Дождот се соблекува. Птиците минуваат, бегајќи. Ветар. Ветар. Можам да се борам сам против силата на луѓето. Луњата ги вее темните лисја и ги одврзува ноќва сите чунови врзани за небото. Ти си тука. Ох, не заминувај. Ќе ми одговориш до последниот крик. Свиткана до мене како да се плашиш. Видливо е дека една чудна сенка понекогаш претрчува врз твоите очи. Сега, сега исто така, малечка, ти ми ги носиш орловите нокти и градите ти се мирисни како и тие. Додека тажниот ветар лета убивајќи ги пеперугите јас те сакам и мојата радост ја гризе твојата уста што е како слива. Колку беше болно да те свикнам на мене, на мојата душа осамена и дива, на моето име што сите го гонат. Гледавме често како гори ѕвездата бакнувајќи си ги очите и под нашите глави како се шири самракот како ладало што мавта. Моите зборови врнеа врз тебе милувајќи те. Одамна го сакав твоето тело од исончан седеф. Јас верувам дури дека ти си кралица на вселената. Ќе ти донесам радосни цвеќиња од планината, копиуе, темни лешници и шумски кошници со бакнежи. Би сакал да ти го направам тебе она што пролетта го прави со црешите. Пабло Неруда |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ljubavna poezija...
Ekspres za sever (Miroslav Antić) Možda niko nije umeo da te želi ovako kao ja noćas. Tvoje ruke bele kao samoća. Tvoja bedra sa ukusom platna i voća. Tvoj malo šuštavi glas. Sa nosom dečačkim prilepljenim uz okno vagona, nejasan samom sebi kao oproštajno pismo padavičara, i cudno uznemiren toplinom kao razmažen pas, putujem, evo, putujem da natrpam u glavu još neslućene predele, da drveću poželim najlepšu laku noć na svetu, da se vrtim kao lišće, kao vetar po travnjacima, kao zvezde i ptice. Da malo nemam plan. Da imitiram klavijature, liftove i okean. Da zaboravim ruku na tvom struku. I lice uz tvoje lice. |
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Arsen Dedić -Poslije ljubavi
Poslije ljubavi ostaju telefonski brojevi koji blijede Poslije ljubavi ostaju čase sa ugraviranim monogramima ukradene po boljim hotelima Poslije ljubavi ostaje običaj da se bijelo vino nalijeva u dvije čaše i da crte budu na istoj visini Poslije ljubavi ostaje sto u kavani i začuđen pogled konobara što nas vidi sa drugima Poslije ljubavi ostaje na usnama metalni okus promašenosti i adrese pozajmljenih soba od 4 do 6 Poslije ljubavi ostaje rečenica – dobro izgledaš ništa se nisi promijenila, javi se ponekad imaš još moj broj Poslije ljubavi ostaju tamne ulice kojima smo se vraćali poslije ljubavi, ostaju melodije sa radija koje lagano izlaze iz mode, ostaju tajni znaci, ljubavne šifre, ostaje tvoja strana postelje i strah da će neko iznenada doći, spuštena slušalica kada se javi nečiji tuđi glas, hiljadu i jedna laž. Poslije ljubavi ostaje rečenica: „Ja ću prva u kupatilo" i odgovor: „Zar nećemo zajedno?" „Ovaj put ne" Poslije ljubavi ostaju saučesnici, čuvari tajne koja nije više tajna, ostaje laka uznemirenost kada u prolazu udahnemo poznati parfem na nepoznatoj ženi. Poslije ljubavi ostaju nepotpisane razglednice Venecije i Amsterdama, prepune pepeljare, prazno srce, navika da se pale dvije cigarete istovremeno, fotografije snimljene u prolazu, zagubljene ukosnice, taksisti koji nas nisu voljeli i cvjećarke koje jesu. Poslije ljubavi ostaje povrijeđena sujeta. Poslije ljubavi ostaju drugi ljudi i druge žene. Poslije ljubavi ne ostaje ništa. |
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ispunjenost duše
Kapi srece rose nad mojim životom I maglovita tama nestaje sa mojih trepavica Drugaijim ocima jutros Te ljubim dok oko mene mutne vode teku laži i neistine Dok me zapljuskuju tanke niti izgubljenosti na odlasku Krivac svemu si Ti jer si zavirio u unutrašnjost moje duše I samo jedan Tvoj smešak oživio je moju zaspalost Uzalud sam se godinama odmarala lebdeci mislima ka nekom savršenstvu Samo Tvoj tihi korak bio je presudan da osetim ispunjenost duše Da se prizemljim u stvarnosti Tvoje ljubavi Da se okupam istinom u Tvojim ocima Evica Kraljic |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nemam magičnu moć
da iz života sve ružno izbrišem ne mogu pretvoriti kamen u cvijet isčupati sve korijenje tuge sjajnim zvijezdama ugasiti noć moje su dubine moje istine bijelo platno duše još čeka boje duge Nemam magičnu moć da uništim izvore sjećanja i vrelo srce zaledim hladna stijena da postanem i sudbinu da pobijedim,sve zaboravim Nemam ogledalo istine i odraz u njemu je samo moj ne mogu promijeniti ćud u ljudima i stvoriti bolje vrijeme ne mogu prosjake bogatim učiniti i izbrisati mržnje sjeme Mogu dlanom uhvatiti vjetar i gledati sunce što se rađa zavoljeti istinu tvoju pokloniti ti svjetlost svoje nade i mijenjati samo sebe mogu prijatelj ti biti na nemirnom moru tvog života čvrsta lađa s osmjehom na licu i vjetrom u kosi što često te se sjeti,mislima daljine s dušom koja iskušenjima prkosi mogu voljeti tebe |
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
Внеси реплика | страница <1 2122232425 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |