|
Брак со припадник од друга вера? |
Внеси реплика | страница <1 1819202122 27> |
Автор | |||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
tokmu poradi toa velam deka verata gi razedinuva a nikako i nikogas spojuva ludjeto koi po pravilo i sekoga se radjaat ednakvi .... so tekot na zivotot stanuvaat neednakvi ...........
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Taa e vistinata... kaj posvetenite vernici takvoto neshto e teshko premostlivo... kaj fundamentlistite e nezamislivo. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
pane_juventus
Сениор Регистриран: 07.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1048 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nemam nisto protiv toa,ama mnogu e komplicirano.I da se sluci takvo nesto koj od dvajcata ke si ja smeni verata?Ako ne ja smeni nikoj koi praznici ke gi slavat,ili vo sto ke odat,vo crkva,dzamija ili drugo.I naj vaznoto na krajot,kakvi iminja ke im stavat na decata?Vo sekoj slucaj ljubovta nema granici.
|
|||
Stojadin Lord
Сениор Регистриран: 30.Јуни.2008 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mi sta je pravo
vencani nismo al razlicite su nam poglede verske ja vjernik , savest chista ona kozica mala, pije mi voda bistra. Ja po vjeri monarh, ona pravi buda u kozjoj kozzi al opet sastali smo se ko jedno ni vjere, ni bude ljubav nasu nece da sude. Monarh i buda jedna dusa u dva tjela ljudska zud i krv kozja vrela.... |
|||
u mojoj kozi najbolje disem....
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Se slozuvam so dvata napisani posta. Ako se vistinski i revnosni vernici, koi drzat do veruvanjata i obicaite na svojata religija , najdobro e da sklucat brak so pripadnik na ista religija so koi ke delat isti vrednosti inaku tesko ke funkcionira brakot. Tesko ke bide za decata, za site vo familijata , kolku i da se sakaat sopruznicite , kako prvo, kade ke gi nosat decata da go obozavaat Bog? Vo crkva ili dzamija?Spored koi religiski nacela ke gi vospituvaat? Tesko e toa , i ako ima takvi brakovi tie si znaat kako im e. A ako ne se religiozni , tuku samo nominalni vernici, togas moze da uspee brakot megu luge od razlicni religii, ako ima megu partnerite ljubov i razbiranje. |
|||
SiLBeR
Нов член Регистриран: 08.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Glupo i racisticka. Pardon no taka e !! |
|||
LSFC
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 1004 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
zavisi od verata.Ako e evrejka ili muslimanka nema potreba
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
SiLBeR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa da drugarke Maria Magdalena kako dobrodojdov odmah opomenda dobiv. Dobro ve najdov Maria. Merci :) No ova moj prv post bese TEST kako ke se obratite i kolku ste pravedni na pravilata koj gi ima sekoj forum no ne gi postuvat kako prvo samite moderatori. Kako prvo: Glupozborot ne e navreda. A za racizam jas opomeniv. No ovoj zbor ne e po biblija. (Vo nasata vera nema drugi religiji) Znaci drugi religiji ne se akceptirat kaj nea. Sto e po vas ova. Hajde jas kako dojdov taka mozam i da si odam. No ako sakate diskusija kako prvo ne opomenite glupo. Kako drugo glavni temi gore imate za Hristijanstvo, Budizam, Hinduizam i kukutizam a nema za Muslimanstvo. Odmah se vidi deka nema pravda. A Messenger kulturno zbori no Messenger zborot e PROROK.(Bozji poslanik) Toj navreduva ISA a.s Jesus i Muhammed a.s so samiot nick. ON prorok ne moze da bide. Odmah treba nick da zameni. Jas samiot sum tip protiv navreda , so tie sto navreduvat jas nemam rabota niti vlagam vo diskusija. No i otvoren sum. Ne izbegavam od toa ako treba ISTINATA da se zbori. E OVA E PLODNA DISKUSIJA. Imajte ubavo i lesno forumpraviliranje. BYE |
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
SiLBeR, dobro e sto zabelezha deka nema sticky za Islam.
Nema, zatoa sto chekam chlenovite muslimani da stokmat eden i da go postirame tuka zaedno so drugite. Ovoj predlog go objaviv nekolku pati i se ushte chekam odgovor. Dokolku vakov tekst ne ni bide praten vo dogledno vreme, togash sigurno deka jas kje napisham. Mojot nik e Messenger i kako takov kje ostane zatoa sto ne e konkretno povrzan so bilo koj istorijski ili religijski lik, a terminot e vo sekojdnevna normalna upotreba vo angliskiot jazik. Na angliski jazik toj znachi "glasnik", "nekoj sto prenesuva poraka". Dobredojden si na nashiot forum kako i sekoj drug chlen, no zamolen si da se pridrzhuvash do pravilata i propisite koi vazhat za site chlenovi podednakvo. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
SiLBeR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Dobro te najdov i blagodaram. Isto blagodaram sto bese iskren na toa deka nema sticky za Islam. (nepravilno odmah vidov toa) Da vo Angliski zborot Messenger znaci prenesuvac na poraki no isto se kazuva Messenger i za pratenicite na Allah(Bog) Jas ne veruvam deka navrediv nekoj ili nekoja, no drugarkata Maria_Magdalena odma me opomeni na zborot kade za mene, na vagata stavese nekoi gram tezina na mojot post,a na drugarkata svoja izvadi nekoi grami od tezinata i mu ja olesnuva zborot.(Vo nasata religija nema druga religija). Odmah se vidi deka ednostrana reagira. Ili mene taka se cini ? Jas nema da mu odgovaram dodeka znam deka pak ke me iskrivi mene. Jas rekov deka toa bese eden test. Kako reagirat moderatorite. I se uveriv od prviot post. Pa insallah mene taka se cini ?? Pozdravi :) Изменето од SiLBeR - 16.Јули.2009 во 02:32 |
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
да продолжиме...
Јас би сакала некој како мене... Христијанин православен,
ама ако се заљубам во некој, протестант, или прахристијанин...
|
|||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1819202122 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |