IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Музика
  Активни теми Активни теми RSS - Македонски бендови
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонски бендови

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 8>
Автор
Порака
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2008 во 21:45

1. AREA

2. GREY NOVA

3. SUPERHIX

4. FOLTIN

5. ARHANGEL

А на Елена Ристеска и Каролина Гочева неможам да им простам што не се ориентирале кон HARD ROCK и повеќе песни од типот „Ајде да летаме„. Толку феноменални гласови а лигуш песни што секој просечен вокал може да ги пее. Штета... Уствари менаџерите ги упропастуваат луѓето, еее, штета...    

Изменето од Majkl - 25.Јуни.2008 во 21:50
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2008 во 23:15
Архангел, Леб и Сол, Мизар, Синтезис, Анастасиа...
Кон врв
macaparket Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Април.2008
Поени: 293
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај macaparket Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2008 во 20:01
Foltin se zakon.Posebno ovoj noviov album.Nemozam da prestanam da go slusam.

Originally posted by Majkl Majkl напиша:

1. AREA

2. GREY NOVA

3. SUPERHIX

4. FOLTIN

5. ARHANGEL

А на Елена Ристеска и Каролина Гочева неможам да им простам што не се ориентирале кон HARD ROCK и повеќе песни од типот „Ајде да летаме„. Толку феноменални гласови а лигуш песни што секој просечен вокал може да ги пее. Штета... Уствари менаџерите ги упропастуваат луѓето, еее, штета...    
UMRENI LJUGE UMRENI LJUGJE
NA UVO MI SE DERAT
UMENI LJUGJE UMRENI LJUGE
MNOGU GOMNA SERAT

Кон врв
Turvior Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 09.Август.2008
Поени: 25
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Turvior Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Август.2008 во 17:37
ARHANGEL, MIZAR, LAST EXPEDITION, DEDICATED FOR LIVE, POINT BLANK............ itn
Кон врв
Предраг Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 224
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Предраг Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2009 во 12:48
Деебре...шо е ова само 1(2) ја спомна Анастазија.
Мои миленици се:

Леб И Сол

Анастазија

Мизар

Архангел

Нема појќе бендои(барем не за мене)
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2009 во 13:59
Originally posted by Предраг Предраг напиша:

Деебре...шо е ова само 1(2) ја спомна Анастазија.
Мои миленици се:

Леб И Сол

Анастазија

Мизар

Архангел

Нема појќе бендои(барем не за мене)

Најдоброто од Македонија, според менеголемо%20гушкање
Плус Синтезис, и нив ги почитувамсреќа

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2009 во 14:06
Леб И Сол

Анастазија

Плус Синтезис

se ostanato TAPA ...........
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2009 во 14:20
кога сме кај македонските бендови, сега се сетив на ареа, дека ги слушав како мал, сега на радио ми ја пуштија Одведи ме и сум заборавил колку многу ми се свиѓаше

да не знае некој каде можам да ја најдам песната?
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Џон Траконтра Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 29.Мај.2009
Поени: 57
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џон Траконтра Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2009 во 17:58
Во трансој паѓаше ти од таа песна.. те знам од мал....
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2009 во 01:51
Мизар, Фолтин........................ги има многу ама ај за сега првите два шо ми паднаа на ум и што во моментов најмноу ги слушам...
Инаку пред некое време ги слушав МОНИСТРА одличен етно бенд...дечките се млади и перспективни...
Препорака за сите оние кои ја сакат музиката на Синтезис и co...
Кон врв
Рокси Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Септември.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Рокси Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2009 во 11:29
Архангел ми се врв на македонската рок музика. Бев на моторфест кога свиреа и прекрасно си поминав.
Мизар се исто широко познати ама јас не ги слушам, не се мој piece of cake. Иначе, имам забележано кај многу луѓе дека тие што ги обожаваат Архангел не ги обожаваат баш Мизар и обратно, иако не мора ова да е правило.
Леб и сол се добропозната приказна, ама не ги слушам мн.
Паркети порано многу ги поштував, ги слушав долго пред да постанат широко-познати во Македонијава, ама од ко отидоа на евровизија веќе не се истите. Новите песни не им ги поднесувам, старите сеуште ги слушам. Им бев еднаш на свирка и имаше супер атмосфера.
Суперхикс се легенди, добар бенд, уште подобри песни. Бенд кој секогаш може да те развесели и да ти го крене расположението. Широко-обожавани се од народот.

The Author се панк бенд од Охрид, имаат добри песни и текстови што лесно можат да ја кренат публиката. Сум била на свирки, двапати кога свиреа на ТБЛ фестот, еднаш на Оди Вежбај во струга, и можеби уште некој пат само не се сеќавам.

Има добри бендови во Македонијава кои и не се толку познати, но не ги слушам толку многу за да можам да дискутирам. Има доста амбициозни деца со ненормален потенцијал... вреди да се слушнат.
Eternity is a mere moment.. just long enough for a joke!
Кон врв
Phantomlord Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ThrasheR

Регистриран: 11.Септември.2008
Локација: Битола
Поени: 434
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Phantomlord Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2009 во 00:25
Можеме да се пофалиме со тоа дека имаме одлична сцена, но за жал немаме средства да се докажиме надвор од државата. Од моите омилени бендови на Мак сцената би биле: Hall Of Sins (дефинитивно број 1), Skullcrush, A.T.A,Serpentine Fire,Hatred,Furion,Oblivion,Deadshot (дечките младе груап се, но вложват многу труд и ако продолжат вака за година до две ќе бидат еден од најдобрите македонски бендови), Brain Parasite, SMUT, Maras, Komunalna Higiena, The Author и да не бројам бидејќи нќе нема крај :)
Кон врв
Biolica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 808
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biolica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2009 во 13:22
Monistra gi slusav letovo live Bitola  sosema  interesni . Parketi ludite Bitolcani sekogas me smeat ne znam samo dali toa treba da e kvalitet na bend ama sepak veselo da e:)
Кон врв
Предраг Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 224
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Предраг Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 15:39
Ијаа добри биле овие монистриве...
Као не ми ги кажавте порано...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,329 секунди.