IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Брак со припадник од друга вера?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Брак со припадник од друга вера?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 27>
Автор
Порака
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2009 во 12:51
tokmu poradi toa velam deka verata gi razedinuva a nikako i nikogas spojuva ludjeto koi po pravilo i sekoga se radjaat ednakvi .... so tekot na zivotot stanuvaat neednakvi ...........
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2009 во 16:13
Originally posted by Hamza Hamza напиша:

Неутрално, неутрално, ама до кога?

Што правиме кога ќе дојде време кај едните да одиш на Велигден а кај другите на Бајрам, па разно разни слави, па намрштени погледи од страна на твоите и неговите роднини, па проблем со децата, какви имиња да им се стават, па ете ти проблем друг, каде да одат тие деца во Џамија или Црква, или да бидат атеисти, па........

Ехехееееееееее, колку има. Многу малку останале такви кои што успеале ваквите бракови да ги догураат до крај во слога и хармонија. Навистина тешко прашање и уште потешка реалност.

Taa e vistinata... kaj posvetenite vernici takvoto neshto e teshko premostlivo... kaj fundamentlistite e nezamislivo.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
pane_juventus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Поени: 1048
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pane_juventus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2009 во 20:00
Nemam nisto protiv toa,ama mnogu e komplicirano.I da se sluci takvo nesto koj od dvajcata ke si ja smeni verata?Ako ne ja smeni nikoj koi praznici ke gi slavat,ili vo sto ke odat,vo crkva,dzamija ili drugo.I naj vaznoto na krajot,kakvi iminja ke im stavat na decata?Vo sekoj slucaj ljubovta nema granici.
Кон врв
Stojadin Lord Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Јуни.2008
Локација: United Kingdom
Поени: 128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Stojadin Lord Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2009 во 20:45
Mi sta je pravo
vencani nismo
al razlicite su nam poglede verske
ja vjernik , savest chista
ona kozica mala, pije mi voda bistra.

Ja po vjeri monarh,
ona pravi buda u kozjoj kozzi
al opet sastali smo se ko jedno
ni vjere, ni bude
ljubav nasu nece da sude.

Monarh i buda
jedna dusa
u dva tjela
ljudska zud
i krv kozja vrela....
u mojoj kozi najbolje disem....
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2009 во 18:00
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by Hamza Hamza напиша:

Неутрално, неутрално, ама до кога?

Што правиме кога ќе дојде време кај едните да одиш на Велигден а кај другите на Бајрам, па разно разни слави, па намрштени погледи од страна на твоите и неговите роднини, па проблем со децата, какви имиња да им се стават, па ете ти проблем друг, каде да одат тие деца во Џамија или Црква, или да бидат атеисти, па........

Ехехееееееееее, колку има. Многу малку останале такви кои што успеале ваквите бракови да ги догураат до крај во слога и хармонија. Навистина тешко прашање и уште потешка реалност.

Taa e vistinata... kaj posvetenite vernici takvoto neshto e teshko premostlivo... kaj fundamentlistite e nezamislivo.

Se slozuvam so dvata napisani posta. Ako se vistinski i revnosni vernici, koi drzat do veruvanjata i obicaite na svojata religija , najdobro e da sklucat brak so pripadnik na ista religija so koi ke delat isti vrednosti
inaku tesko ke funkcionira brakot.
Tesko ke bide za decata, za site vo familijata , kolku i da se sakaat sopruznicite , kako prvo, kade ke gi nosat decata da go obozavaat Bog? Vo crkva ili dzamija?Spored koi religiski nacela ke gi vospituvaat?

Tesko e toa , i ako ima takvi brakovi tie si znaat kako im e.

A ako ne se religiozni , tuku samo nominalni vernici, togas moze da uspee brakot megu luge od razlicni religii, ako ima megu partnerite ljubov i razbiranje.
Кон врв
SiLBeR Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 08.Јули.2009
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SiLBeR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2009 во 03:39
Originally posted by EVGENIJA EVGENIJA напиша:

DA NO VO NASATA PRAVOSLAVNA VERA NEPOSTOJAT DRUGI VERI

Glupo i racisticka. Pardon no taka e !!
Кон врв
LSFC Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јули.2009
Поени: 1004
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LSFC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2009 во 04:05
zavisi od verata.Ako e evrejka ili muslimanka nema potreba
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2009 во 12:54

Изменето од maria_magdalena - 08.Февруари.2010 во 13:53
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SiLBeR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2009 во 23:05
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Originally posted by SiLBeR SiLBeR напиша:

Originally posted by EVGENIJA EVGENIJA напиша:

DA NO VO NASATA PRAVOSLAVNA VERA NEPOSTOJAT DRUGI VERI

Glupo i racisticka. Pardon no taka e !!
Силбер, најпрво едно топло добредојдеголемо%20гушкањеПотоа, ќе те замолам да ги прочиташ правилата за користење на форумов, како би имале плодна дискусија, се надевам дека овие зборови “Glupo i racisticka.“ нема да се повторат.Имајте плодна дискусија.

Pa da drugarke Maria Magdalena kako dobrodojdov odmah opomenda dobiv.
Dobro ve najdov Maria.
Merci :)
No ova moj prv post bese TEST kako ke se obratite i kolku ste pravedni na pravilata koj gi ima sekoj forum no ne gi postuvat kako prvo samite moderatori.
Kako prvo:
Glupozborot ne e navreda.
A za racizam jas opomeniv.
No ovoj zbor ne e po biblija. (Vo nasata vera nema drugi religiji)
Znaci drugi religiji ne se akceptirat kaj nea.
Sto e po vas ova.
Hajde jas kako dojdov taka mozam i da si odam.
No ako sakate diskusija kako prvo ne opomenite glupo.
Kako drugo glavni temi gore imate za Hristijanstvo, Budizam, Hinduizam i kukutizam a nema za Muslimanstvo.
Odmah se vidi deka nema pravda.
A Messenger kulturno zbori no Messenger zborot e PROROK.(Bozji poslanik)
Toj navreduva ISA a.s Jesus i Muhammed a.s so samiot nick. ON prorok ne moze da bide. Odmah treba nick da zameni.
Jas samiot sum tip protiv navreda , so tie sto navreduvat jas nemam rabota niti vlagam vo diskusija.
No i otvoren sum. Ne izbegavam od toa ako treba ISTINATA da se zbori.
E OVA E PLODNA DISKUSIJA.

Imajte ubavo i lesno forumpraviliranje.
BYE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2009 во 23:38

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2009 во 02:24
SiLBeR, dobro e sto zabelezha deka nema sticky za Islam.

Nema, zatoa sto chekam chlenovite muslimani da stokmat eden i da go postirame tuka zaedno so drugite. Ovoj predlog go objaviv nekolku pati i se ushte chekam odgovor. Dokolku vakov tekst ne ni bide praten vo dogledno vreme, togash sigurno deka jas kje napisham.

Mojot nik e Messenger i kako takov kje ostane zatoa sto ne e konkretno povrzan so bilo koj istorijski ili religijski lik, a terminot e vo sekojdnevna normalna upotreba vo angliskiot jazik. Na angliski jazik toj znachi "glasnik", "nekoj sto prenesuva poraka".

Dobredojden si na nashiot forum kako i sekoj drug chlen, no zamolen si da se pridrzhuvash do pravilata i propisite koi vazhat za site chlenovi podednakvo.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SiLBeR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2009 во 02:28
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

SiLBeR, dobro e sto zabelezha deka nema sticky za Islam.

Nema, zatoa sto chekam chlenovite muslimani da stokmat eden i da go postirame tuka zaedno so drugite. Ovoj predlog go objaviv nekolku pati i se ushte chekam odgovor. Dokolku vakov tekst ne ni bide praten vo dogledno vreme, togash sigurno deka jas kje napisham.

Mojot nik e Messenger i kako takov kje ostane zatoa sto ne e konkretno povrzan so bilo koj istorijski ili religijski lik, a terminot e vo sekojdnevna normalna upotreba vo angliskiot jazik. Na angliski jazik toj znachi "glasnik", "nekoj sto prenesuva poraka".

Dobredojden si na nashiot forum kako i sekoj drug chlen, no zamolen si da se pridrzhuvash do pravilata i propisite koi vazhat za site chlenovi podednakvo.

Dobro te najdov i blagodaram.
Isto blagodaram sto bese iskren na toa deka nema sticky za Islam. (nepravilno odmah vidov toa)

Da vo Angliski zborot Messenger znaci prenesuvac na poraki no isto se kazuva Messenger i za pratenicite na Allah(Bog)

Jas ne veruvam deka navrediv nekoj ili nekoja, no drugarkata Maria_Magdalena odma me opomeni na zborot kade za mene, na vagata stavese nekoi gram tezina na mojot post,a na drugarkata svoja izvadi nekoi grami od tezinata i mu ja olesnuva zborot.(Vo nasata religija nema druga religija).
Odmah se vidi deka ednostrana reagira. Ili mene taka se cini ?
Jas nema da mu odgovaram dodeka znam deka pak ke me iskrivi mene.
Jas rekov deka toa bese eden test. Kako reagirat moderatorite. I se uveriv od prviot post.

Pa insallah mene taka se cini ??

Pozdravi :)

Изменето од SiLBeR - 16.Јули.2009 во 02:32
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2009 во 10:07

Кон врв
pcelka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2009
Поени: 3326
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2009 во 23:22
да продолжиме...среќа

Јас би сакала некој како мене... Христијанин православен,
ама ако се заљубам во некој, протестант, или прахристијанин...не%20знам
секој нов ден, носи нова надеж...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 27>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.