|
Рецепти за солени јадења |
Внеси реплика | страница <1 45678 30> |
Автор | |||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И јас денес ќе ги правам пишиите.
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Таи стил пилешко, за на скара а може и во грил тавче.
Во сад се ренда кора од портокал, така ситно помаранџесто, се цеди сокот од целата портокал и еден лајм исто така и тој цел се цеди. Се сечка ситно коријандер, се рендаат 2-3 главчиња(не главици) лук,сол два прста,црн пипер, маслиново масло и се топи пилешкото внатре. За најдобар вкус се остава да отстои во маринадата преку ноќ или неколку часа. Пилешките гради може цели да се спремаат, исечени на ленти или на коцки. Се пржи во тава или на скара. |
|||
Beauty fades, dumb is forever
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ги направив пишиите за вечера, ги послужив со сирење, јогурт... Е сега: бидејќи излегоа многу, една тура ги направив така што меѓу две корички расукани ставив сиренце и ги затворив. Испаднаа многу убави, браво за alexa! Изменето од maria_magdalena - 28.Јуни.2009 во 20:38 |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пиши рецепта за кавадаречките! |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еве ја, ја имаш тука |
|||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A ova Pishii shto gi vikate, ne e li isto shto i MEKICI? |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne, mekicite se pravat od pomeko testo neshto kako tiganicite. Za niv testoto se mesi so jajca ( a moze i bez jajca) lepi, se tegne so race i nemaat nekoj forma. Pishiite se po cvrsto testo, se rasukuva kori vo okrugla forma vo debelina na prst a golemina kolku gazarot na tafceto vo koe se przat. |
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За мекица тестото треба да е меко-тврдо т.е. конзистентно како поубава цицка |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E dobro, togash jas sum pravela mekici/tiganici a ne Pishii. A ne ke losho nekoj den da gi isprobam i Pishiive za doruchek. Jummmm..
Изменето од Popi - 02.Јули.2009 во 15:30 |
|||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Koga ke vi pobaraat palacinki, a vas ve mrzi da divanite nad sporet saat-dva... e togas, Solomonovo 15minutno resenie,
t.n. MRZLIVA PALACINKA Se zovriva 100ml zejtin i 150ml voda. Koga ke zovrie, se trga od sporet i se stava 120gr brasno i pola pecivo - ubavo se razmatuva, da nema grutki. Potoa se stavaat 6 jajca i pola kesicka kim, i toa se mati so mikser (homogena smesa). Ova se pece na hartija vo pravoagolno tavce, vo prethodno zagreana rerna, prvo malku na 200stepeni, pa potoa na 150st uste malku. Ispecenata kora se sece na dve polovinki. Dolnata se filuva so 200gr seckana sunka (salama), 2-3 seckani kiseli krastavicki, 200gr drobeno (ili rendano) sirenje i edna pavlaka (jas obavezno stavam i edna lazicka ren-sos). So gornata polovinka od korata se prekriva filot (doagja kako mala solena torticka). Bon appetit! |
|||
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Gi napraviv pishiite, i odnesov i na baba mi- i epten mi gi pofali.
A veruvajte, toa e uspeh! Oti baba mi e nadaleku u nasiroko poznata kako the ultimate, the best pravacka na testesti stvari, kifli, piti, zelnici, banici itn. mh mh, se iznajadovme |
|||
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ги направив за роденден! Немаше човек кој не ми рече дека се супер!
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Боранија со едно 2-3 моркови, главица/две кромид,1-2 пиперки, 2-3 домати, неколку чешничиња лук варена ама со вода колку да е покриена, обавезно поклопено тенџерето. Се додава вода кога ке испари ама цело време по малку- филџанче/ два, значи цело време да вари во малку вода. Кога ке се свари убаво- да биде убаво мека кромидот, морковите, пиперките и доматите се пасираат и вракаат во боранијата. Сета смеса се става во тавче, се додаваат зачини по желба, сол, вегета, буковец, црвен пипер, малку зив зејтин, сецкан магдонос, јас ставам рузмарин и босиљок ситно сецкан, свез оти си имам на тераса во саксија.
Се става во рерна д асе подпечи. При крај се мати 2 павлаки - чашички со 2-3 јајца, се прелива врз боранијата и се замешува. Се подбекува да зарумени . |
|||
Внеси реплика | страница <1 45678 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |