|
Ни требаат ли ЕУ и НАТО? |
Внеси реплика | страница <1 45678 19> |
Автор | ||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se dodeka vaka dobrovolno i javno se prodava drzhavata....bash toa i se pravi, IM SE NUDIME KAKO ZHRTVI, za nivnite gladni usti. Kako shto i samiot reche; "стануваат уште посилни и нормални ќе се откачат од жртвата. исто као вампир" - megutoa namesto da se spotivstavish ti uste im velish "gledajte kolku sum sochen".
Pa sigurno e deka NE go rabotime ponudenoto vreme vo nasha korist - a duri TIE toa ni go pruzhaat, kako bi si ja opravdale sopstvenata alchnost.
Pa za onie koi se MRZLIVI i nesakaat da go zhneat sopstvenoto zhito, DA, najdobar nachin e da se dade na nekoj drug da go zhnee.
|
||
Diogen
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 355 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако доброволно го смениме името, патот на преименување на народот и јазикот е широко отворен.
Затоа нема решение, овој спор е тотален апурд. Ако малку попуштиме тоа погоре е сурова реалност. Знаеш дека кога бевме под турско многумина станаа муслимани(торбеши) па сега се поголеми Албанци од Али Ахмети. Кога бевме под Српско, многу ги сменија презимињата на иќ, и сега Шешељ за нив е мало дете,.Под Бугарија, се изродија едно чудо освестени Бугари, чии деца денес гордо зимаат Бугарски пасоши заради нивниот произход...
Бедно, но реално...тука ни е мааната, не си ја почитуваме доволно својата татковина и корените...
|
||
Popi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tochno e, samo razlikata e vo toa, deka togash bevme pod okupacija, sega ne sme i imame svoja i sopstvena drzhava, shto treba da ja zachuvame kako takva i ne dozvolime nikoj da si igra so nash*te nacionalni, ethichki i kulturni vrednosti.
|
||
Diogen
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 355 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Епа тука е проблемот, тогаш со камшик го правеле, сега со мерак, ко мазохисти сме....
|
||
Popi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Raznoraznite pritisoci, koi najveke gi ima veke vgradeno vo nash*te institucii, si go pravat svoeto, donekade. Megutoa pak ke recham, koga veke ednash ke se svati deka toa se nametnati strukturi koi ne ni davaat slobodno da disheme i postojano ni ja raznishuvaat sigurnosta i samopochituvanjeto, mnogu polesno ke ni bide da go razbistrime sopstvenoto gledishte i zasnovame sopstveni i pravilni pozicii.
A pak, staroto moto na "bratsvto i edinstvo" seushte ne drzhi, taka da polesno se prepushtame NEKOJ drug da ne vodi, otkolku sami da zastaneme kako vodichi na sopstveniot pat. Iako pak ke recham deka toa e del od tranzicijata.
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ние се надеваме, тие нас секогаш некоја р`чка ни наоѓаат
Шведска – Ниту една земја нема скоро да влезе во ЕУ |
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Барем си знаеме на што сме,уште на стартот на претседавањето на Шведска со ЕУ,ама ќе си почекаме ние уште една година па можеби следната земја претседавач ќе не сожали Изменето од MyWay - 30.Јуни.2009 во 10:03 |
||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
||
Мигаре Тактика
Група Регистриран: 30.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 39 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
нека си ги чуваат турците во малме и иранците..
|
||
invader
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 442 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne!uopstr.
|
||
在美居住和工作 ——快来参加官方举办的美国绿卡抽奖!
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Treba da se razbere deka vo ekonomska unija na drzhavi se vleguva samo koga se ima slichna ekonomija.
Unija megju bogat i siromav ne biva. OK, jas znam deka nekoi od vas kje rechat "BIVA!" bidejki ochekuvame od takvata unija pomosh vo forma od krediti ili nepovratni sredstva so koi kje si ja podobrime nashata slaba ekonomija, no taka ne mislat onie drugite. I ne mi davajte primeri kako toa bidnalo so nekoi drugi zemji, kako tie dobile pari na ubavi ochi, kako odednash im se isturile stranski investicii stom vlegle vo EU i t.n. Minatoto leto bev vo Grcija i zboruvav so grci (ne makedonci). Obicniot chovek tamu go prokolnuva denot koga Grcija vlegla vo EU i ako mi se dade shansa da glasa, vednash bi se odluchil za izlaganje od tamu! A nivnata ekonomija e svetlosni godini ponapred od nashata. Stavete se vo situaija na ekonomski dobro stoechka drzhava, kako sto e pogore posochenata Shvedska, i vednash kje vi stane jasno deka vie kje bidete prvi shto kje rechete "ne me interesira da se zdruzham so nekoj koj treba jas da go hranam". Bidete realni vo gledanjeto na postoechkite raboti vo svetov, ne se zanesuvajte so fantazii i sonishta i ne dozvoluvajte da ve lazhat so raboti koi nema nikogash da se ostvarat. Nikoj ne saka da vleche nekogo na grb i nitu vie sakate odednash cenite vo Makedonija da skoknat na evropsko nivo. Sega , na primer, pivoto i vinoto vi e skoro za badijala, a togash kje mozhete da si gi dozvolite samo kako lek za masiranje na grbot. Za domatite, krastavicite i lubenicite da ne zboruvame... tie kje vi bidat samo mislenka imenka... I ne ochekuvajte deka Audi i Mercedes vednash kje otvorat fabriki za avtomobili stom Makedonija kje vleze vo EU. Ako bidete realni nema da se razocharuvate i nema da dozvolite da ve prenesuvaat zhedni preku voda. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
VLA
Група Регистриран: 24.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 59 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bratce treba ni EU pa ako treba i Stalin i Delcev i Veles i KAmen, kako i da e da se vikame! P.S jas bi bil povekje gord da go imam kako glaven grad Solun, mesto Skopje, ili primer da ja imam vo okolinata Atina da znam deka e vo mojata drzava bidejkji Atina ima stari gradbi sto stoat uste nad zemjata i se bezcenlivi, a dodeka nie kopame 15 km dlaboko nasekade niz pustava nasa drzava kaj so drvo ne raste za da najdeme neso so dimenzii 2 cm na 3 cm i da jademe posle go*na na Grcija lele najdeme go na Ace MK kopceto od fustano. Toa e glupavo! |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ццццц... “Браво“ бе дечко, no comment за постов!... |
||
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E секоја чест за муабетов.Од такви мислења никогаш нема да не биде нас Македонците. |
||
Внеси реплика | страница <1 45678 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |