IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 133>
Автор
Порака
tanas _ _ _ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 30.Мај.2009
Статус: Офлајн
Поени: 105
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tanas _ _ _ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 14:42
ЕУ не ви постава никакви условиа за влегуване туку Грциа!
А во ЕУ има принцип за солидарност кога една држава сака нешто сите други са на нейна страна! Може да е несправидливо за тиа надвор от ЕУ но тоа за сега е положението.
Ако сме сакали досега веке неколко години сме во ЕУ и не сме ви суспендирали ни веднаж от членство во ЕУ и НАТО.
Напротив сметам дека многу брже требе да бидете приемани!
И ако сакахме да го искористи моментот кога Македонија е ранлива, во било какви свои цели ич немаше да ви признаеме под уставното ви име први во светот! Нали за тоа се бореше ВМРО!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 14:49
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

што ќе ни е економија ако се друго ни е забрането?

Najubav primer za toa se evreite.

Za dva milenijumi imaa samo ekonomija... i znaeme sto im se sluchuvashe i kolku bea srekjni i zadovolni od toa.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tanas _ _ _ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 14:51
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

ako jas tebe te prifakjam kako bugarin, zatoa sto ti taka se deklarirash, ochekuvam i ti mene da me prifatish kako makedonec bez da kopame dupka vo voda diskutirajki okolu razlichnoto tolkuvanje na istorijata.

Ushte povekje, ako jas go priznavam bugarskoto malcinstvo vo Makedonija i ne mu poprechuvam da se organizira vo bilo kakva opshtestvena forma, istiot odnos kon makedonskoto malcinstvo go ochekuvam i od tebe vo Bugarija.

Ako velish deka ja priznavash makedonskata nacionalnost, togash ochekuvam toa da go prezentirash i potvrdish na delo vo tvojata drzhava. Dozvoli im na makedoncite da se organiziraat vo kulturni drushtva, da registriraat svoja politichka partija i da zemat aktivno uchestvo vo politichkiot zhivot na Bugarija bez nikakvi pritisoci od strana na drzhavata.

Koga kje vidime deka tvoite zborovi doslovno se pretocheni vo praktikata na Bugarskoto sekojdnevie, kje se uverime i vo tvoeto prijatelstvo.

В момента премиерот на Бугариа е македонец Станишев родот му е македонски ! Таквиз како него оште 2-3 милиона во Бугариа сите со корени от Македониа!И на сите им викаме македонци! И на мене ми викат штото сам от Пиринско
Сакаш ОМО да го регистрират нема проблеми освен еден не могат да сберат 5000 подписа за регистрациа!
Една малка подробност во Бугариа нема партиа на бугарите нема и на турците нема на арменците и на евреите нема и на циганите, зашто требе да има на денешните македонци кога по конституциа во Бугариа е забрането да има политически партии на етнички принцип?
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 14:51
Originally posted by tanas _ _ _ tanas _ _ _ напиша:

ЕУ не ви постава никакви условиа за влегуване туку Грциа!
А во ЕУ има принцип за солидарност кога една држава сака нешто сите други са на нейна страна! Може да е несправидливо за тиа надвор от ЕУ но тоа за сега е положението.
Ако сме сакали досега веке неколко години сме во ЕУ и не сме ви суспендирали ни веднаж от членство во ЕУ и НАТО.
Напротив сметам дека многу брже требе да бидете приемани!
И ако сакахме да го искористи моментот кога Македонија е ранлива, во било какви свои цели ич немаше да ви признаеме под уставното ви име први во светот! Нали за тоа се бореше ВМРО!
политиката е доволно зае*ана за да не бидам толку наивен за тоа кој колку ни помагал или ни одмагал, а времињата се менуваат, се менуваат и политичарите, ти збориш за нешто што било пред 20 години
а тоа што сите држави имаат солидарност кон една е навистина голема глупост и тоа е она што ми смета кај ЕУ, без разлика дали се работи за нас или некој друг што сака да влезе

ај ако не ме разбра претходно, еве на што мислев:
1. Ги исполнуваме условите на Грција
2. Другите викаат, еј, па тоа не е фер, сакаме и ние, и кон што води тоа?
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 14:51
Sakam da kazam deka Bugarija na nas ni e najdobar prijatel od site drzavi.Bugarija prva ne prizna kako samostojna drzava i seuste sme si dobri sosedi i imame dobrososedski odnosi.Nema vrska toa sto Bugarija ke ni dadela veto.Toa e izmislica od narodot.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 14:53

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

ako jas tebe te prifakjam kako bugarin, zatoa sto ti taka se deklarirash, ochekuvam i ti mene da me prifatish kako makedonec bez da kopame dupka vo voda diskutirajki okolu razlichnoto tolkuvanje na istorijata.

Ushte povekje, ako jas go priznavam bugarskoto malcinstvo vo Makedonija i ne mu poprechuvam da se organizira vo bilo kakva opshtestvena forma, istiot odnos kon makedonskoto malcinstvo go ochekuvam i od tebe vo Bugarija.

Ako velish deka ja priznavash makedonskata nacionalnost, togash ochekuvam toa da go prezentirash i potvrdish na delo vo tvojata drzhava. Dozvoli im na makedoncite da se organiziraat vo kulturni drushtva, da registriraat svoja politichka partija i da zemat aktivno uchestvo vo politichkiot zhivot na Bugarija bez nikakvi pritisoci od strana na drzhavata.

Koga kje vidime deka tvoite zborovi doslovno se pretocheni vo praktikata na Bugarskoto sekojdnevie, kje se uverime i vo tvoeto prijatelstvo.

В момента премиерот на Бугариа е македонец Станишев родот му е македонски ! Таквиз како него оште 2-3 милиона во Бугариа сите со корени от Македониа!И на сите им викаме македонци! И на мене ми викат штото сам от Пиринско
Сакаш ОМО да го регистрират нема проблеми освен еден не могат да сберат 5000 подписа за регистрациа!
Една малка подробност во Бугариа нема партиа на бугарите нема и на турците нема на арменците и на евреите нема и на циганите, зашто требе да има на денешните македонци кога по конституциа во Бугариа е забрането да има политически партии на етнички принцип?
и после олку зборење за пријателство, ете, сам си кажа
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 14:55
Originally posted by mileg mileg напиша:

Sakam da kazam deka Bugarija na nas ni e najdobar prijatel od site drzavi.Bugarija prva ne prizna kako samostojna drzava i seuste sme si dobri sosedi i imame dobrososedski odnosi.Nema vrska toa sto Bugarija ke ni dadela veto.Toa e izmislica od narodot.
не можам да ја разберам наивноста, тој што ни бил пријател, може денес да ни биде непријател и обратно, политика е бе луѓе, нема тука пријателства, само интереси
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tanas _ _ _ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 14:58
Што нешто навредливо ли кажувам?
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 15:03

Што нешто навредливо ли кажувам?
не кажа ништо навредливо де
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 15:03

Nie sme vi blagodarni za toa, iako znaeme deka potegot go napravivte zatoa shto vi beshe vazhno Makedonija da se oddeli od Jugoslavia (Srbija) .

Znachi iako go razbirame prikrieniot Bugarski interes vo takvoto priznavanje, sepak vi blagodarime za priznavanjeto.

E sega, stom ti mene mi ja priznavash mojata Makedonska drzhava i me priznavash mene kako makedonec, kako sto te priznavam i jas tebe kako bugarin i tvojata drzhava ja prifakjam kako suverena Bugarija, da prestaneme so neplodnoto i destruktivno kopanje dupki vo voda diskutirajki okolu razlichnoto tolkuvanje na istorijata.

Vo ime na deklariranoto megjusebno prijatelstvo toa bi bilo neshto najmalu sto mozheme da go napravime, neli?

Vakviot odnos od tvoja strana samo kje gi potvrdi i zacvrsti tvoite zborovi i podadenata raka za vzaemno priznavanje, prijatelstvo i sorabotka.

Zarem, kako dobar prijatel, ne bi se slozhil so toa?

Изменето од Messenger - 30.Јуни.2009 во 15:13
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tanas _ _ _ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 15:14
Па нели ти кажувах дека македонец ни е премиер! Ова негиране ли е!
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 15:17
tanas,

E sega, stom ti mene mi ja priznavash mojata Makedonska drzhava i me priznavash mene kako makedonec, kako sto te priznavam i jas tebe kako bugarin i tvojata drzhava ja prifakjam kako suverena Bugarija, da prestaneme so neplodnoto i destruktivno kopanje dupki vo voda diskutirajki okolu razlichnoto tolkuvanje na istorijata.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tanas _ _ _ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 15:23
Согласен! Требе со разум и приателство! Во утрински име една статиа "Македонците крем на бугарското обштество" прочитаj ако наjдиш време
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 15:28
jhjazz ќе одмориш од форумот на подолго време!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 133>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.