IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО - 1
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО - 1

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 119120121122123 256>
Автор
Порака
Popi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Април.2009
Статус: Офлајн
Поени: 1664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 10:48

Nesomneno e deka KE NI POMOGNAT, vo sekoj sluchaj, pa makar toa bil i deka NE SME potomci na antichkite Makedonci. намигнување Barem ednash i zasekogash ke znaeme tochno koi sme (iako mnogu od nas se sigurni i znaat) pa taka polni so nauchno dokazhanite koreni, zdravo ke trgneme napred i gi pushtame kroshnite. намигнување

Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 10:52
Ај биди љубезна, ако сакаш....па појасни ми малку што ќе смени тоа во преговорите...односно дали сметаш дека ќе ја намали затегнатоста и непопусливоста на грците...
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 11:03
Da, nikoj ne e kamen dokolku ne znaesh i probash barem malku da go smeknesh. Isto taka nikoj nemozhe so sila da te natera da bidesh neshto shto ne si - osven ako se spremni za vojna pravenje. збунетост A za ovaa opcija voopshto ne veruvam deka bilo koj e spremen i saka da se sluchi, pa makar toa bilo PAK tuka na Balkanot. Nitu Grcite pak, sakale veruvale ili ne sakaat vojna.  намигнување Znachi izbegnuvanje na konfliktni i direktni navredi i sl.....argumentirano i prijatelski raspolozhivo diskutiranje i pristapuvanje kon rabotite, sekogash ragaat plod. Razumot vo sekoj sluchaj. намигнување

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 11:09
За жал разумот кај нашите соседи е последно нешто на што може да се надеваме....
За војна исто така, колку и да се помоќни, знаат дека тоа не е  опција а плус и нема да им дозволи остатокот од светот...
Тие се свесни дека ја имаат моќта во раце, а ние сме тие што се приклештени од времето и желбата што побргу да го остраниме  бремето на нерешениот спор....
Така да, колку и силни аргументи да понудиме....пак се зависи од нивната добра волја...која за жал не постои....

ПС... Ги слушам вчера "големите" европски министри....си тераат к****шак со нашето име....тага
демек ќе му се лизне прво Македонија...па после одма се исправаат ФИРОМ....колку ниско...лутина

Изменето од anastea - 29.Јуни.2009 во 14:22
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 11:16
Ne se slozhuvam so toa deka zavisi od nivnata dobra volja, bash naprotiv NIKOGASH ne treba da se dozvoli za bilo shto, da se prepushtat neshtata "na nechija dobra volja".  Se dodeka TAKA postapuvame, ke ne strizhe sekoj koj ke posaka. голема%20насмевка I najgolemiot i moken chovek ili drzhava se vosh*tuva od nechija ili sechija gordost - duri ja zemaat kako vechna inspiracija i pottik vo zhivotot. Obratnoto samo ja pothranuva nivnata psiha, naduena so "lazhna mok" i gi otvara vratite na ucenuvanjata i zaplashuvanjata. намигнување

Изменето од Popi - 29.Јуни.2009 во 11:16
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 11:20
Мислиш дека не е така, дека не е тоа прашање на добра волја ?????
Па пред очите на цел свет му ја "дадоа" на Буш....и не ги послушаа неговите сугестии, на самитот во Бук*решт....
Без оглед дали признаваш Ти или не...реалноста е таа....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 11:27

Jas ja priznavam nivnata postapka megutoa TOA ne e realnost. Realnosta e DEKA JAS NE ZAVISAM OD NIKOGO ZA DA ME PRIZNAE KAKO VAKOV ILI ONAKOV....a tie mozhat da si pravat shto sakaat se do onoj moment do koga ne gi nadminat i poslednite granici na gluposta, za da MORAAT da "popushtat" ili "si legnat na brashnoto". намигнување

Изменето од Popi - 29.Јуни.2009 во 11:28
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 11:32
Незнам како ќе ги примораме да легнат на брашното...ама тоа е...

Убаво рече, можеби Ти не зависиш дали ќе те признаат...намигнување
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 12:18
Интервјуто со д-р Проева го разбрав малку поинаку односно нејзиното видување за мене е во поглед на тоа дека некако се се препушти на политиката без да се даде простор и на историчарите па и на другите компетентни лица.
За мене првиот лош чекор е напрване кога сме ја прифатиле референцата, но по истурено млеко не с еплаче. Ајде некако да ги прифатиме објасненијата дека морало затоа што требало да се влезе во обединетите нации, но потоа некако секогаш како држава бевме ставени а богами и сами како да се стававме во позиција да се браниме.
Мене во написот исто така ми падна во очи нејзиниот коментар околу негирањето или контрадикторноста на синот на д-р Пановски на самиот д-р Пановски, затоа што по некоја случајност д-р Пановски ми бил професор, сум полагала кај него и знам колку човекот ја сакаше Македонија, с етрудеше да собере секакви податоци, својот работен век го посвети на историјата.
 Исто така и за непотизмот во институциите, бидејки ние кои сме од просветарската дејност тоа го чувствуваме на грб, токму од непотизмот во образовните и научните институции страдаат многу нешта во државата.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 12:22
Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

Незнам како ќе ги примораме да легнат на брашното...ама тоа е...

Убаво рече, можеби Ти не зависиш дали ќе те признаат...намигнување

Mislev za sekogo...a NE samo za mene. Megutoa toa zavisi od niv samite.

A pak isto taka nikoj DRUG nemozhe da odluchuva kako JAS ke se narekuvam. намигнување

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 12:49
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Интервјуто со д-р Проева го разбрав малку поинаку односно нејзиното видување за мене е во поглед на тоа дека некако се се препушти на политиката без да се даде простор и на историчарите па и на другите компетентни лица.

За мене првиот лош чекор е напрване кога сме ја прифатиле референцата, но по истурено млеко не се плаче.
Ајде некако да ги прифатиме објасненијата дека морало затоа што требало да се влезе во обединетите нации, но потоа некако секогаш како држава бевме ставени а богами и сами како да се стававме во позиција да се браниме.
Мене во написот исто така ми падна во очи нејзиниот коментар околу негирањето или контрадикторноста на синот на д-р Пановски на самиот д-р Пановски, затоа што по некоја случајност д-р Пановски ми бил професор, сум полагала кај него и знам колку човекот ја сакаше Македонија, с етрудеше да собере секакви податоци, својот работен век го посвети на историјата.
 Исто така и за непотизмот во институциите, бидејки ние кои сме од просветарската дејност тоа го чувствуваме на грб, токму од непотизмот во образовните и научните институции страдаат многу нешта во државата.

Mozhebi imalo takvi momenti, (da zboruvam za mojov sluchaj) neznam, ne sum ja gledala cela emisija, megutoa od ova shto beshe tuka prilozheno, mojot zakluchok go kazhav veke vo predhodniot post. A za ova shto velish dali trebalo ili ne da se prifati referencata, moeto mislenje e deka; referencata mozhebi da, kako privremeno reshenie za da se dade vreme tenziite i strastite da splasnat, megutoa i znameto isto taka trebalo da bide POD toa privremeno reshenie i da bide nichie se do onoj moment dodeka ne se reshi sporot, a ne da im se dade celosno pravo na Grcite. Po moe ova e najgolemata greshka do sega.

Za toa shto velish deka sme se stavile vo pozicja na branenje od togash do sega, jas bi rekla....pozicija na konstantno popushtanje i zadovoluvanje na Grckata pozicija do stapuvanjeto na prviot sostav na VMRO, shto objektivno kazhano bez razlika kade prodolzhija i kako zavrshija nekoi od toj sostav, sepak OD TOGASH pochna prviot otpor t.e. vistInskoto branenje na nash*te pozicii.  Sega veke pochnavme i po malku da napagjame....shto sepak mislam deka i taka treba da ostane, se do onoj moment dokolku se oseti potreba od ushte nekoe malo "zateganje i napad".  Konstantni napadi NE NI ODGOVARAAT VOOPSHTO, nitu nam nitu pak na Grcite. 

A za poslednava konkluzija NEMAM ZBOROVI, t.e. nemam shto da dodadam nitu odzemam - kompletno se slozhuvam so toa. Mozhe samo da kazham deka sum razocharana od takviot odnos i zastareno funkioniranje na site nashi institucii a na ovie pak najveke.

Tuku shto mozhe i kako da se promeni toa? Dali treba vakvi prashanja da se potegnat vo site ovie institucii vnatre prvin i napravi plan za promeni...osnovani spored baranjata na vrabotenite, korisnicite i drzhavata vo celost? Ili toa treba pred se da se dostavi najprin do soodvetnite ministerstva kako baranje?  збунетост

Изменето од Popi - 29.Јуни.2009 во 13:06
Кон врв
Neptun74 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Orbiter

Регистриран: 23.Октомври.2008
Поени: 2643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neptun74 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 23:07
"Nimic, kako sto tvrdat stranski diplomatski izvori, e povekje pesimist otkolku optimist. Vasilakis na sredbata vo Zeneva spored istite izvori direktno ja prenel pozicijata na Grckata vlada, deka Atina ne se pomestuva od tvrdite pozicii - edno ime za sevkupna upotreba, PROBLEMATIZIRAJKI GI I NATAMU IDENTITETSKITE PRASANJA"...

- txt na A1...
DeepBlue
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 03:35
Imashe nekoja inicijativa ovoj "spor" da se reshava vo ramkite na OON, a ne so vakvi posrednichki pregovori - megutoa mozhebi ova sega e proba za da se dojde do nekoj kompromis...megutoa sigurno e deka postojat i drugi nachini kako da se dojde to toa.

Кон врв
Diogen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2009
Поени: 355
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Diogen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 03:45
Ваквите проблеми не се тегнат во недоглед... За да имавме силна позиција требаше одамна да се исправиме и да речеме- доста веќе...
Вака,после 15 години , кога од разговори за разлики околу името, преминавме во преговори за името, нормално дека следува десерт-преговори за идентитетот и јазикот...Со вакво темпо, ќе бидеме првите на кои ќе им биде менуван и генетскиот код- за не дај боже, да не се повампириме кога ќе не избришат тотално..
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 119120121122123 256>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,340 секунди.