IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Спорт > Фудбал > Фан клубови
  Активни теми Активни теми RSS - Фан клуб Милан
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Фан клуб Милан

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 27>
Автор
Порака
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2009 во 11:57

Џенаро Гатузо нема ништо против заминување во Челзи, бидејќи и онака одлично се сложуваше со Карло Анчелоти, кој од оваа сезона е на клупата на "сините".

Каде и да играше, навивачите го ценеа. Џенаро Гатузо не им пружаше голови, ниту пак големи мајстории, но љубовта од трибините ја "купуваше" со претрчаните километри и големата пожртвуваност. Последните десет години е неизоставен дел од најдобрите 11 на Милан, но можеби дојде и неговиот крај на Сан Сиро.

Тренерот Карло Анчелоти го напушти Милан и замина во Челзи. Италијанскиот стручњак има желба да го донесе Гатузо во Челзи, а и самиот Гатузо не остана имун на повикот од Англија.

"Го сакам Премиршипот. Тоа е најдобрата лига за мене и моите карактеристики. Ми се допаѓаат и Шкотска и Англија, бидејќи кога натпреварот е завршен тогаш навистина е завршен. Во Италија не е така, натпреварот не завршува по 90-те минути. Ниту за еден, за два или за три дена. Доколку судијата во Италија погреши, ние тогаш премногу коментираме", појасни Гатузо и додаде:

"Анчелоти за мене е голема личност и голем тренер кој е исклучително интелигентен".

Иако Гатузо чиј договор со "росонерите" трае до 2011 се нема изјаснето за преоѓање во лондонскиот клуб, неговиот агент тврди дека Гатузо има посебен однос со Анчелоти кој би сакал да го продолжи.

Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2009 во 21:05
Милан го купи Џеко, Палоши и следната сезона во Парма

Според информации од италијанските медиуми, екипата на Милан ги осигурала услугите на сега веќе поранешниот напаѓач на Волфзбург, Един Џеко. Истите извори наведуваат дека преговорите биле долги и тешки, откако првично германскиот клуб не бил заинтересиран за продажба на својот играч, но како решавачки се покажале дејствијата на Адријано Галијани и Ариедо Брајда. Многу значајна била и желбата на босанскиот интернационалец да се пресели на "Сан Сиро", кој од мал е фан на Милан. Се шпекулира дека трансферната сума е 25 милиони евра.

Од друга страна, фудбалскиот клуб Парма на својот веб сајт потврди дека Алберто Палоши и следната 2009/2010 сезона ќе ја мина на позајмица од Милан во редовите на популарните "млекари".
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
darko_gv Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Јуни.2009
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај darko_gv Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2009 во 23:03
milan nemoze nikad da bide klub da znaes
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2009 во 23:25
Originally posted by darko_gv darko_gv напиша:

milan nemoze nikad da bide klub da znaes
плазење%20злонамерногубитник...a ti se razbiras od fudbal??bravo
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 00:14
Милан разгледува можност за Робен, Снајдер и Ван дер Ваарт на Сан Сиро
17/06/2009 12:41

Многу интересна информација пласираше италијанскиот весник Corriere dello sport. Наводно Милан во своите редови сака да го донесе холандското трио од Реал, Робен, Ван дер Ваарт и Снајдер.

Како што пишува Corriere Реал би можел да им даде добра цена за овие тројца како возвраќање на услугата која им ја направија со продавањето на Кака.

Робен е еден од омилените играчи на Леонардо и добро би се вклопил формациски, бидејќи би играл на левата страна на Милан на која моментално нема некој офанзивец. Додека со ангажман на Ван дер Ваарт и Снајдер би се отворила и можност за продажба на Пирло кој Анчелоти го посакува во Челзи и при тоа даваат добра сума на пари.

Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 11:36
Многу интересна вест Црноока ова со Холандскава тројка.голема%20насмевка
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2009 во 12:24
na 25 Avgust 2009, Madrid za trofejot "Santijago Bernabeu" se srekavaat Real Madrid i Milan...

prvata utakmica na Kaka so Milan, ali ovoj pat ke bide od drugata stranaтага

Napred Milanсреќа
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2009 во 15:07
Реал Мадрид - Милан на 25 - ти август

Реал Мадрид ќе му биде домаќин на Милан на 25-ти август како дел од Бернабе трофејот.

Овие две екипи по се изгледа се имаат договорено за пријателски натпревар при склучувањето на договорот на Кака.

Ова би требало да биде и прво вкрстување на бразилската ѕвезда со својот поранешен тим чиј дрес го носеше во последните 6 години и се проценува дека ова би било далеку од пријателски меч.

Натпреварот би требало да започне околу 20:30 по централно европско време и тоа би требало да биде најсилниот тест за двете екипи во пресрет на новата сезона.

За Реал се знае дека ќе оди на подготовки во САД и Канада, додека Милан најверојатно ќе остане во Европа.

Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2009 во 13:47
Пато се одлучи за Милан

Напаѓачот на Милан нема намера да го следи својот екс-тренер Анчелоти во Челзи.

Бразилецот Пато ги затвори устите на шпекулаторите, за неговот заминување од Милан.

“Јас сум играч на Милан и Милан е мојата иднина.“- рече тој.

“Се чувствував прекрасно оваа година и пол и сакам идната година да ги освојам со Милан Лигата на Шампионите и Скудетото.“ - порача тој.

Челзи беа подтотвени да понудат 30 милиони фунти, но Галијани рече дека играчот останува на Сан Сиро.

Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2009 во 19:35
Па за Милан Црноока,за кого друг?
Си знае тој кој е врвен клубголемо%20гушкање
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2009 во 20:31
Originally posted by fiks fiks напиша:

Па за Милан Црноока,за кого друг?
Си знае тој кој е врвен клубголемо%20гушкање
големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
se znae Fiks...
kade si ti patem?? se izgubi, te nema nesto vo posledno vreme...obvrski ili da ne najde nekoja nevestaтрепкање
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2009 во 13:22

Za posleden pat vo ovaa temaтага

Милан по вторпат се согласи да ме продаде, затоа и решив да заминам

Кака ја имаше својата прва прес-конференција како играч на Реал Мадрид. Во нејзе објасни зошто го напушти Милан и потпиша за “кралевите“, како и за многу други работи.

Ова е неговото целосно интервју кое го даде за официјалната страна на Реал Мадрид.

-Какво е чувството да имаш пред себе 40 000 фанови на презентација?

Кака: “Се чуствувам гордо и поласкан, но во ист момент чуствувам и голема одговорност спрема нив. Сакам да освојам многу титули со овој клуб.“

-Кога се одлучи да го напуштиш Mилан?

Кака: “Па веќе објаснив за тоа во Бразил. Милан ми ги отвори вратите уште во јануари. Јас ја разбирам положбата во која дојде Милан, светската економска криза. После завршувањето на шампионатот преку мојот татко ми соопштија дека има некои понуди за мене и ми дозволуваат да преговарам. Тоа ми се случи вторпат за брзо време и размислив дека најдобро за мене и клубот ќе биде да заминам. Реал беше тимот за кој сакав да играм, а да не е Милан, па така таа желба ми се исполни.“

- Дали некогаш си очекувал нешто вакво, како денес на презентацијата?

Кака: “На нешто слично бев сведок при презентацијата на Роналдињо во Милан. Ова никогаш ми се нема случено мене и е момент кој ќе го памтам цел живот. Ова е неверојатен и незаборавен ден за мене.“

- Зошто го избра Реал Мадрид?

Кака: “Реал има се`. Фасцинантен е како клуб. Фудбалерите кои играле тука ми го кажаа тоа. Имав одлични препораки и тоа беше она што најмногу ми помогна при изборот.“

- Дали можноста да играш со Кристијано Роналдо имаше влијание околу твојата одлука?

Кака: “Флорентино Перез ми го објасни проектот и тоа и влијаеше на мојата одлука. Тој е победник. Го запрашав дали може да направи се` како што ни вети и тој ни докажа дека може. Голема привилегија е да играте за големи клубови. Јас бев многу среќен што играв со големи фудбалери. И ќе го продолжам тоа и тука, но не само со Кристијано Роналдо. Тука се и Раул, Касиљас, Гути, Холанѓаните... Навистина се чувствувам привилигиран.“

- Дали ваков пречек ти создава и дополнителен притисок?

Кака: “Да, ми става голема одговорност, но тоа не е негативна работа. Тоа е баш што ме мотивира. Јас дојдов овде како многу важен фудбалер и тоа ме мотивира да освојам важни титули.“

- Што ти кажа Алфредо ди Стефано?

Кака: “Ми кажа навистина доста интересни работи. Го спореди Бернабе со Маракана.“

- Може ли Реал да ја победи Барселона сезонава?

Кака: “Да, па тоа е и проектот на Флорентино Перез. Тие ги освоија трите титули минатата сезона, но наредната сезона Реал ќе игра битна улога и во Шпанија и Европа.“

-Дали веќе зборуваше со Пелегрини?

Кака: “Не, се уште немам, но се надевам наскоро.

- Дали присуството на Кристијано Роналдо ти го намалува притисокот?

Кака: “Јас не чуствувам толкав притисок. Напротив се чувствувам привилегирано. Кристијано Роналдо играше на високо ниво во последните три сезони со што допре до две финалиња во ЛШ. Раул исто има освоено многу титули со Реал и јас можам многу повеќе да освојам. Реал има исклучителни фудбалери.“

- Мислиш ли дека купувањето ѕвезди значи и титули?

Кака: “Моето искуство покажува дека талентот не е доволен. Сретнав многу талентирани фудбалери кои немаат освоено ништо. Од друга страна пак има не толку талентирани кои имаат освоено многу титули. Сосема поразлично е кога имате група од талентирани играчи кои се жртвуваат да освојат една заедничка цел.“

- Ќе има ли ривалство со Кристијано Роналдо?

Кака: “Не, нема да има такво нештo. Ние сме двајца фудбалери со натпреварувачки дух кои ќе играат заедно. И двајцата сме искусни играчи и двајцата сме почувствувале што значи да бидеш шампион.“

- Како ја гледаш твојата идинина во клубот?

Кака: “Многу работи се сменија откако пристигнав во Европа. Имам 6-годишен договор и сакам да видам како ќе се одвиваат работите. Дури сакам да останам и подолго.“

- Што му кажа на Анчелоти кога ти понуди да играш за Челзи?

Кака: “Бев искрен со него. Му се заблагодарив за времето кое го поминавме заедно и колку всушност тој ми помогна да созреам и му реков дека сакам да играм за Реал.“

- Дали Реал Мадрид имаше понуди за тебе и порано?

Кака: “Знам дека имаа испраќано понуди за мене, но јас тогаш не се замарав со тоа, ниту ни мојот клуб. Тие работи ги оставам на клубот да ги решава.“

Изменето од blackeye - 02.Јули.2009 во 13:25
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2009 во 14:17
Милан не се продава

Пасквале Канатели, еден од водечките луѓе на Фининвест, компанијата во сопственост на Силвио Берлускони јавно ја демантираше можноста за продажба на миланскиот клуб. Италијанските медиуми неодамна известија за интересот на премиерот на ОАЕ, Шеикот Рашид ал Мактум, кој е подготвен за 400 милиони евра да откупи 40% од сопственоста на "росонерите".

"Милан не е на продажба, а нема ни смисла да се продава малцински дел од сопственичкиот пакет. Нема ниту потреба за тоа, по продажбата на Кака добро ги организиравме нашите потреби", изјави Канатели.

Сите овие шпекулации околу можноста за продажба на дел од сопственоста на Милан произлегоа од неможноста сопственикот Силвио Берлускони да потроши пари за квалитетни засилувања во последните сезони. Како последица на тоа "росонерите" веќе пет сезони не биле прваци на Италија, а последниот значаен трофеј беше оној од Лигата на шампионите во 2007 година. Интересно е тоа што и за новата сезона потпретседателот Адриано Галијани посочи дека титулата не е приоритет, туку освојувањето на третото место кое води директно во фазата по групи од Лигата на шампионите.

Берлускони го купи Милан во 1986 година и од него направи гигант во европски рамки. Оттогаш "росонерите" освоија пет од седумте титули во Лигата на шампионите (поранешен КЕШ) и седум од 17. во италијанското првенство.
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
aneMAR Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 03.Јули.2009
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aneMAR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јули.2009 во 13:56
MILAN SE ZNAE DEKA NE E ZA PRODAZBA KAKA IAKO SI OTIDE MILAN MOZE I DA PRODOLZI PONATAMU I BEZ NEGO AMA KAKA MNOGU KE SE POKAE ZA TOA STO SI ZAMINA I ON KE SI JA RASIPE KARIERATA KAKO I SEVCENKO KE JA ZAGUBI DOVERBATA VO NEGOVITE FANOVI

AMA STO E NAJVAZNO I BEZ KAKA MOZEME FORZAAAAA MILAN...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 27>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,187 секунди.