IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести > Избори
  Активни теми Активни теми RSS - Изборно гласање од дијаспората
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Изборно гласање од дијаспората

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 54>
Прашање: Дали дијаспората треба да гласа на македонски избори?
Одговор Гласови Статистика
28 [30,11%]
8 [8,60%]
56 [60,22%]
1 [1,08%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2009 во 18:14
Navistina e zhalno i ne zasluzhuvaat replika poslednite komentari od miroslav_g8 i darko_gv.      

Jasno e deka lugjevo voopshto ne se informirani za nekoi raboti, a kako sto gledam, nitu sakaat da se informiraat. Polesno e da se sedi zad tastaturata i da se pluka i navreduva otkolku da se stane i da se sraboti neshto polezno.

Za site neshta prethodno postirani postojat Makedonski oficijalni drzhavni podatoci i bidejki ne se nikakva tajna, dostapni se na sekoj koj SAKA da dojde do niv.

Изменето од Messenger - 19.Јуни.2009 во 18:16
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2009 во 18:15
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

Чинам дека темава е за преговорите за името....
Токму така ... Некој овде сака да ја замолчи дијаспората и правото да го заштити името...

dijasporata ne treba voopsto da se mesa vo nesto sto 2001- ta ne sakase ni da pomisli da dojde i da go brani .....

Дијаспората го брани финансиски...
Но ти несакаш за тоа да се информираш...
Ако не пред 2001 тогаш во 2001 Македонија ќе беше банкрот ако не беше подршката на дијаспората...
И ве молам не тропајте глупости кога не сте информрани или не сакате да се информирате...
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2009 во 18:16
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Navistina e zhalno i ne zasluzhuvaat replika poslednite komentari od miroslav_g8 i darko_gv.      

Jasno e deka lugjevo voopshto ne se informirani za nekoi raboti, a kako sto gledam, nitu sakaat da se informiraat. Polesno e da se sedi zad tastaturata i da se pluka i navreduva otkolku da se stane i da se sraboti neshto polezno.

Za site neshta prethodno postirani postojat Makonski oficijalni drzhavni podatoci i bidejki ne se nikakva tajna, dostapni se na sekoj koj SAKA da dojde do niv.

ne sme ama bas ic ... voopsto informirani ... 2001 - ta vo rovovite i sumite nemavme vreme za internet patriotizam i informiranje po pat na internet soopstenija ........
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2009 во 18:26
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Navistina e zhalno i ne zasluzhuvaat replika poslednite komentari od miroslav_g8 i darko_gv.       Jasno e deka lugjevo voopshto ne se informirani za nekoi raboti, a kako sto gledam, nitu sakaat da se informiraat. Polesno e da se sedi zad tastaturata i da se pluka i navreduva otkolku da se stane i da se sraboti neshto polezno. Za site neshta prethodno postirani postojat Makonski oficijalni drzhavni podatoci i bidejki ne se nikakva tajna, dostapni se na sekoj koj SAKA da dojde do niv.

ne sme ama bas ic ... voopsto informirani ... 2001 - ta vo rovovite i sumite nemavme vreme za internet patriotizam i informiranje po pat na internet soopstenija ........

Samo sto kje te fatat vo shirenjeto edni nevistini, vednash begash od taa tema na druga...

Aha, sega kje gi fatish zhivi SITE makedonci od dijasporata zoshto ne dojdoa tokmu togash vo Makedonija. Sram da im bide, predavnici nemakedoinci, nikakveci, gjubrinja...

Da ne e patetichno vakvoto komentiranje kje beshe komichno.

A za vashata informiranost ne govori vo mnozhina bidejki makedoncite se informirani, barem onie koi SAKAAT da se informiraat. Ovde se zboruva za tvojata neinformiranost ili dezinformiranost koja se trudish so site sili da ja deseminizirash na forumov i so toa da dezinformirash sto povekje makedonci.

Ako vekje ne stoish dobro so svoite podaci, kako sto povekje pati ti e posocheno, ne se trudi da gi shirish zatoa sto ne im pravish nishto dobro na lugjevo.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Popi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Април.2009
Поени: 1664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2009 во 10:07
First UMD Global Conference a Major Success!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2009 во 11:19
Jas lichno poznavam dve familii koi veke se vratija vo MK....a i nie sme tuka negde. среќа Taka da dobro e sepak koga nekoj zaminuva (da se isporba) drug da se vraka...i taka, pak da si bideme na broj. големо%20гушкање

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2009 во 12:50
postojat raboti za koi sekogas moze da se zboruva no postojat i ludje so koi ne vredi da se razgovara ..... nekolku pati mi imas direktno napisano deka samo kukam .... znaes , ne kukam zosto mene ne mi e ubavo ... kukam zosto ne mu e ubavo na ogromen del od gradjanite na RM .... a sledstveno na toa i mene kako gradjanin na ovaa drzava .... znam kje pocnete da penavite poftorno no ednostavno mora da go napisam ova .... me nervira toa sto GLUMITE patrioti a od seto toa nemate ni P ..... ne bi mnogu nabrojuval .... kje go posocam samo primerot od 2001 ...... i dodeka nasata dijaspora svojot " patriotizam " go pokazuva visejki po forumi i broejki glasovi po osnov razni anketi , albanskata dijasopra , kako za primer , svojata doslednost vo ostvaruvanje na ona sto go imaat kako cel pred sebe , dosledno i bezrezervno go poddrzuvaat  .... finansiski , politicki pa po potreba i so covecki resursi ...... kazi mi te molam , dali bi investirala vo severozapadniot del na RM ? ....... ne zboruvam za skopje ..... ostanatiot del ... od kumanovo do debar na primer ? ..... i ne samo ti .... site koi svojot patriotizam go gradite plukajki na Makedonecot koj ostanal i ima namera da OSTANE na svoeto vekovno ogniste ..... po istiot onoj Makedonec koj ako se obide da javno kaze deka mu e preku k*r od ideite za " vrakjanje " na egejska makedonija i solun , tuku ednostavno saka da mu bide makar i malku poubavo od ova sto mu e sega .....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2009 во 13:39
me cudi kako na ova ne dade odgovor ?????

postojat raboti za koi sekogas moze da se zboruva no postojat i ludje so koi ne vredi da se razgovara ..... nekolku pati mi imas direktno napisano deka samo kukam .... znaes , ne kukam zosto mene ne mi e ubavo ... kukam zosto ne mu e ubavo na ogromen del od gradjanite na RM .... a sledstveno na toa i mene kako gradjanin na ovaa drzava .... znam kje pocnete da penavite poftorno no ednostavno mora da go napisam ova .... me nervira toa sto GLUMITE patrioti a od seto toa nemate ni P ..... ne bi mnogu nabrojuval .... kje go posocam samo primerot od 2001 ...... i dodeka nasata dijaspora svojot " patriotizam " go pokazuva visejki po forumi i broejki glasovi po osnov razni anketi , albanskata dijasopra , kako za primer , svojata doslednost vo ostvaruvanje na ona sto go imaat kako cel pred sebe , dosledno i bezrezervno go poddrzuvaat  .... finansiski , politicki pa po potreba i so covecki resursi ...... kazi mi te molam , dali bi investirala vo severozapadniot del na RM ? ....... ne zboruvam za skopje ..... ostanatiot del ... od kumanovo do debar na primer ? ..... i ne samo ti .... site koi svojot patriotizam go gradite plukajki na Makedonecot koj ostanal i ima namera da OSTANE na svoeto vekovno ogniste ..... po istiot onoj Makedonec koj ako se obide da javno kaze deka mu e preku k*r od ideite za " vrakjanje " na egejska makedonija i solun , tuku ednostavno saka da mu bide makar i malku poubavo od ova sto mu e sega .....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2009 во 14:17
Za posocheniot primer od 2001, veke nekolku pati diskutiravme a i drugi lugje KOI navistina uchestuvale vo toa vreme, ti kazhaa primer DEKA IMALO I MAKEDONCI OD DIJASPORATA, nekoi od niv ne ni zboruvale ubavo Makedonski ama zatoa pak chuvstvoto go imale isto.  A i za mnogu od Mk shto ja zbrishale koj vamu koj tamu, a sega se pravat "borci". голема%20насмевка Taka da voopshto ne gledam kade ti e poentava so toa pa toa da zboruvash konstantno?? збунетост

Koga nemash shto drugo da kazhesh pa ova go koristish kako "kec" koj mislish deka najveke boli, li? збунетостPa ako ne pobedish so agrumenti, togash barem ke go otepash "vo poim". голема%20насмевка  Ne se sekiraj naviknati sme nie veke so bolki da zhiveeme...imame dobar trening so vekovi. намигнување

Кон врв
cupeto Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Јуни.2009
Поени: 206
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај cupeto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2009 во 14:30
samo da ne se dojde do situacija ,
dijasporicanite nasi da prasat ,
dali za ovaa - ke dobijat nekoe dolarce $$$$$
ne daj boze da im spomnes deka treba da dadat $$$$   

Изменето од cupeto - 24.Јуни.2009 во 14:31
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2009 во 14:44
E pa i ti da se otepuvash od rabota  za da napravish neshto za shto si otishol tamu, nekoj non-stop da ti bara pari; za da si kupi nova kola...da si ja propushtel kukata ili da odel na odmor...ke te vidam kako ke reagirash. намигнување  Pa zgora na toa I CELA DRZHAVA DA JA SPASUVASH - nema taka bezgrizhno da si sedish kako muvata. голема%20насмевка

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2009 во 16:24
Попи, никој не ти се обратил лично, па воздржувај се и ти од такви обраќања!
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2009 во 16:32
Бреееј што се стори темава, мозок пржи
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2009 во 16:32
da ! da!,.i toa za sekoj glasach tamu,..bilo kade da e,..da se odredi po eden od zemjava tuka,..lichno da im go odnese pred "nos" livcheto za glasanje ..i za da nema muchki,...i nekolku "posmatrachi" so nego,..od site proviniencii,...od tuka!..Mozebi ovoj odgovor i ke gi zadovoli ,..dalechnite ni ,.."patrioti"...
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 54>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.