|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 34567 98> |
Автор | |
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
fala, evangelos...togas mozat moite da se izbrisat.
|
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se ona sto sakate da vi pravat lugeto, pravete im go i vie; oti toa se Zakonot i Prorocite; (Matej 7:12) |
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најубавите стихови во Словото се оние кој удараат директно во срцето на верникот!
|
|
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, вака зборува Господ, Творецот на небесата - Тој е Бог - Кој ја вообличи и ја создаде земјата, Кој ја зацврсти и не ја создаде пуста, туку ја вообличи за живеење: „Јас Сум Господ и нема друг. Исаија 45:18
|
|
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
|
|
3207
Група Регистриран: 11.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 42 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ke im se otvorat ocite narodite na koi
ne im beshe kazuvano za Gospod, ke razberat onie shto za Nego ne bea cule Rim.15-20 |
|
Vo galaksijata polna so cuda, lugeto ja izmislile dosadata....Kakva Kreativnost....prosto da ne veruvash....
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Zasto ocite Gospodovi ja gledaat celata zemja, za da im pomagaat na onie, cie sto srce napolno Mu e predadeno Nemu" .(2 Letopisi 16:9) |
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КНИГА НА ПРОРОК НАУМ
3
Господ е долготрпелив, ама голем во сила. Никако, Господ нема да ги
пушти виновниците неказнети. Неговиот пат е во виор и во бура, облаците
се прав на Неговите нозе.
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зар не знаеш? Зар не си слушал дека вечниот Бог, Кој ги создал краиштата на земјата, не се изморува и не изнемоштува; Неговиот разум е неиспитлив.
Он му дава силан на уморениот и му дарува јачина на изнемоштениот. Се уморуваат и момчињата и ослабуваат, и млади луѓе паѓаат, а оние кои се надеваат на Господа, ќе ја обноват силата своја: ќе кренат крилја како орли, ќе трчаат и нема да им биде тешко, ќе одат и нема да се уморат. (Isaija 40: 28-31) |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Hamza
Група Регистриран: 12.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 72 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Таткото е поголем од Мене. (Јован 14:28)
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се ми е предадено од Мојот Отец ... (Matej 11:27)
|
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
" Ke mu recam na Boga: 'Steno moja, zosto me zaboravas? Zosto obikoluvam nazalen, pritisnat od neprijatelite? ' Koskite moi se krsat od podigravkata na neprijatelite, dodeka tie postojano me prasuvaat:' Kade e tvojot Bog?' Zosto si mi duso iznemostena i zosto si zalosna vo mene? Nadevaj se na Boga zasto pak ke go slavam mojot Spasitel, mojot Bog." (PSALM 42). |
|
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зашто Господ е твое засолниште, го избра Севишниот за твоја закрила... Зашто ќе им заповеда на своите ангели да те чуваат на сите твои патишта. -Псалм 91:9 и 11
Кој е тој кој го победува светот, ако не оној кој верува дека Исус е Божјиот Син? -1 Јованово 5:5 Се што прави Тој е прекрасно во свое време; им ја всадил вечноста во нивните срца, иако човек не може да ги постигне делата што Бог ги прави од почеток до крај. -Проповедник 3:11 Сета твоја радост нека биде во Господа: Тој ќе ги исполни желбите на твоето срце. -Псалм 34:4-5 Зашто Јас ги знам Своите замисли за тоа што имам намера со вас-зборува Господ-замисли за мир, а не за нереќа: да ви дадам иднина и надеж. Ќе ме барате и ќе ме најдете, зашто ќе ме барате со сето свое срце. - Еремија 29:11 и 13 ... Изменето од Rita.MD - 09.Август.2009 во 23:23 |
|
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сејте правда - па да пожнеете милост; разорувајте ја рамнината, оти време е да Го побарате Господа, и така Он, штом ќе дојде, да ве одржи во правда. Осија 10:12
|
|
|
ADVISOR
Сениор Регистриран: 17.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1026 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
TAKA E
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |