|
За хомосексуализмот |
Внеси реплика | страница <1 678910 17> |
Автор | |||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Toa e stavot na Crkvata i na Hristijanstvoto. A sto mislis Anakine, treba li da im se dozvoli na homoseksualcite da se vencavaat i da posvojuvaat deca, i seto toa da go nametnuvaat kako nesto normalno i pravo na izbor a ne nastranost? Bas me interesira tvoeto mislenje . Pozdrav! |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mojot stav e vakov 1. nivna e intimata, nikoj nema pravo da se mesa 2. mozat da sklucat brak oti toa ima posledici i za imotno pravni prasanja i obvrski 3, dete nemozat da posvojat , no mozat da posvojat polnoleten na 18 godini, koj sam kje se soglasi vo takva zaednica 4. sum protiv sekakvi paradi... intima e toa i taka treba da ostane 5. reklamiranje homosexualnost da se zabrani 6. licno ne gi smetam za bolni licnosti, nego za drugacie sexualno orientirani od mene 7. nitu vera nitu nauka ne treba da im se mesa... samo zakon za zastita na drugi edinki moze da im se zamesa 8. sum protiv gej barovi.... oti vodi koj difenencijacija za intimite 9. ne sakam da gi ubeduvam zatoa sto nesakam nekoj drug da me ubeduva za mojata intima 10 jas sum covek i toj e covek... sme od isto pleme |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Blagodaram na odgovorot Anakine |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
a pro po
postoi ternin homosexualizam.????.. ne e toa filozofski pravec bre |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A ti si za sklucuvanje brak i za posvojuvanje na deca od strana na homoseksualcite,anakine? OK. P.S. Sto mislis za tranvestitite, pedofilite, zoofilite,incestot? Deka i toa e nivna intima i nivno pravo? Изменето од KINGDAVID - 18.Јуни.2009 во 01:39 |
|||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Баш ме интересира што мислиш за силувањето? Ако маж силува жена е нормално за тебе? Само затоа што се од различен пол???? |
|||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нема нималку сличност помеѓу хомосексуалност и педофилија, или било кои други илии Хомосексуалноста е слободна волја на двата партнера, кои се понолетни |
|||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ti ne me citas, ocigledno za brak sum, ako sakaat neka se zemat, ic ne me briga no deca nemozat da posvojat, moze samo polnoletni nad 18, koi sami mozat da odlucat dali sakaat da bidat dete vo homosexualen brak citaj Kingdavide kako sto pisuvam travestitite ptavat pometnja vo drustvoto so nivno odnesuvanje sum protiv pedifilite gi zlostavuvat maloletnicite.. za toa si ima zakon i zatvor zoofilite gi povreduvaat zivotnite.. zakon si ima i za toa incest e zabranet so zakon,,, radi genetikata i za toa sum protiv drugo so te interesira? |
|||
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Бачиос, дали не е ова судир меѓу Хипократовата заклетва и верските норми? Дали на пример ако ти дојде хомосексуалец и побара помош од тебе (лекарска), дали ќе му ја пружиш, или ќе го отфрлиш? |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако никаде ни во Стариот ни во Новиот завет, не се прецизира
дали се прифаќа или подржува, или негира, тогаш Бог мора да го испуштил ова.... Може не помислил дека вакви луѓе ќе се изродат и ќе
се мешаат и шетаат по земјава со нормалните луѓе...
Ме интересира дали е можно да има и меѓу, монасите, поповите, владиците ..хомосексуализам.. ???
|
|||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
pcelke, хомосексуалноста е осудена и во стариот и во новиот завет.
А за тоа дали е можно меѓу монасите, поповите и владиците да има хомосексуализам, погледни ги следниве линкови:
Изменето од EvAngelos - 18.Јуни.2009 во 22:45 |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pcelka, ако ги читаше погорните псотови јасно кажавме дека и во Стариот и во Новиот Завет има прецизни определби за оваа појава. Во Стариот Завет овие лицфа биоле исклучувани од заедницата и погубувани, додека според Новиот завет-исто така е одредено нивно исклучување од заедницата. Горниот бил многу прецизен по однос на ова и многу прашања. А тоа што вакви работи се среќаваат и помеѓу свештенството, треба да се разбере дека тие луѓе не се ангели и светци туку луѓе со свои страсти и склоности како сите нас, и секој ќе си одговара за направеното зло. |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
Внеси реплика | страница <1 678910 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |