IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести > Избори
  Активни теми Активни теми RSS - Изборно гласање од дијаспората
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Изборно гласање од дијаспората

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 54>
Прашање: Дали дијаспората треба да гласа на македонски избори?
Одговор Гласови Статистика
28 [30,11%]
8 [8,60%]
56 [60,22%]
1 [1,08%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Статус: Офлајн
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2009 во 16:39

OK. Јас барам мојата покана да биде напишана на македонски, англиски, албански и француски. И по можност гласачкото ливче да не биде веќе заокружено.

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
Popi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Април.2009
Поени: 1664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2009 во 17:21
I na Kineski ke shktrneme shto e problem toa. смеење
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2009 во 18:10
I dodeka nie tuka debatirame dali da glsaat ili ne dijasporata so jasen stav
Дијаспората против референдум за името
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2009 во 20:03
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Тие егејски дебелоглавци не се против референдум, туку се против разговор воопшто. Безбедно се склонети во Австралија, Канада и којзнае уште каде, половината од нив имаат и грчко државјанство, но затоа сакаат Македонија да не мрдне од мртвата точка. Зошто нивното мислење би им било воопшто битно на македонците? Сите македонци не се егејци и егејската кауза не е кауза на сите македонци. 

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 05:31
Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

Тие егејски дебелоглавци не се против референдум, туку се против разговор воопшто. Безбедно се склонети во Австралија, Канада и којзнае уште каде, половината од нив имаат и грчко државјанство, но затоа сакаат Македонија да не мрдне од мртвата точка. Зошто нивното мислење би им било воопшто битно на македонците? Сите македонци не се егејци и егејската кауза не е кауза на сите македонци. 

Shto sakash da kazhesh so ovoj tvoj post, voopshto ne mi e jasno? збунетост Deka TI sakash da se smeni imeto? збунетост голема%20насмевка

Pa neli chitash deka i gragjnite na MK istoto go pravat i ne sakaat promena a isto taka ne sakaat ni pregovori? изненадување  Tochno e deka site Makedonci ne se Egejci....megutoa Egejcite SE MAKEDONCI isto kako i site drugi....od Bitola, Prilep, Kichevo...Kumanovo, Veles.....Pirin....голема%20насмевка  A so toa shto TI gi delish Makedoncite na ovie ili onie, VOOPSHTO NE I POMAGASH NA MAKEDONSKATA KAUZA, tuku ja pomagash Grchkata stara "razdeli pa vladaj" a drzhavata ja vrakash isto taka po Grchi terk na "city states". намигнување I so koe pravo TI tuka se osmeluvash da gi vregjash so pogrdni zborovi - ochigledno e deka ti i od kade i da si....sekogash POLESNO si pominuvala od ovie koi sekogash go krkale najdebeliot stap, pa zatoa i sega, ne samo shto bezbedno si se smestila tamu kade shto si, tuku i sakash da im go odzemesh i poslednoto zadovolstvo, zhelba i dostoinstvo na onie drugite, koi imaat sosema drugi vrednosti od tvoite. намигнување

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 06:15
Originally posted by Popi Popi напиша:

Shto sakash da kazhesh so ovoj tvoj post, voopshto ne mi e jasno? збунетост Deka TI sakash da se smeni imeto? збунетост голема%20насмевка

Pa neli chitash deka i gragjnite na MK istoto go pravat i ne sakaat promena a isto taka ne sakaat ni pregovori? изненадување  Tochno e deka site Makedonci ne se Egejci....megutoa Egejcite SE MAKEDONCI isto kako i site drugi....od Bitola, Prilep, Kichevo...Kumanovo, Veles.....Pirin....голема%20насмевка  A so toa shto TI gi delish Makedoncite na ovie ili onie, VOOPSHTO NE I POMAGASH NA MAKEDONSKATA KAUZA, tuku ja pomagash Grchkata stara "razdeli pa vladaj" a drzhavata ja vrakash isto taka po Grchi terk na "city states". намигнување I so koe pravo TI tuka se osmeluvash da gi vregjash so pogrdni zborovi - ochigledno e deka ti i od kade i da si....sekogash POLESNO si pominuvala od ovie koi sekogash go krkale najdebeliot stap, pa zatoa i sega, ne samo shto bezbedno si se smestila tamu kade shto si, tuku i sakash da im go odzemesh i poslednoto zadovolstvo, zhelba i dostoinstvo na onie drugite, koi imaat sosema drugi vrednosti od tvoite. намигнување

Еј, не ме дирај у егејци, јадам живи деца. Жал ми е ако мислиш дека тие го извлекуваат најдебелиот крај. Тие одсекогаш ја цицаат државата. Во седумдесетите возеа коли со таблици што почнуваат со 99 - за странци - а не примаа државјанство да не одат во војска. Ама затоа први се редеа за боречки пензии, државни станови, се што е муфте. Врзани се као црева ако треба да се бутнат на легачка или добро платена позиција или нешто муфте да добијат. А оној најдебелион егеец дали се сеќавате кога ја направи Демоктаска Алтернатива како одеше од егејска врата до егејска врата за да собира членство. Тоа не е поделба, а?

Апелирам до македонците да не ги слушаат егејците кога ќе решаваат за својата судбина. Посебно не егејците од Астраља или Канада, иселени пред педесет години. Сите тие имаат сопствена кауза што не е кауза на сите македонци, туку им оди на штета.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 13:06
Ako mislish deka jas sum od toj kraj, pa zatoa "gi branam" gadno se lazhesh. намигнување  Mene mi e navistina zhal, AMA ZA VAKVI KAKO TEBE, koi go delat narodot na vakvi ili onakvi pa ushte i "apelira" da ne se podrzhuvaat Egejcite vo borbata za zachuvuvanje na imeto. изненадување  Gragjanite na MK a i ostanatata dijaspora NE SE EGEJCI, pa imaat isti gledishta, koga stanuva zbor za Makedonija!  намигнување

Uzhivaj si go tvojot kakov takov zhivot...samo molim te ne ni kazhuvaj nas shto e dobro a shto ne za Makedonija. голема%20насмевка

Изменето од anastea - 18.Јуни.2009 во 13:08
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 13:26

не%20вреден
не%20вреден
не%20вреден
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 13:28
kje se nadovrzam na edna diskusija od vcera .... interesno e sto site onie koi se protiv menuvanje na imeto , istovremeno i samo gi interesira edno nesto ..... da bidat sto podaleku od eventualnite ponatamosni problemi so koi kje se sooci Republika Makedonija  , problemi koi mozebi kje rezultiraat i so nesto postrasno od menuvanje na imeto ...... a sto se odnmesuva do toa deka nekoj go deli narodot , na toa mozam samo da kazam deka BUKEFALO -ANTIKVIZACIJATA i HISTERIJATA koja se sozdade so toa e taa i samo taa koja go deli Makedonskiot narod ......

Изменето од miroslav_g8 - 18.Јуни.2009 во 13:30
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 13:39
I jas ke se nadorvzam isto taka vo diskusijata od vchera a i denes. голема%20насмевка

Interesno e shto site shto se za promena na imeto vo isto vreme se i podzhuvachi na Grchata diktatura.  збунетост  Chudno neli? голема%20насмевка  Plus toa isti im se neprijatelite; Grujo i dijasporata. голема%20насмевка збунетост

A se prashuvam samo zoshto ne i drugite gragjani na MK?  Mislat li deka tie se LESEN PLEN, bez ovie "neprijateli"?  Ups....

Изменето од Popi - 18.Јуни.2009 во 13:40
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 16:12
Originally posted by Popi Popi напиша:

I jas ke se nadorvzam isto taka vo diskusijata od vchera a i denes. голема%20насмевка

Interesno e shto site shto se za promena na imeto vo isto vreme se i podzhuvachi na Grchata diktaturaзбунетост  Chudno neli? голема%20насмевка  Plus toa isti im se neprijatelite; Grujo i dijasporata. голема%20насмевка збунетост

A se prashuvam samo zoshto ne i drugite gragjani na MK?  Mislat li deka tie se LESEN PLEN, bez ovie "neprijateli"?  Ups....

Интересна логика. Точно се совпаѓа со ставовите на Фирерот, мора да е некоја коинциденција. „Ако не мислите исто како јас, мора да сте со другите, и како такви сте непријатели на државата.“ 

Кон врв
vesnap Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Април.2009
Поени: 293
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vesnap Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 16:18
dali znaete sto znaci dijasporata da glasa no i da imame tocen popis kolku iselenici od makedonskiot narod ima vo celiot svet.Dali moze nekoj da mi odgovori i dali toa ne e spas za site nas vo Malkedonija.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 16:37
Originally posted by vesnap vesnap напиша:

dali znaete sto znaci dijasporata da glasa no i da imame tocen popis kolku iselenici od makedonskiot narod ima vo celiot svet.Dali moze nekoj da mi odgovori i dali toa ne e spas za site nas vo Malkedonija.

Жити се, како тоа ќе биде „спас за сите вас во Македонија“?

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 16:45
Како тоа, и мене не ми е јасно?збунетост
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 54>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.