![]() |
|
Референдум за името-како би гласале? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1617181920 34> |
Автор | ||||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
патем ако толку веруваш во „европскиот развиток“ сети се што се направивме за да им удоволиме на сите, и што добивме за возврат! и кој рече да се изолираме, секако дека влезот во тие сојузи би ни годел на било кој начин, на тоа не се противам, но нема се од небо да ни падне туку така, а доколку со толку многу уцени ни забрануваат да влеземе, тогаш не знам какви пријателски односи би имало во иднина |
||||
размисли пред да напишеш глупост
|
||||
![]() |
||||
vesnap ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 293 |
|||
Da super e vo E.U.koga ke stignes te zaposluvaat,vo paket stan,kola ubavini preku banka.Te vrzuvaat za celiot zivot.Ne si sloboden i vo svojata domasna atmosvera,ne smees da si go vospitas svoeto dete kako umees,ako malku mu viknes odma s.s.i plakas kazna ili ti go zemaat.Tie sto i da pobaraat moras da im dades bidejki vaseto dete ke se javi vo s.s.Ne daj boze nekoe od decata da ni e homo,i toj so negoviot partner vo drugata soba karsi tebe i nisto ne mu mozes - ednostavno premierot mu dozvolil vo evropskite zemji.pozdrav.
MAKEDONCI OD CELIOT SVET OBIDINETE SE |
||||
![]() |
||||
ss_derIvat_ss ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 113 |
|||
No da bideme realni i jas mislam deka referendum ne e potreben. Ne smee da se dozvoli narodot sam da si go smeni imeto, treba da se najde junak koj ke napravi kompromis i normalno ke ja prevzeme odgovornosta. So ova ne aludiram na Gruevski, iskreno kolku sto mi znaci vmro tolku mi znaci i sdsm, ni od ednite ni od drugite ne sum videl nisto.
Zamisli kolku glupo ke zvuci " Makedonskiot narod si go smeni imeto, a ke si go smeni, isto ko so teritorijalnata podelba. Изменето од ss_derIvat_ss - 16.Јуни.2009 во 23:27 |
||||
![]() |
||||
lilica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
|||
Наброј ми само една уцена......јас не гледам уцени! |
||||
Кој бара ќе најде.
|
||||
![]() |
||||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|||
dokolku ima referendum , toj koj kje go raspise treba dokolku ima i trunka cest da si podnese ostavka ... i ne samo na premierskata funkcija tuku i kako lider na partijata preku koja dojde do taa funkcija ..... od prosti pricini .... poradi LAGITE so koi go dobi mnozinstvoto vo parlamentot ...... Изменето од miroslav_g8 - 17.Јуни.2009 во 12:02 |
||||
![]() |
||||
lilica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
|||
Точно дека расправаме - што би било кога би било, ама референдум кажаа дека ќе има. И по анкетите се гледа што ке се случи, а ако нема цензура сликата ќе е поверодостојна за моето мислење. А што ако сум и јас некој таков експерт - универзитетски професор или правник? Зошто моето мислење е помалку вредно од мислењето на некој си професор! Па сите тие се вработија на факултет оти се деца на професорите, а не дека се којзнае какви стручњаци! А Уставот кој го шиша! Се е корумпирано! |
||||
Кој бара ќе најде.
|
||||
![]() |
||||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|||
deka referendum kje ima , toa e povekje od FAKT ... i toa ne e od vcera .... se najavuva kako moznost uste ako ne se lazam , godina nanazad .... nesto za sto pisuvav na mnogu pati ...... nesto koe e NEMINOVNOST da se sluci poradi NESPOSOBNOSTA i loso vodenata politika vo pregovorite okolu sporot za imeto so grcija ...... odgovornosta dokolku ima referendum , odgovornosta dokolku dojde do promena na imeto na RM , odgovornosta za zaludno potrosenite PARI za BUKEFALIZACIJA i izgradba na spomenici so koi samo e oslabivme pregovarackata pozicija vo odnos na grckata pa so samoto toa i onie koi mozebi i sakaa da ni pomognat vo nadminuvanje na razlikite od sporot sega vekje se stavaat na stranata na grcija , treba i MORA da e snosi onoj koj seto toa go napravi ... TOJ i nikoj drug ... a najmalku narodot koj za zal , kje e plati smetkata pa ako treba kje prasa i dali ima uste za plakjanje .....
Изменето од miroslav_g8 - 17.Јуни.2009 во 12:21 |
||||
![]() |
||||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|||
Лилице, тука сечие мислење се цени, затоа е форум, затоа дискутираме
![]() Никој не кажал дека твоето или било чие друго мислење е помалку вредно пак од било кое друго. Секој коментар си има своја тежина и вредност, која секој од нас различно ја вреднува и цени, според сопствените афинитети и ставови. |
||||
![]() |
||||
|||
za licni prepukuvanja , koristete LP ... blagodaram
![]() |
||||
![]() |
||||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|||
Ти благодарам и јас ![]() Не е ова препукување, само мало дообјаснување, бидејќи бев цитирана. |
||||
![]() |
||||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|||
или ај нека биде условување, ако ти звучи понежно |
||||
размисли пред да напишеш глупост
|
||||
![]() |
||||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
|||
![]() |
||||
vesnap ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 293 |
|||
Flag this message
Rezolucija protiv razumen kompromis i referendum From: "Ico Najdovski" <iconajdovski@ozemail.com.au> Macedonian Community Council of Victoria Do Premierot na R. Makedonija g. Nikola Gruevski Pretsedatelot na R. Makedonija g. \or|e Ivanov Vladata na R. Makedonija Sobranieto na R. Makedonija Politi~kite partii na R. Makedonija Obedinetite Nacii Evropskiot Parlament i Makedonskite mediumi Melburn 16 juni 2009 godina Ve~erva na sostanokot koj se odr`avo Organizacija na Sovetot na Makedonskata zaednica I Zdru`enieto na decata begalci od Egejska Makedonija salata na Golden Resep{ns be{e ispolneta do posledno mesto. Sostaniokot se odr`a po povod najavite na dr`avniot politi~ki vrv na republika Makedonija so “razumen kompromis” I referendum sa se promeni ustavnoto ime na Makedonija. Po toj povod prisutnite Makedonci ja donesoa slednata R e z o l u c i j a Nie Makedoncite od Melburn, Avstralija sobrani na ve~era{noto narodno Sobranie go izrazuvame na{eto nezadovolstvo i so golema doza na revolt celosno go otfrlame stavot na pretsedatelot na Republika Makedonija g. \or|e Ivanov i negovite sovetnici za “razumno kompromisno re{enie” so Grcija za promena na anti~koto i biblisko ime na Makedonija vo Severna Republika Makedonija, Republika Makedonija – Vardar, Gorna Makedonija, Dolna Makedonija itn. Isto taka celosno go otfrlame stavot na premierot na Republika Makedonija g. Nikola Gruevski re{enieto za promena na imeto da se re{ava na referendum i narodot vo Republikata da odlu~uva za t.n. razumen kompromis. Za da ja izbegnat istoriskata odgovornost pred Makedonskiot narod, aktuelnata Vlada, Premierot Nikola Gruevski i pretsedatelot Ivanov kako demokratsko re{enie nudat Referendum so {to odgovornosta }e ja prefrlat na napateniot makedonski narod. Samo pred nekolku nedeli bevme svedoci koga noviot pretsedatel na Makedonija javno se zakolna deka i po cena na `ivot }e ja brani Makedonija!? So promena na imeto }e go uni{tite celosno Ustavot vo koj jasno e izrazen streme`ot i borbite na site generacii Makedonci koi imaa cel da gi zadovolat osnovnite ~ove~ki i civilizaciski normi. Nikoj nema pravo da ja bri{e na{ata istorija i da ja zagrozuva na{ata idnina i idninata na na{ite potomci. Toa osobeno va`i za VAS, narodnite izbranici, na koi Vi se dovereni vodeweto i odbranata na Makedonija i Makedonskiot narod, a Vie se zakolnavte javno deka }e ja branite! Smetame deka Stavovite za razumen kompromis i referendum }e bidat katastrofalni za idninata na Republika Makedonija i Makedonskiot narod. Ne smee da se dojdi do Referendum zatoa {to ovaa generacija na politi~ari i ovaa generacija na Makedonskiot narod nemaat mandat da odlu~uvaat za promena ili kompromis na imeto Makedonija. Iako referendumot se smeta kako najvisok stepen na demokratija vo na{iot, makedonskiot, slu~aj referendumot }e bide po~etok na krajot na postoeweto na imeto Makedonija. Nemo`at da izlezat na glasawe edna raka na Makedonci od Republika Makedonija vo otsustvo na Makedoncite od Egejska Makedonija, Pirinska Makedonija, Albanija, Srbija, Avstralija, SAD, Kanada i Evropa. Brojkata koja }e glasa da se zadr`i vekovnoto ime realno e mnogu mala vo sporedba na brojot na licata koi se identifikuvaat kako Makedonci, a nemaat pravo da go iskoristat najvisokiot stepen na demokratijata – Referendum. Gospoda politi~ari, identitetot na nacijata e imeto na dr`avata, odnosno imeto na makedonskiot narod e neraskinlivo povrzano so imeto na dr`avata Republika Makedonija. Zatoa, bilo kakov “razumen kompromis” I referendum }e pretstavuva trajna promena na imeto na makedonskiot narod, bidej}i po me|unarodno pravo imeto na nacijata ja opredeluva nacionalnosta, Na primer, Germanija imeto go nosi po germanskiot narod, Francija po francuskiot narod itn. Gospoda politi~ari, najavuvate u{te edna{ {iroka koalicija i sorabotka protiv interesite na makedonskiot narod!? Da Ve potsetime deka go dadovte imeto vo ON (g. Kiro Gligorov) , potoa go dadovte nacionalnoto zname, go promenivte Ustavot i se otka`avte za gri`ata na Makedoncite koi `iveat vo sosednite dr`avi (premierot Branko Crvenkovski), 2001 godina go promenivte povtorno Ustavot, Makedonija ja napravivte dvojazi~na, so Referendumot za decentralizacijata prakti~no ja federaliziravte i sega so “razumniot kompromis” preku referendum sakate da ja obezli~ite Makedonija i Makedonskiot narod. Zo{to??? Samo da Ve potsetime deka od golemiot makedonski protest na 24 maj 2008 godina 40 000 makedonci ja povikaa Vladata vedna{ da gi prekine pregovorite so Grcija za imeto i deka Makedoncite {irum svetot se obedineti i krajno odlu~ni da go branat svoeto derevno i biblisko ime i nema da prifatat nikakva promena. Premierot Gruevski i pretsedatelot Ivanov so potkrepa na makedonskite eksperti mora da ja prefrlat vojnata vo Obedinetite nacii. Republika Makedonija e primena kako ~lenka na ON pod skratenicata PJRM so {to Obedinetite nacii ja prkr{ija sopstvenata Povelbata vo koja se veli deka sekoja dr`ava se za~lenuva pod imeto koe e zapi{ano vo aplikacijata za priem. Molbata na Republika Makedonija za priem vo dru{tvoto na ON be{e pod ustavnoto ime. Ottamu, proizleguva i realnosta deka Makedonija re{enieto mora da go bara vo Obedinetite nacii a ne preku “razumen kompromis” i referendum. Vistinata zboruva deka 125 zemji ~lenki na ON ne imaa priznato pod ustavnoto ime i ova treba i mora da se ispo~ituva . Obedinetite Nacii moraat da ja koregiraat sopstvenata gre{ka prekr{uvaj}i gi beskrupolozno sopstvenite zakoni osvoeni vo Povelbata za ednakvost na site narodi vo svetot. Izjasnuvawe za promena na imeto e ramno na potpi{uvawe na kapitulacija i sramno predavstvo na sopstvenata Dr`ava i Narod. Bog i Makedonskiot narod ne im ostanuva dol`en na koleblivcite, licemerite i predavnicite; no, bez razlika {to kaznata }e gi stigne koga toga{ predavnicite, toa istovremeno ne mo`e da bide olesnuvawe, bidej}i predavstvata imaat dolgoro~ni i nesogledlivi {tetni posledici. Zatoa pak }e povtorime: NE POTPI[UVAJTE I NE JA PREDAVAJTE NA[ATA ZAEDNI^KA TATKOVINA I NA[IOT NAROD! NE JA UNI[TUVAJTE IDNINATA NA NA[ITE DECA I VNUCI! "Ako na na{eto minato ne mu obezbedime idnina, a na na{ata idnina ne i obezbedime minato, toga{ ne sme Makedonci". Za narodnoto Sobranie Zlate Ni~eski, pretsedatel Изменето од anastea - 17.Јуни.2009 во 21:41 |
||||
![]() |
||||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
|||
Do
Premierot na R. Makedonija g. Nikola Gruevski Pretsedatelot na R. Makedonija g. \or|e Ivanov Vladata na R. Makedonija Sobranieto na R. Makedonija Politi~kite partii na R. Makedonija Obedinetite Nacii Evropskiot Parlament i Makedonskite mediumi бе малце респект кон Кирил и Методиj немат ли во Мелбурн ![]() g. \or|e Ivanov ![]() големи претензии, слаба изjава Изменето од да бе - 17.Јуни.2009 во 22:25 |
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1617181920 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |