IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Дали вреди да се биде добар?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали вреди да се биде добар?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7071727374 118>
Автор
Порака
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2009 во 12:44
Originally posted by lotus flower lotus flower напиша:

Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

dobar poradi sebe DA ... medjutoa sekogas vo ocite na onie na koi krajnata cel i namera im e da te povredat i da izgledas budala ne cini ..... da bides dobar ... zosto taka samo se hrani nivnata zloba ...... samo taka i na toj nacin stanuvaat GOLEMI i VREDNI .......

Под добар човек не подразбирам блага природа и будала .
Знаеш, луѓето се многу посклони да го навредуваат оној кој што има блага природа.
Умерената свирепост заедно со другите квалитети секогаш го прават подостоен за почит .
Човек мора да знае да се справува со лоши луѓе ,но тоа не го прави лош.

Во потполност се сложувам со Лотосовиот Цвет , не е возможно да се биде цело време лош или цело време добар пошто во двете ситуации ќе се најдете ожалостени . Треба да се научи кога треба да се биде добар кога лош . Човек мора да знае да се чува тоа е нај големото искушение на независноста .
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2009 во 13:13
Prvo treba da se rascisti shto e dobrina ashto budalashtina. Ako jas dozvoluvan da mi s ekaci nekoj na glava, n reagiram togash sum dobra. Koga ke krenesh raka i velish STOp vednash dobivash etiketa losh.
Sekoj od nas treba da rascisti prvo sam so sebe pa posle so drugite. Ne rekle dzabe - Ne pravi go na drugiot ona shto nejkesh da ti go pravat tebe.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2009 во 13:57
eh ... kolku pati sum rekol nema ama ete ... pusta dobrina vo mene ne mi dozvoluva poinaku ..... не%20знам... ednostavno , covek se radja , zivee i umira takov ... a stop mozat da kazat samo onie koi imaat moznost i vlast ...... тага
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2009 во 14:03

eh ... kolku pati sum rekol nema ama ete ... pusta dobrina vo mene ne mi dozvoluva poinaku ..... не%20знам... ednostavno , covek se radja , zivee i umira takov ... a stop mozat da kazat samo onie koi imaat moznost i vlast ...... тага

Vo zivotot imash rodeni lugje da kukaat-kukavici, lugje koi odbiraat da se borat za svoeto i lugje koi gazat preku se nebirajki kogo ke zgaznatнамигнување
I shto e najvazno site za sebe mislat deka se dobri.голема%20насмевка
Кон врв
Командантица Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2008
Поени: 2129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Командантица Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2009 во 14:50
....вреди да се биде лош!
..Живеам за да умрам..!
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2009 во 15:08
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Vo zivotot imash rodeni lugje da kukaat-kukavici, lugje koi odbiraat da se borat za svoeto i lugje koi gazat preku se nebirajki kogo ke zgaznatнамигнување
I shto e najvazno site za sebe mislat deka se dobri.голема%20насмевка

ima gi razni ... i takvi koi mislat deka se dobri samo zaradi toa sto nekomu " pogledale niz prsti " ... onamu kade mozat da izigruvaat dobrina i cednost голема%20насмевка
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2009 во 17:09
Не вреди бре Вреди само кога се добри со тебе
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2009 во 17:16
Sekoj za sebe si ima mislenje deka e dobar, toa e fakt. Sekoj misli deka pravi dobri dela. Arno ama treba da se prasha dali drugite toa go dozivuvaat kako dobrina ili go interpretiraat na svoj nacin.
Ne rekle dzabe- Na davaj prst, oti kje ti baraat cela raka.изненадување
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2009 во 19:40
Rasipanost samo vo samooodbrana dokolku si imas rabota so takvi
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2009 во 21:49
se razbira deka vredi da se bide dobar,
ama nikako naiven...
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2009 во 22:44
za proslite 10.000,
i idnite 10.000 godini
se razbira deka vredi da se bide dobar
Кон врв
AlDra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2008
Поени: 823
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2009 во 01:41
Вреди, во секој случај!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2009 во 01:52
Koga se veli dali vredi da se bide dobar se dava konotacija na interes na dobrinata. Toa e isto kako da se prasha "sto bi dobil vo protivrednost za mojata dobrina" ?

Pa, dobrinata e dobrina zatoa sto ne bara protivrednost za sebe. Ako dobrinata ja sfakjame kako zalog za neshto drugo, togash nie voopshto ne zboruvame za dobrina.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
AlDra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2008
Поени: 823
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2009 во 02:10
Кога човек прави добро се чувствува подобро. Кога правиме добро некому си правиме добро самите на себе. Тоа е ,,колатерална штета’’, side effect на правењето добрини
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7071727374 118>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.