|
Дали вреди да се биде добар? |
Внеси реплика | страница <1 7071727374 118> |
Автор | ||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во потполност се сложувам со Лотосовиот Цвет , не е возможно да се биде цело време лош или цело време добар пошто во двете ситуации ќе се најдете ожалостени . Треба да се научи кога треба да се биде добар кога лош . Човек мора да знае да се чува тоа е нај големото искушение на независноста .
|
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Prvo treba da se rascisti shto e dobrina ashto budalashtina. Ako jas dozvoluvan da mi s ekaci nekoj na glava, n reagiram togash sum dobra. Koga ke krenesh raka i velish STOp vednash dobivash etiketa losh.
Sekoj od nas treba da rascisti prvo sam so sebe pa posle so drugite. Ne rekle dzabe - Ne pravi go na drugiot ona shto nejkesh da ti go pravat tebe. |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eh ... kolku pati sum rekol nema ama ete ... pusta dobrina vo mene ne mi dozvoluva poinaku ..... ... ednostavno , covek se radja , zivee i umira takov ... a stop mozat da kazat samo onie koi imaat moznost i vlast ......
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo zivotot imash rodeni lugje da kukaat-kukavici, lugje koi odbiraat da se borat za svoeto i lugje koi gazat preku se nebirajki kogo ke zgaznat I shto e najvazno site za sebe mislat deka se dobri. |
||
Командантица
Сениор Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....вреди да се биде лош!
|
||
..Живеам за да умрам..!
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ima gi razni ... i takvi koi mislat deka se dobri samo zaradi toa sto nekomu " pogledale niz prsti " ... onamu kade mozat da izigruvaat dobrina i cednost
|
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не вреди бре Вреди само кога се добри со тебе
|
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sekoj za sebe si ima mislenje deka e dobar, toa e fakt. Sekoj misli deka pravi dobri dela. Arno ama treba da se prasha dali drugite toa go dozivuvaat kako dobrina ili go interpretiraat na svoj nacin.
Ne rekle dzabe- Na davaj prst, oti kje ti baraat cela raka. |
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Rasipanost samo vo samooodbrana dokolku si imas rabota so takvi
|
||
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se razbira deka vredi da se bide dobar,
ama nikako naiven... |
||
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
za proslite 10.000,
i idnite 10.000 godini se razbira deka vredi da se bide dobar |
||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вреди, во секој случај!
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koga se veli dali vredi da se bide dobar se dava konotacija na interes na dobrinata. Toa e isto kako da se prasha "sto bi dobil vo protivrednost za mojata dobrina" ?
Pa, dobrinata e dobrina zatoa sto ne bara protivrednost za sebe. Ako dobrinata ja sfakjame kako zalog za neshto drugo, togash nie voopshto ne zboruvame za dobrina. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога човек прави добро се чувствува подобро. Кога правиме добро некому си правиме добро самите на себе. Тоа е ,,колатерална штета’’, side effect на правењето добрини
|
||
Внеси реплика | страница <1 7071727374 118> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |