|
Ни требаат ли ЕУ и НАТО? |
Внеси реплика | страница <12345 19> |
Автор | |||
trnar
Сениор Регистриран: 26.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 184 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Си останувам на моето мислење дека ни се потребни НАТО и ЕУ |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...ama nie ne barame ti da go promenish mislenjeto...samo si kazuvame deka i nie nasheto ne go menuvame... |
|||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
tokmu taka, bi mi bilo neinteresno ako nemam so nikogo sprotivni mislenja
|
|||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дајте бе луќе да го решиме спорот со Грција ама не сакаме да си го смениме името.
|
|||
kokomoko81
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1363 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еве го мојот одоговор:
Не можам да разберам едно нешто- ги разбирам политичарите кои играат со картата ЕУ и НАТО, но не можам да го разберам обичниот народ- - што него му значи Европа? - дали воопшто знае што е Европа? - дали знае што Европа ќе му донесе? Ајде да ги мериме предностите и негативностите! Зошто не излезе некоја политичка партија со став - не ни треба влез во Европа- па ние сме во Европа , зошто не излезе со став - не ни треба НАТО- па од кого ќе се браниме т.е. кој кого ќе штити... Зошто не се погрижиме да ги средиме работите внатре во државата! Зошто прво дома не си ја средиме работата? Колку ли малку и треба на оваа мала земја за да тргне напред- само според мене тоа одење напред не е поврзано со Европа, не е поврзано со влезот во ЕУ и НАТО. А народот пак вели и се надева - ако влеземе во ЕУ, ако ни дадат визи, ако влеземе во НАТО- ахххх колку ли малку им фали на овие 2.000.000 да живеат подобро. Зарем ние македонците сме покварени и не можеме да имаме соживот со албанците - па како имавме соживот 50 години пред тоа! Па каде е проблемот? До кога вака? Референдум за името ? - Како ли дојдовме до тоа ? Па како ли воопшто можеме да помислиме да го смениме името - го слушав денес советникот на Претседателот - вика додавка Вардар. Како можеме да ги изневериме нашите предци (па секаде во светот историјата ја обележува државата, секаде во светот историјата е бесценета) само ние ја продаваме за ништо, ја продаваме за илузија... По 20 години (ако има следни 20 години) тогаш во историјата ќе пишува- Република Македонија прифати да го смени своето библиско име во Република Македонија-Вардар само за да му удоволи на својот јужен сосед т.е. за добрососедски односи НОООО и за влез во ЕУ која нажалост веќе не постои.... |
|||
......
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кокомоко, ја споив твојата тема со оваа, па да ја продолжиме дискусијата тука.
Изменето од anastea - 16.Јуни.2009 во 11:30 |
|||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ko vozduh i voda...kratko
|
|||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
|||
kokomoko81
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
не можам да го разберам обичниот народ- - што него му значи Европа? - дали воопшто знае што е Европа? - дали знае што Европа ќе му донесе? |
|||
......
|
|||
kokomoko81
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
......
|
|||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
a jas ne mozam da te razberam tebe 1.Podobra idnina - vo sekoj slucaj 2.Sojuz na Evropski drzavi 3.Pak..podobra idnina- vo sekoj slucaj A ti vo koja gradacija na narodot spagjash? |
|||
|
|||
kokomoko81
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kako ti toa interesno go kazuvas ... podobra idnina (kako parola na politicka partija) ... jas bi ti zamolil da dades objasnuvanje pod poimot podobra idnina 2... sojuz ....pa ne znam dali sledis, no ne site sojuznici se taka zapaleni za da opstojat vo sojuzot ....nekako nonsalantno ja sfakaat rabotata... 3. daj te molam kazi mi kako pak ja gledas nasata idnina vo Evropa ... Vo koja gradacija na narodot--- mislam deka sum na onaa strana kade realno se gledaat rabotite i kade se davaat realni sudovi ... prijatele--- sedni i razmisli za pozitivni i negativni raboti koi mozeme da gi dobieme od Evropa pa ke prodolzime so diskusijata .. pozdrav |
|||
......
|
|||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
PA EVE POCNI TI PRV ZA POZTOVNITE I NEGASTVNITE I KE PRODOLZIME
|
|||
|
|||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
KOGA PRAVAM SPOREDBA KAKO ZIVEAT TAMU NEKADE , JAS BI SAKAL DA SUM SO NIV PA MAKAR POSLEDEN BIL, O SEKOJ SLUCAJ KE BIDE PODBRO KOLKU STO E SEGA
pA NEGATVINI DA RAZMISLAM- KE NI GO KUPUVAAT CELIOT BOSTAN ZA TILI CAS PA KE NEMAME BOSTANI ZA JEDENJE, DRUGO NE MOZAM DA SE SETAM |
|||
|
|||
kokomoko81
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
hahahahaha... interesno
kako mozes da davas stavovi i razmisluvanja, pa i pokraj toa da polemiziras i cvrsto da gi branis istite koga voopsto ne si ni razmslil sto znaci seto toa... sto ke dobies a sto ke izgubis ... |
|||
......
|
|||
Внеси реплика | страница <12345 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |