|
Дали ни требаат предвремени избори? |
Внеси реплика | страница <12345 21> |
Автор | ||||
Marijaana
Група Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 52 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
-Грешка со името направија токму тие што ги бараш назад, ФИРОМ кога прифатија, и за тоа Грујо ви е крив.. -Паднат стандард има во цел свет, ама БАШ во цел, зошто ние би биле привилегирани кога светската економија е во криза? Само неписмен би дал ваква констатација.. -Даноците ја прават државата, на кој му пречат нека живее во комуна! -Високите казни се за стоката што ги прекршува законите! -И Џенерал Моторс ја затворија фабриката, од која четвртина од светот имаше чар, и за тоа е Грујо виновен? |
||||
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Нее.Многу е рано за избори.
|
||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Едно е да се остане без работа во фирмата каде се работело но да има можност негде другде да се враоти или да се сведе на социјална помош со која може да се опстане/живее а друго е да се остане без никаква работа, да се придружи на армија од 400 и кусур илјади невработени или цело семејство да живее со 30 евра социјална помош. Небулоза е да се споредува паѓање стандард на живеење и преживување, гладување. Во светот паѓаат влади ако не се исполнува ветеното, кај нас си живее кремот, а на народецот му се сервира ЌЕ сегашност. Морален чин есекој кој не може да го оствари ветеното, програмата со која ги добил гласовите да застане и да каже. Ако народот сакаше извинувања, оправдувања немаше да избира нова постава која ќе му го подобри животот. Чудна е ова наша економска криза, се купуваат луксузни автомобили за амбасади, се опремуваат резиденции, се трошат суми од кои боли глава за патувања во странство, се земаат плати кои се 20, 30 пати поголеми од оние на обичните смртници. Кога е бал нека е маскенбал. |
||||
Marijaana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
mamamd, кој ја предвидуваше кризата? Кој знаеше за неа? Зар сите влади што се избрале пред кризата треба да поднесат оставка, значи скоро цел свет? Дали кризата разбира кој колку пари има и колку шанси има за наредно вработување, па да одбери кај ке удри а каде не? А предвремени избори колку ќе ја чини Македонија во ова време, и дали "новите" ќе одат со стари опинци поради кризата?
|
||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Секој кој не се снаоѓа или не може да направи план за справување со криза треба да размислува за отстапување на местото на оној кој може.
Во услови на криза се прави јака социјална политика и се обезбедуваат средства за основна егзистенција. Ние имавме влади кои и без криза во државата правеа криза. Оние на кој им е дадена доверба не може да се вадат на кризата. Впрочем спомнав, кризата треба да важи за сите. Ако е криза за мене и платата ми касни, не ми се покачува, тогаш кризата треба да важи и за пратеникот и за министерот и за амбасадорот. Го бивало не го бивало. крал не крал, пропаѓале не пропаѓале проекти си го задржува местото заради некој си рејтинг или заради инат на опозицијата. Премиерот Груевски можеби не треба да распише нови избори, ама има идеални услови за реконструкција на владата и промена на фотељашите кои најактивни и безгрешни се само кога с епотпишуваат на платните списоци. Мене во продавница, во банка не ми признаваат дека е криза, само ми велат -Трансакцијата не може да се изврши, го надминавте дозволениот минусен лимит. |
||||
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
-Паднат стандард има во цел свет, ама БАШ во цел, зошто ние би биле
привилегирани кога светската економија е во криза? Само неписмен би дал
ваква констатација..
да го споредуваш овој стандард со било кој во светот. па нивниот стандард и има кај да паѓа бе женско,колку и да паѓа пак ке биде на висина, за разлика од овој тука кој што единствено може да падне во дупка. толку е висок! Изменето од anastea - 13.Јуни.2009 во 15:53 |
||||
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
||||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Nashiot minister za fininasii kako da ne e svesen deka vo momentov standardot go dopre dnoto,mozebi nikoj nemozel da predvidi vakva presvtnica na svetsko nivo,ama zatoa treba da se prevzemat preventivni merki,pa i rekonstrukcii na kadar,a ne pri ochi nekoj da ne pravi slepi...krizata nas ne odminala....gaf na godinata...
Epa so vakva politichka strategija ,nishto chudno da dojde do predvremeni izbori. |
||||
Marijaana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Муабетот ми беше не да го споредам нашиот стандард со тој во Америка, туку да нагласам на фактот дека И нашиот (и така мал) паѓа уште повеќе ради тоа што се случува во светски рамки.
Значи ако тргнеме по твојот памет, има во светот со кого да се споредиме па да испадне дека и нашиот е висок стандард, па да спиеме мирно, така? Се си има лице и опачина, ако јас гледам во лицето, а ти во опачината или обратно (сеедно) немора да значи дека несмеам да го кажам своето мислење! Изменето од anastea - 13.Јуни.2009 во 15:54 |
||||
Admins pwn you.
|
||||
opozicioner 2009
Нов член Регистриран: 09.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ni trebaat ama za edno godina dena, za da moze fraerive od vlasta da se domasakriraat politicki.
|
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
i harakiri da napravat, opozicija nema da mrdne ni glas napred isto se fakja za godina ili 10... tolku im bilo na lopovistata, tatovci i atentatorite |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
opozicioner 2009
Нов член Регистриран: 09.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Marijaana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па сигурно нема да биде титов пионер Еднаш се залетаа за предвремени.. Исходот ни е познат.. Ако сака опозицијата да си ги зацементира темелите нека отиде на нови предвремени |
||||
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
SAMO OPOZICIJATA DA NE JA PREVZEME VLASTA .....TOGAS STOKE PRAVAT VMRO-Ovcinjata |
||||
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
||||
zambija
Сениор Регистриран: 21.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ocigledno e deka se poveke se pritiska i od nadvor da se prestruktuira ovaa vlada,da napravi nekakvi promeni ,inace oktomriski izbori ne mu begaat,a so toa i nivniot poraz.
Opozicijata gi konsolidira svoite redovi,a Brance digna dosta galama niz vmroto,ama ishodot ne se znae se dodeka brat Ljube ne se iskazi so koj e. |
||||
Внеси реплика | страница <12345 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |