IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Ни требаат ли ЕУ и НАТО?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ни требаат ли ЕУ и НАТО?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 19>
Автор
Порака
trnar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Мај.2008
Статус: Офлајн
Поени: 184
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trnar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2008 во 21:44
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Sreken neka e Marsale, za tatkovinata so ??? napred

Trnar

sosema mi e jasno deka zaednicite, sojuzite , uniite ... se jaki, tamu kade sto narodot e zdruzen i slozen nikoj od strana ne moze nisto i bas taa prikaska pred nekoj den gledacka ja kazuvase vo edna od kontaktnite emisii so napomena kolkava nesloga pa i omraza zavladeala megju makedonskiot narod.

se slozuvam so mnogu raboti koi gi napisa, no da ne se lazeme, i koga bi vlegle vo EU nie bi bile daleku od ramnopraven partner. Tocno deka edno slabo dete ke se vrze so nekoe drugo mnogu jako koe ke go brani i stiti, no i toa jako dete ne ke go stiti za dzabe.

Jas veruvam deka znaes sto sakam da kazam, pa taka , mislam i deka ti e sosema jasno koga velam deka EU ne ni e potrebna za podobar zivot zosto velam taka.

Си останувам на моето мислење дека ни се потребни НАТО и ЕУ
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2008 во 21:47
Originally posted by trnar trnar напиша:

Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Sreken neka e Marsale, za tatkovinata so ??? napred

Trnar

sosema mi e jasno deka zaednicite, sojuzite , uniite ... se jaki, tamu kade sto narodot e zdruzen i slozen nikoj od strana ne moze nisto i bas taa prikaska pred nekoj den gledacka ja kazuvase vo edna od kontaktnite emisii so napomena kolkava nesloga pa i omraza zavladeala megju makedonskiot narod.

se slozuvam so mnogu raboti koi gi napisa, no da ne se lazeme, i koga bi vlegle vo EU nie bi bile daleku od ramnopraven partner. Tocno deka edno slabo dete ke se vrze so nekoe drugo mnogu jako koe ke go brani i stiti, no i toa jako dete ne ke go stiti za dzabe.

Jas veruvam deka znaes sto sakam da kazam, pa taka , mislam i deka ti e sosema jasno koga velam deka EU ne ni e potrebna za podobar zivot zosto velam taka.

Си останувам на моето мислење дека ни се потребни НАТО и ЕУ

...ama nie ne barame ti da go promenish mislenjeto...samo si kazuvame deka i nie nasheto ne go menuvame...
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2008 во 21:49
tokmu taka, bi mi bilo neinteresno ako nemam so nikogo sprotivni mislenja
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2008 во 01:09
Дајте бе луќе да го решиме спорот со Грција ама не сакаме да си го смениме името.
Кон врв
kokomoko81 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2006
Поени: 1363
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kokomoko81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2009 во 01:46
Еве го мојот одоговор:

Не можам да разберам едно нешто- ги разбирам политичарите кои играат со картата ЕУ и НАТО, но не можам  да го разберам обичниот народ-
- што него  му значи Европа?
- дали воопшто знае што е Европа?
- дали знае што Европа ќе му донесе?

Ајде да ги мериме предностите и негативностите!

Зошто не излезе некоја политичка партија со став - не ни треба влез во Европа- па ние сме во Европа , зошто не излезе со став - не ни треба НАТО- па од кого ќе се браниме т.е. кој кого ќе штити...
Зошто не се погрижиме да ги средиме работите внатре во државата! Зошто прво дома не си ја средиме работата?
Колку ли малку и треба на оваа мала земја за да тргне напред- само според мене тоа одење напред не е поврзано со Европа, не е поврзано со влезот во ЕУ и НАТО.
А народот пак вели и се надева - ако влеземе во ЕУ, ако ни дадат визи, ако влеземе во НАТО- ахххх колку ли малку им фали на овие 2.000.000 да живеат подобро. Зарем ние македонците сме покварени и не можеме да имаме соживот со албанците - па како имавме соживот 50 години пред тоа!
Па каде е проблемот?
До кога вака?
Референдум за името ? - Како ли дојдовме до тоа ? Па како ли воопшто можеме да помислиме да го смениме името - го слушав денес советникот на Претседателот - вика додавка Вардар.  Како можеме да ги изневериме нашите предци (па секаде во светот историјата ја обележува државата, секаде во светот историјата е бесценета) само ние ја продаваме за ништо, ја продаваме за илузија...

По 20 години (ако има следни 20 години) тогаш во историјата ќе пишува- Република Македонија прифати да го смени своето библиско име во Република Македонија-Вардар само за да му удоволи на својот јужен сосед т.е. за добрососедски односи НОООО и за влез во ЕУ која нажалост веќе не постои....

......
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2009 во 11:28
Кокомоко, ја споив твојата тема со оваа, па да ја продолжиме дискусијата тука.

Изменето од anastea - 16.Јуни.2009 во 11:30
Кон врв
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2009 во 11:55
ko vozduh i voda...kratko
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kokomoko81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2009 во 12:35
Originally posted by BACHIOS BACHIOS напиша:

не можам  да го разберам обичниот народ-
- што него  му значи Европа?
- дали воопшто знае што е Европа?
- дали знае што Европа ќе му донесе?

......
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kokomoko81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2009 во 12:45
Evropa?

Голи велосипедисти

Изменето од anastea - 16.Јуни.2009 во 13:24
......
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2009 во 21:14
Originally posted by kokomoko81 kokomoko81 напиша:

не можам  да го разберам обичниот народ- - што него  му значи Европа? - дали воопшто знае што е Европа? - дали знае што Европа ќе му донесе?

a jas ne mozam da te razberam tebe
1.Podobra idnina - vo sekoj slucaj
2.Sojuz na Evropski drzavi
3.Pak..podobra idnina- vo sekoj slucaj

A ti vo koja gradacija na narodot spagjash?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kokomoko81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 00:29

Originally posted by kokomoko81 kokomoko81 напиша:

не можам  да го разберам обичниот народ- - што него  му значи Европа? - дали воопшто знае што е Европа? - дали знае што Европа ќе му донесе?

a jas ne mozam da te razberam tebe
1.Podobra idnina - vo sekoj slucaj
2.Sojuz na Evropski drzavi
3.Pak..podobra idnina- vo sekoj slucaj

A ti vo koja gradacija na narodot spagjash?

kako ti toa interesno go kazuvas ... podobra idnina (kako parola na politicka partija) ... jas bi ti zamolil da dades objasnuvanje pod poimot podobra idnina

2... sojuz ....pa ne znam dali sledis, no ne site sojuznici se taka zapaleni za da opstojat vo sojuzot ....nekako nonsalantno ja sfakaat rabotata... 

3. daj te molam kazi mi kako pak ja gledas nasata idnina vo Evropa ...

Vo koja gradacija na narodot--- mislam deka sum na onaa strana kade realno se gledaat rabotite i kade se davaat realni sudovi ... prijatele--- sedni i razmisli za pozitivni i negativni raboti koi mozeme da gi dobieme od Evropa pa ke prodolzime so diskusijata ..

pozdrav
среќа 
......
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 00:31
PA EVE POCNI TI PRV ZA POZTOVNITE I NEGASTVNITE I KE PRODOLZIME
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 00:33
KOGA PRAVAM SPOREDBA KAKO ZIVEAT TAMU NEKADE , JAS BI SAKAL DA SUM SO NIV PA MAKAR POSLEDEN BIL, O SEKOJ SLUCAJ KE BIDE PODBRO KOLKU STO E SEGA

pA NEGATVINI DA RAZMISLAM- KE NI GO KUPUVAAT CELIOT BOSTAN ZA TILI CAS PA KE NEMAME BOSTANI ZA JEDENJE, DRUGO NE MOZAM DA SE SETAM
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kokomoko81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 00:36
hahahahaha... interesno

kako mozes da davas stavovi i razmisluvanja, pa i pokraj toa da polemiziras i cvrsto da gi branis istite  koga voopsto ne si ni razmslil sto znaci seto toa... sto ke dobies a sto ke izgubis ...

......
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,436 секунди.