|
Полуматурско славје |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Моите родители никогаш не поддржувале вакви циркузи, па дури и кога матурирав беше скромна семејна трпеза со најблиските роднини-прво колено и неколку пријатели, околу 10-12 души.
За полуматура се сеќавам дојде тетка ми, ми донесе нови шминки, пари и такви џиџи-миџи, и отидов кај една другарка од клас да се досредуваме и да се сликаме....никакви церемонии, Ивкови Слави и останати глупости....Јас тоа го доживеав како голема возбуда пред искачање во град, зашто во мала рака-тоа и беше. Одење во дискотека мало одбележување на завршеток на една школска етапа, завршување на детството. Сметам дека и така треба да биде. Децата треба да си поминат убаво, да се забавуваат, а не возрасните да си измислуваат поводи да трошат пари (тие што ги немаат). |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Токму така некако беше и кај мене.
Дипломирав, дојдов дома, моите беа пресреќни, а јас среќна дека они се среќни. Отидов да го фрлам ѓубрето, и си реков-Ништо не се променило, а јас си мислев дека кога ќе дипломирам којзнае што ќе биде. Се вратив, направив една торта и си се почастивме така-домашните, а и некои другари дојдоа од соседството на торта и кафе, и тоа беше тоа. Сепак, тоа е само дипломирање. Таман работа да ме фатело еуфорија, зашто потешките но и убави работи кај мене дојдоа веднаш тек потоа. Мислам дека не треба да се прави циркус од ништо. Се е тоа дел од нашиот процес на созревање и учење кое НИКОГАШ не завршува. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
единствената работа околу која се потресов на полуматурата, ми беше косата.... знаев дека нема да можам сама да ја направам, т.е. да ја извиткам,... па заради тоа бев на фризер и косата ми беше виткана
а баш пред некој ден ги гледав полуматурантите на фејсбук..... море, апсолвенти не им се рамни..... па со ланчиња, па со фризурчиња.... па нешто сатенско за мојата полуматура, имаше девојчиња што си носеа обични тексас тиролчиња,..... а богами имаше и изроди... уште се сеќавам на еден ,,фстан,, увезен од германија,... специјално за таа пригода...... џоа пепелашка |
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kaj mene za polumatura a i za matura bea dojdeni samo brajkata na tatko mi so familiite zatoa sto site imame eden do drug kuki. Samo mala proslava bez pogolemi ceremonii. A jas za maturata sum zaspal v kada 2-3 casa, a gosti dojdeni si se veselat, mene me nema. Edvaj me razbudija da ne ja promarsam maturata
|
|
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne znam sto im e na osnovcive...so se zanesuvaat tolku....edvaj zavrsile osnovno pa slavat po restorani,se mavaat od zemja...bog da cuva se!
|
|
She sells seashells by the seashore...
|
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се занесуваат основците туку родителите на основците
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ова ти е добро! основците можат да се “занесуваат“онолку колку ќе им дозволиме ние родителите,зашто некои од нас ги плаќаат сандалите со штикли од 13 сантими и сукњичките од 2 сантими а богами и музиката и кафаните и стотината гости! |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еееее што јако беше кај нас на полуматурска, нај јако беше тоа што наставниците викаа дека ако сме пиеле ќе сме го расипале расположението на оние кој не пијат, а они сите наставници натрескани до даска...
|
|
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ништо друго туку само препотентност на родителите!
|
|
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako problemot go razgledame malku po analiticki ke utvrdime deka tuka mozebi roditelite se tie koi najmalku mozat neshto da promenat zatoa shto slatkoto pomodarstvo na polumaturata i ne e taka eftino ni taka mala rabota za 80% od roditelite na polumaturantite.
Zadolzitelna trodnevna eksurzija vo prosek 4 000- 5000 den, ( se ofajduvaat turistickite agencii ) Almanah (slikanje) vo prosek 500 den (se ofajduvaat fotografite) Samoto slavenje vo kafanance/restorance kade shto slavat i maturantite vo prosek od 600-1000 (s eofajduvaat ugostitelite) Domashnoto slavenje vo prosek od 150-200 evra, se ofajduvaat rodninite i prijatelite Na roditelite im ostanuva praznoto kese i zadovolni deca. Koga ucilishtata bi go ukinale slavenje na povodot polumatura, mnogumina ke se najdat pogodeni. |
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И алманах имале полуматурантите ц ц ц ц Аздисана работа |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
abnormalen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zadolzitelna trodnevna eksurzija vo prosek 4 000- 5000 den, ( se ofajduvaat turistickite agencii )
тоа што е задолжително , не треба и да се плаќа! |
|
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
|
abnormalen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
уствари , ништо од тоа не треба!
|
|
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako минува времето така се поголеми фешти се прават од полуматурите..нормално дека треба да се обележи на некој начин завршувањето на основното училиште,сепак тоа е крај на една етапа од нашиот живот и почеток на нова..меѓутоа се во нормална граница..не знам зашто мора да се оди по ресторани,да се купуваат скапи облеки,да се увезуваат од странство и сл..јас кога бев полуматурантка се сеќавам дека бевме сите собрани во едно кафуле,слушајќи ги нашите омилени хитови,играјќи и поцетувајќи се на сите интересни моменти во текот на 8-те год..ете толку беше..спонтано,едноставно,а прекрасно..ниту правевме кој знае какви подготовки,а сепак се излезе како треба..
|
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |