IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Референдум за името-како би гласале?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Референдум за името-како би гласале?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 34>
Прашање: Како би гласале на референдум за промена на името???
Одговор Гласови Статистика
72 [62,07%]
44 [37,93%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
vesnap Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Април.2009
Статус: Офлајн
Поени: 293
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vesnap Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 18:15
Ova se dokazi i dokazi zo[to sekoj treba da se bori za svojot idintitet,za svoeto ime vo slucajov Makedonija kade ovoj narod dene sto zivee vo Makedonija treba da bide gord na svojata zemja,za koi postojat miljoni vistini vo dokazuvanjeto deka sme potpolno vo pravo za da go nosime naseto ime Makedonija i zatoa zavrsuvam na nas makedoncite ne ni e potreben referendum,bidejki toa e najgolemata glupost vo istorijata na postoenjeto na drzavata Makedonija.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vesnap Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 18:17
Originally posted by Џон Траконтра Џон Траконтра напиша:

Да се смени!!!!

zosto,koga nie so pravo sme makedonci.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 18:22
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

господинот Груевски дојде на власт со кристално јасен став-
нема компромис за името
доста беа отстапки и компромиси
значи нема потреба од референдум
нашата држава има име
со самото тоа што ние-народот му дадовме власт и одврзани раце го поддржавме неговиот став
за каков референдум сега се разговара?
премиерот сака референдум за да си ги исчисти рацете однапред доколку тргне многу погрешно работата, утре доколку народот е незадоволен од тоа што се случува доволно е да се рече дека сами така сме си изгласале, и тоа не било одлука на властите
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Џон Траконтра Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 29.Мај.2009
Поени: 57
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џон Траконтра Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 18:24
Originally posted by vesnap vesnap напиша:

Да се смени!!!!

Или можда така знаеме дека сме????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vesnap Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 18:27

Originally posted by vesnap vesnap напиша:

Да се смени!!!!

Или можда така знаеме дека сме????

дали сумјате вие дека некој ни го поклонил името Македонија,не ве разбирам.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џон Траконтра Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 18:29
Не.. туку флотантната маса- Цвијиќ- немала име на овие простори па славјанското население ја прифатило хелинистичката кованица Макос- широка и Дон - земја... или не е така???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vesnap Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 18:32
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

господинот Груевски дојде на власт со кристално јасен став-нема компромис за иметодоста беа отстапки и компромисизначи нема потреба од референдумнашата држава има имесо самото тоа што ние-народот му дадовме власт и одврзани раце го поддржавме неговиот ставза каков референдум сега се разговара?
премиерот сака референдум за да си ги исчисти рацете однапред доколку тргне многу погрешно работата, утре доколку народот е незадоволен од тоа што се случува доволно е да се рече дека сами така сме си изгласале, и тоа не било одлука на властите

не би се сложила со референдум,но и со груевски кој ја доби власта од народот и денес да си ги чисти рацете со народот тој да одлучи.Зошто тогаш народот застана зад ова влада на ВМРО ДПМНЕ ако треба народот повторно да гласа за нешто кое за мене е многу смешно јас македонка да гласам дека сум македонка,дајте луге стварно многу бедно.А и верувам дека многу работи ке се сменат ако навистина постои тој референдум по втор пат бидејки нели на првиот ние се изјаснивме за име Македонија и народ македонски и прогласивме самостална држава.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џон Траконтра Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 18:37

Не.. туку флотантната маса- Цвијиќ- немала име на овие простори па славјанското население ја прифатило хелинистичката кованица Макос- широка и Дон - земја... или не е така???

Ова ко ке го прашам никој не ми одговарат на форумов- не знам зш???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vesnap Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 18:40

не знам тоа е ваше апсулутно право на размислување и јас овде сум немокна,јас можам само да се произнесам по она што сум го дознала а тоа е Маке - дон - и - ја не значи ,,широка земја,,како што велите вие туку за мене поимот Македонија значи мајка - голема - и - јас или во превод земјата на големата мајка и нејзините синови.Понатаму поврзете што ви значи поимот ,,Големата Мајка или Ника,односно древната Сана(света мајка над мајките)која општи со природните појави,заштитен атрибут име е ,,лакот,,ке дојдете до вистината за ова парче свето библиско кое од памти век го носи името како име најстаро зачувано од сите држави на Балканот но и во Европа,бидејки на пр.Црногорците биле Скодрите,Србите биле трибалите ,французите биле галите,германците биле келтите и др кои низ историјата го изгубиле нивното име старо,зошто одлучите самите вие ?
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џон Траконтра Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 18:41
не знам тоа е ваше апсулутно право на размислување и јас овде сум немокна - така и си мислев...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vesnap Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 18:46
Ако не сум во право знаете ли колку артефакти се пронајдени со атрибутот на Големата Мајка низ државава и што бараат тие докази за ритуалите на Големата Мајка кое древните македонци со најголема гордост ги гаиле,и граделе светилшта во чест на нејзе,фигура со таков атрибут во секој нивен дом ..........................зарем некој се заебавал и туку така сето ова треба да го избришиме од мемориите на македонецот кој древниот македонец со најголема восхит ја поцитувал со до појавата на кралства,или докази постојат на секоја педа од матерхатното.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џон Траконтра Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 18:49
???
Мислев за името праевме муабет...
А во твој контекст...после толу милиони од мојот и твојот џеб шо ги пренасочвит Мистер 24/7 - па и некој артифакт ке се најдит...хахахах
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vesnap Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 18:49
[QUOTE=Џон Траконтра] не знам тоа е ваше апсулутно право на размислување и јас овде сум немокна - така и си мислев...[/QUOTE

не сум мокна да ти помогнам да размислуваш така и твојот пост да го смениме името,додека за оној смешен фалсификат на јужниот сосед за Македонија дека значела ,,широка земја,,е најголемата глупост кој сум ја слушнала од некој кои им верува на хелените(мада тие и не се хелени туку го присвојуваат и овој епитет хелени мнгу одамна исто како што денес сакаат да го присвојата епитетот македонци)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vesnap Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 18:52

???
Мислев за името праевме муабет...
А во твој контекст...после толу милиони од мојот и твојот џеб шо ги пренасочвит Мистер 24/7 - па и некој артифакт ке се најдит...хахахах

извинете ама не сте озбилен јас само се надополнив за поимот смешен за Македонија кој вие го доставивте на форумот што значело ..широка земја,,ха,ха,ха,........широка земја и те прашав зошто мислиш така дека треба да го смениме името.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 34>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.