![]() |
|
Референдум за името-како би гласале? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1112131415 34> |
Автор | |||
vesnap ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 293 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ova se dokazi i dokazi zo[to sekoj treba da se bori za svojot idintitet,za svoeto ime vo slucajov Makedonija kade ovoj narod dene sto zivee vo Makedonija treba da bide gord na svojata zemja,za koi postojat miljoni vistini vo dokazuvanjeto deka sme potpolno vo pravo za da go nosime naseto ime Makedonija i zatoa zavrsuvam na nas makedoncite ne ni e potreben referendum,bidejki toa e najgolemata glupost vo istorijata na postoenjeto na drzavata Makedonija.
|
|||
![]() |
|||
vesnap ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 293 |
||
zosto,koga nie so pravo sme makedonci. |
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
||
|
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
![]() |
|||
Џон Траконтра ![]() Група ![]() Регистриран: 29.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 57 |
||
Или можда така знаеме дека сме???? |
|||
![]() |
|||
||
дали сумјате вие дека некој ни го поклонил името Македонија,не ве разбирам. |
|||
![]() |
|||
Џон Траконтра ![]() Група ![]() Регистриран: 29.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 57 |
||
Не.. туку флотантната маса- Цвијиќ- немала име на овие простори па славјанското население ја прифатило хелинистичката кованица Макос- широка и Дон - земја... или не е така???
|
|||
![]() |
|||
||
не би се сложила со референдум,но и со груевски кој ја доби власта од народот и денес да си ги чисти рацете со народот тој да одлучи.Зошто тогаш народот застана зад ова влада на ВМРО ДПМНЕ ако треба народот повторно да гласа за нешто кое за мене е многу смешно јас македонка да гласам дека сум македонка,дајте луге стварно многу бедно.А и верувам дека многу работи ке се сменат ако навистина постои тој референдум по втор пат бидејки нели на првиот ние се изјаснивме за име Македонија и народ македонски и прогласивме самостална држава. |
|||
![]() |
|||
||
Ова ко ке го прашам никој не ми одговарат на форумов- не знам зш??? |
|||
![]() |
|||
||
не знам тоа е ваше апсулутно право на размислување и јас овде сум немокна,јас можам само да се произнесам по она што сум го дознала а тоа е Маке - дон - и - ја не значи ,,широка земја,,како што велите вие туку за мене поимот Македонија значи мајка - голема - и - јас или во превод земјата на големата мајка и нејзините синови.Понатаму поврзете што ви значи поимот ,,Големата Мајка или Ника,односно древната Сана(света мајка над мајките)која општи со природните појави,заштитен атрибут име е ,,лакот,,ке дојдете до вистината за ова парче свето библиско кое од памти век го носи името како име најстаро зачувано од сите држави на Балканот но и во Европа,бидејки на пр.Црногорците биле Скодрите,Србите биле трибалите ,французите биле галите,германците биле келтите и др кои низ историјата го изгубиле нивното име старо,зошто одлучите самите вие ? |
|||
![]() |
|||
||
не знам тоа е ваше апсулутно право на размислување и јас овде сум немокна - така и си мислев...
|
|||
![]() |
|||
||
Ако не сум во право знаете ли колку артефакти се пронајдени со атрибутот на Големата Мајка низ државава и што бараат тие докази за ритуалите на Големата Мајка кое древните македонци со најголема гордост ги гаиле,и граделе светилшта во чест на нејзе,фигура со таков атрибут во секој нивен дом ..........................зарем некој се заебавал и туку така сето ова треба да го избришиме од мемориите на македонецот кој древниот македонец со најголема восхит ја поцитувал со до појавата на кралства,или докази постојат на секоја педа од матерхатното.
|
|||
![]() |
|||
||
???
Мислев за името праевме муабет... А во твој контекст...после толу милиони од мојот и твојот џеб шо ги пренасочвит Мистер 24/7 - па и некој артифакт ке се најдит...хахахах |
|||
![]() |
|||
||
[QUOTE=Џон Траконтра] не знам тоа е ваше апсулутно право на размислување и јас овде сум немокна - така и си мислев...[/QUOTE
не сум мокна да ти помогнам да размислуваш така и твојот пост да го смениме името,додека за оној смешен фалсификат на јужниот сосед за Македонија дека значела ,,широка земја,,е најголемата глупост кој сум ја слушнала од некој кои им верува на хелените(мада тие и не се хелени туку го присвојуваат и овој епитет хелени мнгу одамна исто како што денес сакаат да го присвојата епитетот македонци) |
|||
![]() |
|||
||
извинете ама не сте озбилен јас само се надополнив за поимот смешен за Македонија кој вие го доставивте на форумот што значело ..широка земја,,ха,ха,ха,........широка земја и те прашав зошто мислиш така дека треба да го смениме името. |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1112131415 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |