IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Образование
  Активни теми Активни теми RSS - Полуматурско славје
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Полуматурско славје

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 11:23
Моите родители никогаш не поддржувале вакви циркузи, па дури и кога матурирав беше скромна семејна трпеза со најблиските роднини-прво колено и неколку пријатели, околу 10-12 души.
За полуматура се сеќавам дојде тетка ми, ми донесе нови шминки, пари и такви џиџи-миџи, и отидов кај една другарка од клас да се досредуваме и да се сликаме....никакви церемонии, Ивкови Слави и останати глупости....Јас тоа го доживеав како голема возбуда пред искачање во град, зашто во мала рака-тоа и беше. Одење во дискотека мало одбележување на завршеток на една школска етапа, завршување на детството.
Сметам дека и така треба да биде. Децата треба да си поминат убаво, да се забавуваат, а не возрасните да си измислуваат поводи да трошат пари (тие што ги немаат).
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 12:21
Токму така некако беше и кај мене.
Дипломирав, дојдов дома, моите беа пресреќни, а јас среќна дека они се среќни. Отидов да го фрлам ѓубрето, и си реков-Ништо не се променило, а јас си мислев дека кога ќе дипломирам којзнае што ќе биде.
Се вратив, направив една торта и си се почастивме така-домашните, а и некои другари дојдоа од соседството на торта и кафе, и тоа беше тоа.

Сепак, тоа е само дипломирање.
Таман работа да ме фатело еуфорија, зашто потешките но и убави работи кај мене дојдоа веднаш тек потоа.

Мислам дека не треба да се прави циркус од ништо. Се е тоа дел од нашиот процес на созревање и учење кое НИКОГАШ не завршува.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
BisernA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јули.2008
Поени: 4662
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 13:49
единствената работа околу која се потресов плазење на полуматурата, ми беше косата.... знаев дека нема да можам сама да ја направам, т.е. да ја извиткам,... па заради тоа бев на фризер голема%20насмевка и косата ми беше виткана задоволство

а баш пред некој ден ги гледав полуматурантите на фејсбук..... море, апсолвенти не им се рамни..... па со ланчиња, па со фризурчиња.... па нешто сатенско смеење за мојата полуматура, имаше девојчиња што си носеа обични тексас тиролчиња,..... а богами имаше и изроди... уште се сеќавам на еден ,,фстан,, увезен од германија,... специјално за таа пригода...... џоа пепелашка голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 16:46
Kaj mene za polumatura a i za matura bea dojdeni samo brajkata na tatko mi so familiite zatoa sto site imame eden do drug kuki. Samo mala proslava bez pogolemi ceremonii. A jas za maturata sum zaspal v kada 2-3 casa, a gosti dojdeni si se veselat, mene me nema. Edvaj me razbudija da ne ja promarsam maturata газење%20од%20смеење
Кон врв
nikita Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2008
Поени: 1610
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 17:13
ne znam sto im e na osnovcive...so se zanesuvaat tolku....edvaj zavrsile osnovno pa slavat po restorani,se mavaat od zemja...bog da cuva se!
She sells seashells by the seashore...
Кон врв
Gabriela_S Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2008
Локација: On the stone
Поени: 21943
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gabriela_S Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 18:30
Не се занесуваат основците туку родителите на основците голема%20насмевка
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 19:46
Originally posted by Gabriela_S Gabriela_S напиша:

Не се занесуваат основците туку родителите на основците голема%20насмевка

ова ти е добро!
основците можат да се “занесуваат“онолку колку ќе им дозволиме ние родителите,зашто некои од нас ги плаќаат сандалите со штикли од 13 сантими и сукњичките од 2 сантими а богами и музиката и кафаните и стотината гости!
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2009 во 13:09
Еееее што јако беше кај нас на полуматурска, нај јако беше тоа што наставниците викаа дека ако сме пиеле ќе сме го расипале расположението на оние кој не пијат, а они сите наставници натрескани до даска...
Кон врв
abnormalen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 05.Април.2009
Поени: 168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај abnormalen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2009 во 14:37
ништо друго туку само препотентност на родителите!
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2009 во 14:45
Ako problemot go razgledame malku po analiticki ke utvrdime deka tuka mozebi roditelite se tie koi najmalku mozat neshto da promenat zatoa shto slatkoto pomodarstvo na polumaturata i ne e taka eftino ni taka mala rabota za 80% od roditelite na polumaturantite.
Zadolzitelna trodnevna eksurzija vo prosek 4 000- 5000 den, ( se ofajduvaat turistickite agencii )
Almanah (slikanje) vo prosek 500 den (se ofajduvaat fotografite)
Samoto slavenje vo kafanance/restorance kade shto slavat i maturantite vo prosek od 600-1000 (s eofajduvaat ugostitelite)
Domashnoto slavenje vo prosek od 150-200 evra, se ofajduvaat rodninite i prijateliteнамигнување
Na roditelite im ostanuva praznoto kese i zadovolni deca.
Koga ucilishtata bi go ukinale slavenje na povodot polumatura, mnogumina ke se najdat pogodeni.
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2009 во 14:50
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

Предходно се изнададовме еднен куп пари за алманах

И алманах имале полуматурантите изненадување
ц ц ц ц изненадување

Аздисана работа изненадување
You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај abnormalen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2009 во 14:59
Zadolzitelna trodnevna eksurzija vo prosek 4 000- 5000 den, ( se ofajduvaat turistickite agencii )

тоа што е задолжително , не треба и да се плаќа!
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај abnormalen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2009 во 15:01
уствари , ништо од тоа не треба! 
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2009 во 16:46
Kako минува времето така се поголеми фешти се прават од полуматурите..нормално дека треба да се обележи на некој начин завршувањето на основното училиште,сепак тоа е крај на една етапа од нашиот живот и почеток на нова..меѓутоа се во нормална граница..не знам зашто мора да се оди по ресторани,да се купуваат скапи облеки,да се увезуваат од странство и сл..јас кога бев полуматурантка се сеќавам дека бевме сите собрани во едно кафуле,слушајќи ги нашите омилени хитови,играјќи и поцетувајќи се на сите интересни моменти во текот на 8-те год..ете толку беше..спонтано,едноставно,а прекрасно..ниту правевме кој знае какви подготовки,а сепак се излезе како треба..
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,232 секунди.