|
Изборно гласање од дијаспората |
Внеси реплика | страница <12345 54> |
Автор | |
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сега и ти малку ги изобличуваш работите .
Да не треба јас да лежам затвор оти сум гласал за некого и тој украл или присвоил нешто .
Ако сака некој шо живее во странство да се смени со мене , јас немам проблем ако не ме прашаат за промена на името .
|
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zenmaster sekoj si e makedonec onolku kolku toj sto cuvstvuva. Patriotizmot i ljubovta kon Makedonija ne mozes na nikoj da mu gi odzemes. Bez razlika dali ke ima ili ne pravo da glasa na referendum.
|
|
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас не навлегувам во патриотизмот . Како шо кажав немам против ако гласаат за промена или не промена на името .
Ми претставува проблем гласање за пр. парламентарни избори . Тие на запад може да купат пиво после седум јас не можам , не ми одговара Бујан Османи за министер за здравство.....сваќаш тоа јас го трпам . Можеби некој од тие гласови ќе одлучи како ќе ми биде мене .
|
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne, ne, za glasanje na lokalni i parlamentarni izbori e apsurdno. Prvo ne ja poznavaat dovolno dobro situacijata, ne gi znaat kandidatite, koj sto ima napraveno vo minatoto itn. A za klucni prasanja kako referendum za imeto, treba da glasaat.
|
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секој (македонец) кој овде има имот..плаќа данок на сопствената држава..освен оние кои ете....не ја сметаат ниту како своја..ниту како држава...и се очигледно расположени и да ја уништат..
А никој тоа ..ѓоа не го „гледа„!!!???
Изменето од novace - 12.Јуни.2009 во 17:24 |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
Џон Траконтра
Група Регистриран: 29.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прво да се изјаснам по сиве прашања!!!
Одговорот е категорично не на сите прашања!!! Ке образложам Прво се слагам со сите кои рековте и вие не од истите причини На микро ниво - не се ни запознати со ситуацијата ( овие од австралија уште мислат дека ни фрижидери немаме ) Второ - Во однос на името- референдумот - стриктно НЕ!!! Пошо името не се брани по форуми или со референдуми- туку се брани од тука - со сплотеност во едниство- практика каква немала македонија од никогаш - а најмалку последниве години. Така да драга полуписмена емиграцијо - јас сум ги трпел овде сиве срања и моите собраќа - така да јас ке си го менвам името ако сакам и како сакам - и ево одговорно тврдам дека дури и името ново да е ********** Македонија- поголем дел од населението би гласал за - пошо доста ни е од е***е од сите страни. Тие што го напуштија бродот кој тонеше нема што потреба да се враќаат по веслата и јарболите.... Трето- Која сте вие црна дијаспора??? со тен бакс во чрчон??? немој да ме смеете... Ако се дозволи дијаспората да гласа- единствени победници ке се шиптарите- поради нивната бројност, економска моќ и склоноста да прикажат еште еден милион исселени косовари - како македонци - пред тоа нормално, ке си им купат пасоши кај нашиве дупелижачи.. Затоа до сите вас сајбер мудреци и носители на теми имам само една порака- не чепкајте безвезе теми - пошо ако немате што паметно да кажете - подобро ќутите... А нашава такозвана емиграција ке си гласа во земјите каде што плаќа данок и во истите во кои се криеја 2001... Поздрав!!! Изменето од anastea - 12.Јуни.2009 во 18:10 |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Џон Траконтра
Група Регистриран: 29.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако ти пречи да пишам на политика кажи- нема да ви додевам појке...
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сметаат навредите и вулгарниот речник, друго ништо.
Продолжи да дискутираш на темите и почитувај ги правилата на ИДИВИДИ, кои јас не ги измислив. |
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
chuchuliga
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На секој човек му посакувам барем една година во животот да ја помине надвор од родната земја.
И потоа нека коментира на вакви теми. Се останато е млатење празна слама.
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ај објасни ни нам што млатиме празна слама... несрекници заглавени во државата од која многу бегаат... па после такви избегани ... оддалеку платонски ја сакаат... многу повеќе од нас кои освен што ја сакме имаме и секојдневен секс... во што е поентава со сламава...?? |
|
chuchuliga
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Веќе реков: живеј ЕДНА (не мора повеќе години) во странство и потоа дискутирај.
(Веќе имавме вакви дискусии на подфорум „Македонците во светот“).
Изменето од chuchuliga - 12.Јуни.2009 во 21:47 |
|
chuchuliga
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Апсолутно се сложувам со баунти.Јас локалните политичари не ги знам и не можам ништо да мислам за нив, така да смешно е да гласам за нив. Но, прашања од витално значење, гласање за прв човек на државата - во тоа сакам да учествувам. Затоа што (како што кажа Марија1000) во МК ми живее цела фамилија, луѓе кои ми се од најважните, најмилите, најсаканите. Со тоа сум јас директно засегната.
Друга тема се луѓе кои 20-30 години не живеат во МК, доаѓаат еднаш на 3-5 години во МК и веќе ни јазикот не го памтат.
|
|
Внеси реплика | страница <12345 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |