IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Последна прочитана книга
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Последна прочитана книга

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3132333435 49>
Автор
Порака
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2009 во 22:09
tihi don-Solohov (po vtor pat)
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
Evenstar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Регистриран: 09.Јули.2007
Поени: 3388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 17:10
Windmills of gods - Sidney Sheldon
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2009 во 01:49
МАКЕДОНСКИ ГРАДОВИ У РИМСКО ДОБА - Хелена Папазоглу
АНТИЧКИТЕ ГРАДОВИ ВО МАКЕДОНИЈА - Иван Микулчиќ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 13:09
ОДРЖАВАЊЕ и КОНЗЕРВАЦИЈА МУЗЕЈСКИХ ПРЕДМЕТА - Духаќ М.

Интересно книжиче од крајот на 40те години од дваесетиот век на тема како да се чуваат предметите во музејските депоа, витрини и сали. Во книгава за првпат дознав дека сликите сликани со одредени видови сликарски бои, освен бледеење или пожолтување на силна сончева светлина, во постојана темнина можат и да потемнат.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2009 во 16:12
Илјада чудесни сонца - Халед Хосеини
(A thousand splendid suns - Khaled Hosseini)

тера на размислување... и направи да сфатам дека имам среќа што сум родена на овие простори...

топло препорачувам!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2009 во 01:20
Секс и школарина - драги мои школски години (вистинита исповед) - Mes cherés études

Книга која направи цел мал скандал кај француската јавност. Студнетите во Франција чии родители не се финансијски добро ситуирани воопшто немаат лесен живот и многумина се свртуваат кон проституцијата за да можат да ја платат школарината и/или го преживеат периодот на студии. Не е Франција толку ЕУ рај како што многумина мислат...

Изменето од Majkl - 30.Мај.2009 во 01:21
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2009 во 19:50
Многу книги прочитав во последниве два месеца. Дури не можам да се сетам на сите, но највпечатливи ми беа

1. Илјада чудесни сонца
2. Трчај дома
3. Остров

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
nikita Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2008
Поени: 1610
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2009 во 15:38
Indigo Bombaj....konecno denes ja zavrsiv
She sells seashells by the seashore...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2009 во 10:56
Ловец на змејови - Халед Хосеини

едноставно прекрасна книга... предобро напишана - одлична приказна! Лесна за читање, тешко се остава
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 19:34
Вештица од Венко Андоновски.......искрено очекував повеке од току фалењетага
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 19:41

Вештица е најубавата книга која сум ја прочитала во животот. Сигурна сум дека си немала доволно време и концентрација да и се посветиш

Драго ми е што е од македонски автор

,,Првото издание од 1.000 примероци распродадено за рекордно време, испечатено е и второ издание.

„Книгата е прослава на чистата љубов, односно книгата ги руши сите табуа и предрасуди и ако сум успеал со таа книга да ги испровоцирам читателите да постапуваат онака како што постапуваат нивните омилени ликови во книгите, значи да бидат храбри во стварноста, тогаш сигурно сум ја исполнил својата задача“, изјави Венко Андоновски, писател.

Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 19:52
kejt-d-grejt  цела срека на светот е што сите немаме исти вкусови......бар за некои работинамигнување.......и срека што постои и друга светска литература каде секој може да се пронајде ,и не е само Вештицаголемо%20гушкање

Инаку добар обид од страна на писателотголемо%20гушкање

Изменето од marija1000 - 11.Јуни.2009 во 19:55
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 20:11
Гревота е ова виртуозно дело на најчитаниот македонски автор во последната деценија да се нарече ,,добар обид,,изненадување
Апсолутно дека постои врвна светска литература,
но мене ми е посебно драго што еден македонски автор достигнува перфекционизам во раскажувањето кој го досига нивото на еден Достоевски, еден Балзак и еден Артур Милер.
Мене лично книгата ме остави без здив. Совршено испреплетување на двете фабули, во кое авторот те тера да се чувствуваш како и самиот да учествуваш.

Но, апсолутно дека за вкусови не се расправа
впрочем, и за Мона Лиза ќе има некој кој ќе рече дека е просечна
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 21:16
Originally posted by Evenstar Evenstar напиша:

Ловец на змејови - Халед Хосеини

едноставно прекрасна книга... предобро напишана - одлична приказна! Лесна за читање, тешко се остава

Незаборавна е, ретко талентиран автор, преубаво нешто.
Ти ја препорачувам и “ Илјада чудесни сонца“ исто така од Халид Хосеини, нема да те остави рамнодушна.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3132333435 49>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.