|
Последна прочитана книга |
Внеси реплика | страница <1 3132333435 49> |
Автор | |
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tihi don-Solohov (po vtor pat)
|
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Windmills of gods - Sidney Sheldon
|
|
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МАКЕДОНСКИ ГРАДОВИ У РИМСКО ДОБА - Хелена Папазоглу
АНТИЧКИТЕ ГРАДОВИ ВО МАКЕДОНИЈА - Иван Микулчиќ |
|
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ОДРЖАВАЊЕ и КОНЗЕРВАЦИЈА МУЗЕЈСКИХ ПРЕДМЕТА - Духаќ М.
Интересно книжиче од крајот на 40те години од дваесетиот век на тема како да се чуваат предметите во музејските депоа, витрини и сали. Во книгава за првпат дознав дека сликите сликани со одредени видови сликарски бои, освен бледеење или пожолтување на силна сончева светлина, во постојана темнина можат и да потемнат. |
|
Evenstar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Илјада чудесни сонца - Халед Хосеини
(A thousand splendid suns - Khaled Hosseini) тера на размислување... и направи да сфатам дека имам среќа што сум родена на овие простори... топло препорачувам! |
|
|
|
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секс и школарина - драги мои школски години (вистинита исповед) - Mes cherés études
Книга која направи цел мал скандал кај француската јавност. Студнетите во Франција чии родители не се финансијски добро ситуирани воопшто немаат лесен живот и многумина се свртуваат кон проституцијата за да можат да ја платат школарината и/или го преживеат периодот на студии. Не е Франција толку ЕУ рај како што многумина мислат... Изменето од Majkl - 30.Мај.2009 во 01:21 |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу книги прочитав во последниве два месеца. Дури не можам да се сетам на сите, но највпечатливи ми беа
1. Илјада чудесни сонца 2. Трчај дома 3. Остров |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Indigo Bombaj....konecno denes ja zavrsiv
|
|
She sells seashells by the seashore...
|
|
Evenstar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ловец на змејови - Халед Хосеини
едноставно прекрасна книга... предобро напишана - одлична приказна! Лесна за читање, тешко се остава |
|
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вештица од Венко Андоновски.......искрено очекував повеке од току фалење
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вештица е најубавата книга која сум ја прочитала во животот. Сигурна сум дека си немала доволно време и концентрација да и се посветиш Драго ми е што е од македонски автор
,,Првото издание од 1.000 примероци распродадено за рекордно време, испечатено е и второ издание. „Книгата е прослава на чистата љубов, односно книгата ги руши сите табуа и предрасуди и ако сум успеал со таа книга да ги испровоцирам читателите да постапуваат онака како што постапуваат нивните омилени ликови во книгите, значи да бидат храбри во стварноста, тогаш сигурно сум ја исполнил својата задача“, изјави Венко Андоновски, писател. |
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kejt-d-grejt цела срека на светот е што сите немаме исти вкусови......бар за некои работи.......и срека што постои и друга светска литература каде секој може да се пронајде ,и не е само Вештица
Инаку добар обид од страна на писателот Изменето од marija1000 - 11.Јуни.2009 во 19:55 |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гревота е ова виртуозно дело на најчитаниот македонски автор во последната деценија да се нарече ,,добар обид,,
Апсолутно дека постои врвна светска литература,
но мене ми е посебно драго што еден македонски автор достигнува перфекционизам во раскажувањето кој го досига нивото на еден Достоевски, еден Балзак и еден Артур Милер.
Мене лично книгата ме остави без здив. Совршено испреплетување на двете фабули, во кое авторот те тера да се чувствуваш како и самиот да учествуваш.
Но, апсолутно дека за вкусови не се расправа
впрочем, и за Мона Лиза ќе има некој кој ќе рече дека е просечна
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Незаборавна е, ретко талентиран автор, преубаво нешто. Ти ја препорачувам и “ Илјада чудесни сонца“ исто така од Халид Хосеини, нема да те остави рамнодушна. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Внеси реплика | страница <1 3132333435 49> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |