IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Референдум за името-како би гласале?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Референдум за името-како би гласале?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 34>
Прашање: Како би гласале на референдум за промена на името???
Одговор Гласови Статистика
72 [62,07%]
44 [37,93%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
vesnap Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Април.2009
Статус: Офлајн
Поени: 293
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vesnap Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 14:51
moe razmisluvanje a nemam protiv nikoj nisto bidejki odamna se razbudiv i svativ deka sdsdpmne e edna politicka partija vie sami uverete se.
Кон врв
vesnap Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Април.2009
Поени: 293
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vesnap Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 15:08
Барем тоа го докажаа Бранко и Лјупчо.(СДС ДПМНЕ)понатаму со Груевски ке увидиме бидејки све зависи како ке реагира со името Македонија.Многу е чудно што институциите се многу пасивни околу ова питање,во овие моменти на најтешки моменти за Македонија треба радикално во истражувањата на секое поле во кој би докажале дека навистна Македонија има право на името Македонија,а не све што ке се пронајде му се дава епитет на време од римското со исклучок на мала промена последниве години две.Чудно е и МАНУ се уште молчи како институциите,не знам но не е добро.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 15:28
Originally posted by fiks fiks напиша:

Доколку има референдум јас би гласал против промена на името.
Зошто?

Еве работам тука 30 дена во месецот,за 9000 денари.
Во догледна иднина најверојатно платата ќе ми остане ваква,а и ако ми се зголеми,што чисто се сомневам ќе биде за 1000-2000 денари.
Доколку би се нафатиле за промена на името најверојатно одма ќе влеземе во НАТО и многу е голема веројатноста дека за година-две ќе протечат тука во Македонија многу инвестиции и ќе се отворат голем број работни места,следствено би нашол подобро платена работа и повеќе пари за живот.А за да се случи тоа треба да гласам за промена на името.
Арно ама за мене тоа би била ситуација во која би имал подобар живот,но моментот во кој ќе треба на референдумското ливче да заокружам " ЗА ПРОМЕНА НА ИМЕТО " срцето ќе ми се скине од болка.
Ќе бидам човек без име,никој и ништо и ќе треба до крај на живот да живеам со таа болка.

Сигурно ќе скривам од другите дека сум гласал за и ќе ја бранам Македонската кауза,но кога ќе бидам сам и ќе размислувам колку ми е убаво во животот,како имам повеќе пари,ќе сватам дека за тие нешта сум се продал самиот себе си,сум станал ПРЕДАВНИК,прво пред самиот себе,потоа пред Македонија и нејзините паднати синови,пред сета пролеана крв за оваа наша мајчичка и најмногу ќе ме боли оти сум ги предал Дедо ми,кој за Македонија го дал животот.
Болка до крај на живот ќе ми стои на срце,а тоа не го сакам.
извини што се фаќам за само еден дел од твојот пост, не се секирај, ја сфатив твојата поента и се согласувам со тебе среќа

она што е болдирано е обично она што ме нервира, не знам зошто сите имаат такво размислување, дека одма после таа „кобна“ промена на името дека нашава кутра земја ќе процути, дека секој човек ќе биде среќен, дека сите земји во светов ќе ни бидат пријатели
разбудете се луѓе бе кај живеете? сетете се што се имаме направено за тие пусти сојузи без кои „не можеме“ и што се имаме, пардон, немаме добиено за возврат
а јас не би го променил името токму поради истата причина, не сум „тежок патриот“ или фанатик на некоја партија, едноставно си имам свои ставови, навистина ме боли кога ќе помислам дека некој ме условува да усерам се што за што некогаш некој се борел и гинел

Изменето од zabegan - 11.Јуни.2009 во 15:31
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 15:42
Originally posted by lane62 lane62 напиша:

a i zosto bi gi objasnuvale nasite mislenja.....kakvi vreminja...na covekot da mu e strav da e za ili protiv...patrioti ili ne patrioti...zosto patriotite gi ubeduvaat ne patriotiteзбунетостzosto ne patriotite molcatзбунетостzarem ne gledate deka nesto ne e vo red...slepi li ste? ...gluvi? zosto ?
jas uste ova ke go recam
ZA IDEALE GINU BUDALE
тогаш која е смислата на оваа тема?
тоа ме нервира кај овој народ, безкичмењаци, никој нема свој став за нешто врз основа на нешто, дозволува да го водат како овца а после го бива да филозофира како го заебале

јас го објаснив своето мислење и тоа не како слеп патриот, каде е твоето?

Изменето од zabegan - 11.Јуни.2009 во 15:44
Кон врв
Popi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Април.2009
Поени: 1664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 15:42
Da i jas taka mislam, deka nema se da bide med i mleko i da se promeni imeto. Aj razmislete SHTO SE SLUCHI POSLE PROMENATA VO 1992 god? Dali rabotite trgnaa napred ili ushte poveke padnavme vo dupka?  збунетост Promeni na podobro vo nasha lichna korist, se zabelezhaa odkako ovaa vlast shto e sega dojde na scena, pa pohrabro zachekori napred. A da beshe drugata, dosega KE BEVME DEL OD GRCIJA, Albanija ili Bugarija! намигнување

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 15:46
Originally posted by Popi Popi напиша:

Da i jas taka mislam, deka nema se da bide med i mleko i da se promeni imeto. Aj razmislete SHTO SE SLUCHI POSLE PROMENATA VO 1992 god? Dali rabotite trgnaa napred ili ushte poveke padnavme vo dupka?  збунетост Promeni na podobro vo nasha lichna korist, se zabelezhaa odkako ovaa vlast shto e sega dojde na scena, pa pohrabro zachekori napred. A da beshe drugata, dosega KE BEVME DEL OD GRCIJA, Albanija ili Bugarija! намигнување

а што тоа? получекор?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 16:35
Vo sekoj sluchaj e napred a ne vo dupka, pa makar i da e polu. голема%20насмевка

Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 17:54
Според мене, референдумот е најголемата глупост измислена од оваа власт....
И така ни е јасно дека Груевски преку референдумот сака да си ги измие рацете, за да не се промени името и да не се влезе во меѓународните институции....
Зошто тогаш само повеќе раскарување на овој и така закаран народ...
Едноставно...прекин на преговорите и доста со глумење на "млади невести"... демек, ние сакаме  и компромис и зачувување на име и на идентитет и на јазик.... ПА ЗОШТО БЕ ЛУЃЕ ТОГАШ ПРЕГОВАРАМЕ...
Едноставно е....крај на преговарањето...големо%20гушкање
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 18:26
Избери Одговор Гласови Статистика

23 [54,76%]

19 [45,24%]

....a,pa,pa,paa.изненадување...a , gi nema ni shiptarite, turcite,..a ciganite i da ne gi m soomnuvam,..mi se smachi vekje od tuka nekoj da go chitam,..mozebi vo pochetok beshe i interesen, ama ,posle mi stana ,..prava povrakjanica,..
..ova ne mi lichi na nishtoi drugo ,..do samo poblaga varijanta na muslimanskiot fanatichen fanatizam,..a, shtom ste tolku "resh*telni" redno e i nekoj od makedoncive kutri ,..da se zrtvuva,..i vo zakazano vreme( od nego) ,..da se samozapali na mestoto kade shto ke mu bide postaven spomenik na prapprapra...prethodnikot na ,..machenikot makedonski,.ili "hrabrosta" im  ja "popile" turcite,...pa,..samo digaat djeva,..onaka ,..koga nikoj nishto ne im moze( mislam fizichki da trpat),....

Изменето од brza - 11.Јуни.2009 во 18:27
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 18:43
,..pa?! ,...ke se javi li "junakot",.плазење.eve,..i za da ne se machi (premnogu) ,..jas ke go poleam so gorivo ( i toa na moja smetka!) i ke mu frlam shkorchre  намигнување,..ama, prethodno da potpishe deka toj se soglasuva so mojata ,..pozrtvuvanost.

pst...veruvam deka ke se javat mnogu dobrovolci ,..i toa iskluchivo sinchinja i kekjichinja na onie narodni lajn,...izbranici,..pa, ne e losho i da organizirame edno kolektivno "palenje"...
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 18:46
Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

Според мене, референдумот е најголемата глупост измислена од оваа власт....
И така ни е јасно дека Груевски преку референдумот сака да си ги измие рацете, за да не се промени името и да не се влезе во меѓународните институции....
Зошто тогаш само повеќе раскарување на овој и така закаран народ...
Едноставно...прекин на преговорите и доста со глумење на "млади невести"... демек, ние сакаме  и компромис и зачувување на име и на идентитет и на јазик.... ПА ЗОШТО БЕ ЛУЃЕ ТОГАШ ПРЕГОВАРАМЕ...
Едноставно е....крај на преговарањето...големо%20гушкање
никогаш не сме ни преговарале, ако некој мисли дека сето ова се преговори тогаш жал ми е тага
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 01:59
Originally posted by brza brza напиша:

Избери Одговор Гласови Статистика

23 [54,76%]

19 [45,24%]

....a,pa,pa,paa.изненадување...a , gi nema ni shiptarite, turcite,..a ciganite i da ne gi m soomnuvam,..mi se smachi vekje od tuka nekoj da go chitam,..mozebi vo pochetok beshe i interesen, ama ,posle mi stana ,..prava povrakjanica,..
..ova ne mi lichi na nishtoi drugo ,..do samo poblaga varijanta na muslimanskiot fanatichen fanatizam,..a, shtom ste tolku "resh*telni" redno e i nekoj od makedoncive kutri ,..da se zrtvuva,..i vo zakazano vreme( od nego) ,..da se samozapali na mestoto kade shto ke mu bide postaven spomenik na prapprapra...prethodnikot na ,..machenikot makedonski,.ili "hrabrosta" im  ja "popile" turcite,...pa,..samo digaat djeva,..onaka ,..koga nikoj nishto ne im moze( mislam fizichki da trpat),....

Zoshto si tolku siguren deka gi nema?  збунетост Zarem nema takvi chlenovi tuka i zarem ne gi vbrojuvash i Bugarite shto tuka visat na dnevna baza i imaat poveke korisnichni iminja? голема%20насмевка Sekoj chlen mozhe samo da glasa, a za vakvi priliki gi ima i takvi koi specialno se zachlenuvaat. намигнување

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 06:24
Со каква леснотија се плука на другите, колку лесно се донесува заклучок дека тоа го прави некој друг.
Очигледно оние кои се далеку од секојдневните збиднувања во Македонија не го знаат вистинското расположение на луѓето.
Дваесет годишната изолација и се поголемата економска криза, газењето на основните човекови норми, ненормалното богатење на оние на кои им е даден легитимитет да ја водат државата, приграбување на сите можни бенифиции за нив и членовите на нивните потесни и пошироки семејни кланови прави обичниот смртник да ги поистоветува со државата и на еден начин сака да ги казни не бирајки начин како и не размислувајки кои ке бидат последиците за земјата/државата. Луѓето почнуваат ирационално, не размислуваат дека државата не е не Црвенковски и неговите, нити Груевски и неговите, дека тие сега се, а утре не се. Државата постоеше пред нив, а треба да постои и по нивното хаварисување на се што е државно.
Очигледно богатите забораваат дека сиромаштијата нема национален идентитет, гладниот стомак, кркорењето на празните црева на детето пред себе, неможноста за образование и здравствена заштита не дава можност за правилно размислување.

Изменето од mamamd - 12.Јуни.2009 во 06:27
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 11:54
Ако сиромаштијата нема национален идентитет, што е тогаш проблемот кај богатите?
Што со Фрчко, Бранко, Заев, Милчин и целата плејада експерти, професори и најобични граѓани... меѓу кои има дебели богаташи, а кои отворено се залагаат за промена на името?
И нивното повикување на виткање кичма?
Од каде доаѓа нивната потреба... оти сигурно не е од кркорењето на празните црева, неможност за образование и здравствена заштита...?

И што кога (хипотетички) ќе се промени името?
Ќе не примат следниот ден во ЕУ и веднаш ќе потече мед и млеко, празните црева нема веќе да кркорат?
До кога ќе веруваме на празните приказни од европејците, додека не играат по шемата морков-стап, а од друга страна јасно кажуваат дека во догледно време ЕУ не планира да се проширува туку да се посвети на сопствените проблеми?
Или ќе не втурнат нас преку ред, оти многу не сакаат?!...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 34>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.