![]() |
|
Референдум за името-како би гласале? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7891011 34> |
Автор | ||
vesnap ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 293 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ЗОШТО ДА СЕ ТЕПАТЕ СЕКОЈ СИ ИМА СВОЕ ПРАВО НА РАЗМИСЛУВАЊЕ И СЕКОЈ СПОРЕД СВОИТЕ ПОСТАПКИ.ЈАС НА ПР.ЗНАЕЈКИ ГИ СИТЕ ОВИЕ РАБОТИ КОИ СЕ ПОВРЗАНИ СО ИМЕТО МАКЕДОНИЈА НЕ БИ ПОМИСЛИЛА НИТУ ВО СОН ДА РАЗМИСЛУВАМ КАКО ТЕБЕ,НО СЕПАК ТОА СИ ТВОЕ РАЗМИСЛУВАЊЕ,ТВОЈА ВНАТРЕШНА ОДЛУКА.ТВОЈА ОДГОВОРНОСТ ЗА ТЕБЕ И ЗА НАШИТЕ ИДНИ ПОКОЛЕНИЈА - ПОЗДРАВ. |
||
![]() |
||
vesnap ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 293 |
|
EDNO IME IMAME VO DUSATA GO NOSIME - ОВА КАЖУВА СВЕ НО ВЕРУВАЈТЕ МИ ТИЕ ГО ЗАЧУВАЛЕ ИМЕТО ОДЛУКАТА ДЕНЕС Е НА ОВА ГЕНЕРАЦИЈА МАКЕДОНЦИ ДАЛИ КЕ ГО ПРОДОЛЖАТ КОРЕНОТ МАКЕДОНСКИ.
|
||
![]() |
||
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
|
to so toa go povrzuvas....
![]() ![]() |
||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
||
![]() |
||
|
Хелен како уважен и голем антички пророк имал бурен патешествен живот кој го довел во ситуација да стане крал на Хелада, денешна Грција, но територијата и народот кој живеел во неа не биле така именувани од самиот Хелен како што досега било обичај, туку од неговиот наследник – синот Кестрин кој по смрта на неговиот татко земјата ја нарекол Хелада, а нородот хелени. Кои се територии од тогашниот свет влегувале во кралството на Хелен и во кои држави сега се наоѓаат е тема за друго списание, но за нас е важно дека хеленизамот се појавува на историската сцена многу подоцна од колку македонизамот кој те се појавува, те се губи како некоја река подморница се до доаѓањето на власт на новата династија на кралеви Аргеади – Темениди од како што рековме Пердика први.
ИНАКУ ДЕНЕШНИВЕ ГРЦИ ТОКМУ НА ОВАА ТЕРИТОРИЈА ГИ ФОРМИРААТ ПРВИТЕ НИВНИ КОЛОНИИ ГРАДОВИ ДРЖАВИ ИЛИ ПРЕТХОДНО СЕЛА.ПОДОЦНА АТИНА И СПАРТА.ЕДЕН ДОКАЗ КАКО ПРИСВОЈУВАТ ТУГИ КУЛТУРИ,ТУГИ ТРАДИЦИИ,........ШТО ДЕНЕС НЕ ВЕРУВАМ ДЕКА НИВНАТА БОРБА Е ДА ГО ВОСКРЕСНАТ МАКЕДОНИЗАМОТ А СО ТОА ДА ГО УМРТВАТ НИВНИОТ ЛАЖЕН ХЕЛЕНИЗАМ ПРИСВОЈУВАЈКИ СИ ГО ЕПИТЕТОТ МАКЕДОНЦИ НА СМЕТКА НА ОВА ПОКОЛЕНИЕ МАКЕДОНЦИ. МАЛ ПРИДОНЕС ОД НАС ДА ГО РАЗЛОЖИМЕ ПРОБЛЕМОТ ЗА КОЕ ОВАА ЦЕЛ НА ВАВИЛОНЦИТЕ ДЕНЕШНИТЕ ГРЦИ И ЕВРОПЈАНИ НЕ Е ОД ДЕНЕС ТАА ПОСТОИ УШТЕ ОД ТРОЈАНСКАТА ВОЈНА КАДЕ ДО ДЕН ДЕНЕС СИТЕ ОБИДИ ИМ БИЛЕ БЕСУСПЕШНИ - ЗОШТО ? ,,ПАТОТ ВО МИНАТОТО БРАКА СЕСТРИ МАКЕДОНЦИ Е ВИЗА ЗА ИДНИНАТА,, |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
da,, ne custvuvam jas deka sum do zidot
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
|
ИНАКУ ЈАВНО ГЛАСАВ ЗА ПРОТИВ ПРОМЕНАТА НА ИМЕТО ШТО ПОДОБРО БИ ТРЕБАЛО ДА ОТВОРИМЕ НОВО ГЛАСАЊЕ ПРОТИВ ИЛИ ЗА РЕФЕРЕНДУМОТ.ПОЗДРАВ - ЗА ДА БИДЕ КОРИСНО МИСЛАМ ДЕКА СЕКОЈ ТРЕБА ДА ОБЈАСНИ ЗОШТО ГЛАСАЛ ЗА ИМЕТО ИЛИ ПРОТИВ ИМЕТО (ЈАС МОИТЕ ГОЛЕМИ ПОСТОВИ ГИ ДОСТАВИВ ДА ДОКАЗАМ ЗОШТО ГЛАСАВ ПРОТИВ ПРОМЕНАТА НА ИМЕТО)ЗА ДА ФОРУМОВ ИДИ ВИДИ И ОВА ТЕМАТИКА БИДЕ МИСИОНЕРСКА А НЕ САМО ДЕН ГУБЕЊЕ,ПОЗДРАВ И МАКЕДОНИЈА Е ВЕЧНА СЕКОЈ ДА ЗНАИ.
|
||
![]() |
||
|
МИСЛАМ,БИ ТРЕБАЛО ДА НИ ГО ДАДЕТЕ ВАШЕТО МИСЛЕЊЕ ЗОШТО ТАКА СТЕ ГЛАСАЛЕ ЗА ДА ВИДИМЕ ДАЛИ ВИЕ СТЕ ВО ПРАВО ИЛИ НИЕ.ПОЗДРАВ. |
||
![]() |
||
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
|
a i zosto bi gi objasnuvale nasite mislenja.....kakvi vreminja...na covekot da mu e strav da e za ili protiv...patrioti ili ne patrioti...zosto patriotite gi ubeduvaat ne patriotite
![]() ![]() jas uste ova ke go recam
ZA IDEALE GINU BUDALE
|
||
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
jes jes jes
poginaa mnogu, toa da |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
|
Nitu pak jas cuvstvuvam deka sum do zidot. Bas sloboden se osejkam. Ako treba i cel zivot ke ostanam vo ova malo parce zemja sto tolku mnogu go sakam. Zemja za koja nasite predci gi davale svoite zivoti, za da go imame to a sto go imame denes. Za da mozime spokojno da se obrazovame, ekonomski razvivame kako zemja. Za da moze da stvorime semejstvo na nasa zemja, bez da ne negira nekoj. Ama kako sto gledam, slabi se pritisocite od strana, nie povejke se negirame otkolku toa sto go pravat drugite. Ne znam, za mene nema logika da kazam deka sum za promena na ustavnoto ime. Pa da te prasam, koga ke te prasaat sto si, makedonka vikas ili.....??? I ako sakas da se smeni imeto, sto e celta na ziveenje vo ovaa drzava??? Zosto ne si se preselis vo sosednive drzavi, kade sto nikoj ne smee da gi negira, tuku tie negiraat drugi zemji. |
||
![]() |
||
|
se povlekuvam vo ilegala...i ke cekam...pa na kraj ke vidime koj bese vo pravo..do sega barem ne sum zgresila...a priznavam ako gresam...taka da pocekame.
|
||
|
||
![]() |
||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
|
Доколку има референдум јас би гласал против промена на името.
Зошто?
Еве работам тука 30 дена во месецот,за 9000 денари.
Во догледна иднина најверојатно платата ќе ми остане ваква,а и ако ми се зголеми,што чисто се сомневам ќе биде за 1000-2000 денари.
Доколку би се нафатиле за промена на името најверојатно одма ќе влеземе во НАТО и многу е голема веројатноста дека за година-две ќе протечат тука во Македонија многу инвестиции и ќе се отворат голем број работни места,следствено би нашол подобро платена работа и повеќе пари за живот.А за да се случи тоа треба да гласам за промена на името.
Арно ама за мене тоа би била ситуација во која би имал подобар живот,но моментот во кој ќе треба на референдумското ливче да заокружам " ЗА ПРОМЕНА НА ИМЕТО " срцето ќе ми се скине од болка.
Ќе бидам човек без име,никој и ништо и ќе треба до крај на живот да живеам со таа болка.
Сигурно ќе скривам од другите дека сум гласал за и ќе ја бранам Македонската кауза,но кога ќе бидам сам и ќе размислувам колку ми е убаво во животот,како имам повеќе пари,ќе сватам дека за тие нешта сум се продал самиот себе си,сум станал ПРЕДАВНИК,прво пред самиот себе,потоа пред Македонија и нејзините паднати синови,пред сета пролеана крв за оваа наша мајчичка и најмногу ќе ме боли оти сум ги предал Дедо ми,кој за Македонија го дал животот.
Болка до крај на живот ќе ми стои на срце,а тоа не го сакам.
|
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
![]() |
||
|
СЕ СОГЛАСУВАМ И ЈАС СО ВАКВО РАЗМИСЛУВАЊЕ БИДЕЈКИ ЧОВЕК БЕЗ ИМЕ И КОРЕН Е ЖИВОТНО,И АКО НЕКОЈ САКА ДА БИДЕ ЖИВОТНО НЕКА ПОВЕЛИ.(МАДА И НЕКОИ ЖИВОТНИ СИ ИМААТ ПЕДИГРЕ ПА НИКОЈ НЕМА ПРАВО ДА ИМ ГО ОДЗЕМЕ НИВНОТО ПЕДИГРЕ) |
||
![]() |
||
|
postoi pogovorka...domot ti e tamu kade sto ti e ubavo..dovolno e.
|
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7891011 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |