IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Референдум за името-како би гласале?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Референдум за името-како би гласале?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 34>
Прашање: Како би гласале на референдум за промена на името???
Одговор Гласови Статистика
72 [62,07%]
44 [37,93%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
vesnap Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Април.2009
Статус: Офлајн
Поени: 293
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vesnap Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 12:45
Originally posted by lane62 lane62 напиша:

eve, jas ke recam, glasav za promenaголема%20насмевка...i....збунетост...ke se tepame sega?голема%20насмевка

ЗОШТО ДА СЕ ТЕПАТЕ СЕКОЈ СИ ИМА СВОЕ ПРАВО НА РАЗМИСЛУВАЊЕ И СЕКОЈ СПОРЕД СВОИТЕ ПОСТАПКИ.ЈАС НА ПР.ЗНАЕЈКИ ГИ СИТЕ ОВИЕ РАБОТИ КОИ СЕ ПОВРЗАНИ СО ИМЕТО МАКЕДОНИЈА НЕ БИ ПОМИСЛИЛА НИТУ ВО СОН ДА РАЗМИСЛУВАМ КАКО ТЕБЕ,НО СЕПАК ТОА СИ ТВОЕ РАЗМИСЛУВАЊЕ,ТВОЈА ВНАТРЕШНА ОДЛУКА.ТВОЈА ОДГОВОРНОСТ ЗА ТЕБЕ И ЗА НАШИТЕ ИДНИ ПОКОЛЕНИЈА - ПОЗДРАВ.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vesnap Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 12:47
EDNO IME IMAME VO DUSATA GO NOSIME - ОВА КАЖУВА СВЕ НО ВЕРУВАЈТЕ МИ ТИЕ ГО ЗАЧУВАЛЕ ИМЕТО ОДЛУКАТА ДЕНЕС Е НА ОВА ГЕНЕРАЦИЈА МАКЕДОНЦИ ДАЛИ КЕ ГО ПРОДОЛЖАТ КОРЕНОТ МАКЕДОНСКИ.
Кон врв
lane62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2009
Поени: 7583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lane62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 12:53
Originally posted by anakin anakin напиша:

eve, jas ke recam, glasav za promenaголема%20насмевка...i....збунетост...ke se tepame sega?голема%20насмевка

ne nema da se tepame

se custvuvas deka si uza zid????? vo momentov??? i vise nemas nikakvi sili
nadez ili idnina?????

zborev za pragmaticnosta na druga tema

si vekje vo sostojba da ja iskoristis????

to so toa go povrzuvas....збунетостnema vrska..barem mislam...a, vie ne custvuvate deka sme do zidot?збунетостtogas nema potreba za diskusija.
Daj više odmora jeziku nego rukama!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vesnap Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 12:54
Хелен како уважен и голем антички пророк имал бурен патешествен живот кој го довел во ситуација да стане крал на Хелада, денешна Грција, но територијата и народот кој живеел во неа не биле така именувани од самиот Хелен како што досега било обичај, туку од неговиот наследник – синот Кестрин кој по смрта на неговиот татко земјата ја нарекол Хелада, а нородот хелени. Кои се територии од тогашниот свет влегувале во кралството на Хелен и во кои држави сега се наоѓаат е тема за друго списание, но за нас е важно дека хеленизамот се појавува на историската сцена многу подоцна од колку македонизамот кој те се појавува, те се губи како некоја река подморница се до доаѓањето на власт на новата династија на кралеви Аргеади – Темениди од како што рековме Пердика први.

ИНАКУ ДЕНЕШНИВЕ ГРЦИ ТОКМУ НА ОВАА ТЕРИТОРИЈА ГИ ФОРМИРААТ ПРВИТЕ НИВНИ КОЛОНИИ ГРАДОВИ ДРЖАВИ ИЛИ ПРЕТХОДНО СЕЛА.ПОДОЦНА АТИНА И СПАРТА.ЕДЕН ДОКАЗ КАКО ПРИСВОЈУВАТ ТУГИ КУЛТУРИ,ТУГИ ТРАДИЦИИ,........ШТО ДЕНЕС НЕ ВЕРУВАМ ДЕКА НИВНАТА БОРБА Е ДА ГО ВОСКРЕСНАТ МАКЕДОНИЗАМОТ А СО ТОА ДА ГО УМРТВАТ НИВНИОТ ЛАЖЕН ХЕЛЕНИЗАМ ПРИСВОЈУВАЈКИ СИ ГО ЕПИТЕТОТ МАКЕДОНЦИ НА СМЕТКА НА ОВА ПОКОЛЕНИЕ МАКЕДОНЦИ. МАЛ ПРИДОНЕС ОД НАС ДА ГО РАЗЛОЖИМЕ ПРОБЛЕМОТ ЗА КОЕ ОВАА ЦЕЛ НА ВАВИЛОНЦИТЕ ДЕНЕШНИТЕ ГРЦИ И ЕВРОПЈАНИ НЕ Е ОД ДЕНЕС ТАА ПОСТОИ УШТЕ ОД ТРОЈАНСКАТА ВОЈНА КАДЕ ДО ДЕН ДЕНЕС СИТЕ ОБИДИ ИМ БИЛЕ БЕСУСПЕШНИ - ЗОШТО ? ,,ПАТОТ ВО МИНАТОТО БРАКА СЕСТРИ МАКЕДОНЦИ Е ВИЗА ЗА ИДНИНАТА,,       
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 12:55
da,, ne custvuvam jas deka sum do zidot

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vesnap Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 13:00
ИНАКУ ЈАВНО ГЛАСАВ ЗА ПРОТИВ ПРОМЕНАТА НА ИМЕТО ШТО ПОДОБРО БИ ТРЕБАЛО ДА ОТВОРИМЕ НОВО ГЛАСАЊЕ ПРОТИВ ИЛИ ЗА РЕФЕРЕНДУМОТ.ПОЗДРАВ - ЗА ДА БИДЕ КОРИСНО МИСЛАМ ДЕКА СЕКОЈ ТРЕБА ДА ОБЈАСНИ ЗОШТО ГЛАСАЛ ЗА ИМЕТО ИЛИ ПРОТИВ ИМЕТО (ЈАС МОИТЕ ГОЛЕМИ ПОСТОВИ ГИ ДОСТАВИВ ДА ДОКАЗАМ ЗОШТО ГЛАСАВ ПРОТИВ ПРОМЕНАТА НА ИМЕТО)ЗА ДА ФОРУМОВ ИДИ ВИДИ И ОВА ТЕМАТИКА БИДЕ МИСИОНЕРСКА А НЕ САМО ДЕН ГУБЕЊЕ,ПОЗДРАВ И МАКЕДОНИЈА Е ВЕЧНА СЕКОЈ ДА ЗНАИ.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vesnap Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 13:03

МИСЛАМ,БИ ТРЕБАЛО ДА НИ ГО ДАДЕТЕ ВАШЕТО МИСЛЕЊЕ ЗОШТО ТАКА СТЕ ГЛАСАЛЕ ЗА ДА ВИДИМЕ ДАЛИ ВИЕ СТЕ ВО ПРАВО ИЛИ НИЕ.ПОЗДРАВ.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lane62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 13:07
a i zosto bi gi objasnuvale nasite mislenja.....kakvi vreminja...na covekot da mu e strav da e za ili protiv...patrioti ili ne patrioti...zosto patriotite gi ubeduvaat ne patriotiteзбунетостzosto ne patriotite molcatзбунетостzarem ne gledate deka nesto ne e vo red...slepi li ste? ...gluvi? zosto ?
jas uste ova ke go recam
ZA IDEALE GINU BUDALE
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 13:08
jes jes jes
poginaa mnogu, toa da
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 13:10

to so toa go povrzuvas....збунетостnema vrska..barem mislam...a, vie ne custvuvate deka sme do zidot?збунетостtogas nema potreba za diskusija.

Nitu pak jas cuvstvuvam deka sum do zidot. Bas sloboden se osejkam. Ako treba i cel zivot ke ostanam vo ova malo parce zemja sto tolku mnogu go sakam. Zemja za koja nasite predci gi davale svoite zivoti, za da go imame to a sto go imame denes. Za da mozime spokojno da se obrazovame, ekonomski razvivame kako zemja. Za da moze da stvorime semejstvo na nasa zemja, bez da ne negira nekoj. Ama kako sto gledam, slabi se pritisocite od strana, nie povejke se negirame otkolku toa sto go pravat drugite. Ne znam, za mene nema logika da kazam deka sum za promena na ustavnoto ime.

Pa da te prasam, koga ke te prasaat sto si, makedonka vikas ili.....???
I ako sakas da se smeni imeto, sto e celta na ziveenje vo ovaa drzava???
Zosto ne si se preselis vo sosednive drzavi, kade sto nikoj ne smee da gi negira, tuku tie negiraat drugi zemji.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lane62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 13:13
se povlekuvam vo ilegala...i ke cekam...pa na kraj ke vidime koj bese vo pravo..do sega barem ne sum zgresila...a priznavam ako gresam...taka da pocekame.
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 13:14
Доколку има референдум јас би гласал против промена на името.
Зошто?

Еве работам тука 30 дена во месецот,за 9000 денари.
Во догледна иднина најверојатно платата ќе ми остане ваква,а и ако ми се зголеми,што чисто се сомневам ќе биде за 1000-2000 денари.
Доколку би се нафатиле за промена на името најверојатно одма ќе влеземе во НАТО и многу е голема веројатноста дека за година-две ќе протечат тука во Македонија многу инвестиции и ќе се отворат голем број работни места,следствено би нашол подобро платена работа и повеќе пари за живот.А за да се случи тоа треба да гласам за промена на името.
Арно ама за мене тоа би била ситуација во која би имал подобар живот,но моментот во кој ќе треба на референдумското ливче да заокружам " ЗА ПРОМЕНА НА ИМЕТО " срцето ќе ми се скине од болка.
Ќе бидам човек без име,никој и ништо и ќе треба до крај на живот да живеам со таа болка.
Сигурно ќе скривам од другите дека сум гласал за и ќе ја бранам Македонската кауза,но кога ќе бидам сам и ќе размислувам колку ми е убаво во животот,како имам повеќе пари,ќе сватам дека за тие нешта сум се продал самиот себе си,сум станал ПРЕДАВНИК,прво пред самиот себе,потоа пред Македонија и нејзините паднати синови,пред сета пролеана крв за оваа наша мајчичка и најмногу ќе ме боли оти сум ги предал Дедо ми,кој за Македонија го дал животот.
Болка до крај на живот ќе ми стои на срце,а тоа не го сакам.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vesnap Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 13:16
Originally posted by bounty_hunter bounty_hunter напиша:

Nitu pak jas cuvstvuvam deka sum do zidot. Bas sloboden se osejkam. Ako treba i cel zivot ke ostanam vo ova malo parce zemja sto tolku mnogu go sakam. Zemja za koja nasite predci gi davale svoite zivoti, za da go imame to a sto go imame denes. Za da mozime spokojno da se obrazovame, ekonomski razvivame kako zemja. Za da moze da stvorime semejstvo na nasa zemja, bez da ne negira nekoj. Ama kako sto gledam, slabi se pritisocite od strana, nie povejke se negirame otkolku toa sto go pravat drugite. Ne znam, za mene nema logika da kazam deka sum za promena na ustavnoto ime. Pa da te prasam, koga ke te prasaat sto si, makedonka vikas ili.....???I ako sakas da se smeni imeto, sto e celta na ziveenje vo ovaa drzava???Zosto ne si se preselis vo sosednive drzavi, kade sto nikoj ne smee da gi negira, tuku tie negiraat drugi zemji.

СЕ СОГЛАСУВАМ И ЈАС СО ВАКВО РАЗМИСЛУВАЊЕ БИДЕЈКИ ЧОВЕК БЕЗ ИМЕ И КОРЕН Е ЖИВОТНО,И АКО НЕКОЈ САКА ДА БИДЕ ЖИВОТНО НЕКА ПОВЕЛИ.(МАДА И НЕКОИ ЖИВОТНИ СИ ИМААТ ПЕДИГРЕ ПА НИКОЈ НЕМА ПРАВО ДА ИМ ГО ОДЗЕМЕ НИВНОТО ПЕДИГРЕ)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lane62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 13:16
postoi pogovorka...domot ti e tamu kade sto ti e ubavo..dovolno e.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 34>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.