|
Жак Баро не нарече Северна Македонија |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.....исто така .........зошто нема да се вложи протест од наша страна за скандалов.....и се ќе остане на тоа дека било само една
обична не многу значајна грешка...???..си ја признале...а кој признава..........!!!
|
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога..скоро до последениот жител во Македонија.. сите како да „очекуваа(т)„ со забележливо секому (однадвор) нетрпение..кога тоа...ние ќе сме „влегле„ во НАТО и ЕУ...??
И кога секоја новинарска „шуша„ македонска..ќе престане да ги облетува (како мува околу .ајно) „оние„ кои повремено не посетуваат во престолнината (закопана во смет) ..со скоро дебилно(то) прашање:
КОГА и УШТЕ КОЛКУ ВРЕМЕ...до веќе ветениот „прием„ во евро-атланските „структури„???.
А да не споменувам и... гарнирано со евентуален „прием„ под уставното ни име??
Уште ..како ние само таму да (им) недостасуваме..како дел о некаков си европски „мозаик„!!!
|
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како што и не се очекуваше, нема никакво извинување за направената “грешка“, само штуро објаснување:
“Тоа беше слабост! Признавам! Јас само ја споменав Поранешната Југословенска Република Македонија, со погрешно име. А ја споменав за да кажам дека е се поблиска до укинувањето на визите. Запомнете го позитивниот дел на мојата порака и заборавете ја оваа моја мала грешка. Оваа слабост.“ - изјави Жак Баро. |
|
vesnap
Сениор Регистриран: 21.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 293 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прво не сакав ми се испушти северна Македонија а уствари да ни Вавилонската Блудница Европа така размислуваме за Македонија да се вика северна Македонија.Потполно исто сценаријо со северна Ирска и кралството Британија што во случајов кај нас кралството Британија ке биде Грција (нејзиното копиле и галениче).Нека ни е наздравје послем 6 000 ,7 000 год отприлика во континитет на името Македонија од првиот радоначалник на македонскиот народ Македон................................
|
|
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sporedbava so Britanija i Irska ti e potopolno vo red, i jas sum nashla premnogu slichnosti vo stilot, percepcijata, ideite i "reshenijata" shto gi nudi Grcija - koi vsushnost se copy-paste od Britanskata diplomatija i politika.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ние ке му простиме, човечки е да простиме, ама господ дали ке му прости, нема да знаеме.
Баро побара да му простиме Брисел - Еврокомесарот за правда и внатрешни работи, Жак Баро, вчера побара да му простиме за грешката околу името на Македонија, порачувајќи ни да се фокусираме на позитивната порака што ја кажал притоа, а да ја заборавиме оваа грешка, што според неговите тврдења била ненамерна. „Да, требаше да го употребам името Бивша Југословенска Република Македонија. Јас го користам тоа име. А го спомнав името само за да кажам дека сте блиску до визната либерализација. Затоа, простете ми за оваа грешка, слушнете ја позитивната порака и заборавете на грешката“, изјави Баро на прес-конференција. Инаку, Баро не е меѓу еврокомесарите кои се споменуваат за реизбор во кабинетот на Жозе Мануел Баросо, каде што дојде како кадар од Франција. Неговиот однос спрема Македонија до оваа епизода со името беше коректен, а во однос на визите и повеќе од тоа, бидејќи како еврокомесар не остави простор политички прашања да се мешаат со визната либерализација. Баро, сепак, ќе биде на оваа функција додека ЕК не даде формален предлог за укинување на шенген-визите. |
|
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"А го спомнав името само за да кажам дека сте блиску до визната либерализација"
Blisku do vizna liberalizacija a voedno i "blisku do sugeriranata promena"....pa mozhebi se vezhbal, da vidi kako toa i ke zvuchi.
No sepak e dobro shto bara proshka, ke go zememe vo obzir pri krajnata odluka, kako i negovoto zalaganje za nemeshanje na politichkiot spor pri odlukata za vizna liberalizacija.
|
|
vesnap
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така се почнува на начин кои работат зад грб на сметка на целиот македонски народ (некој мудрец рекол божји народ е оној народ кои е раселен по целиот свет)Која му била целта на Баро со поимот северна Македонија.Дали може некој да се впушти во епитетите на вавилонската блудница денес Е.У.од порано Рим (римската империја која е забележано како неуспешна да го сотри духот на македонецот цели отприлика 1 5оо год)
|
|
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знае човекот како да не нарече.....
|
|
vesnap
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo poglavje 5 kniga I ,,ALEKSANDROVA VOJNA
(ANABOZA),, Arijan veli, Aleksandar so vojskata se dvi`el po zemjata po zemjata na Agrijanite i Peonjanite, kade stasale glasnici,koi javile deka Klito, Bardilov sin i Glavkij, kralot na Taulantite, mu bile sojuznici. Glasnicite ka`ale deka i Avtarjatite ]e navalat na vojskata na ALEKSANDAR III po pat. Vo fusnotata za Paonija stoi: Paonija e zemja severno od Makedonija severo-zapadno od Ilirskata zemja do rekata Strimon (Struma) . Дали поради овој текст фалсификуван од Аријан во корист на јужниот сосед,и многу други фалсификувани текстови на стета на нас македонците од Херодот,Руф,Хомер и др.за да го присвои епитетот јужниот сосед дека тие се македонци,а ние паонци каде овие недел гледаме нова битка на грците со помос на нивните родители Е.У. тоа и сакаат да го докажаат,но дали ке успеат сто мислите вие ? |
|
Џон Траконтра
Група Регистриран: 29.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи веснап- според тебе а и мнозинството овде - гледам- цел свет е будала само ние сме паметни???
|
|
Vercingetorix
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 421 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи името ни е продадено?
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zalono, ama chovekot ja kazja samo vistinata za imeto............ili vistinsakoto novo ime............
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |