|
Што готвиме денес? |
Внеси реплика | страница <1 34567 63> |
Автор | |
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lote...objasni malku kako gi prvis...
|
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес кокошка печена со тароган, со млади компири печени цели и мајонез сос со кисели краставички,
За салата ке видам, тоа од расположење зависи. |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај ова мајонез сос со кисели краставицки појасни го малку тука, нешто срце ми кажува дека на моине ке им се бендиса.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i na mene,.."voda" mi poteche vo ustata,..
Изменето од brza - 08.Јуни.2009 во 13:29 |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Glenn
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хехех гладни луѓе,
Абе ништо посебно не е тоа мајонез-сосот уствари, многу е прост. Иначе вистинското име ќе му дојде Тар-тар сос зашто е многу сличен скоро идентичен. Ама еве вака иде: Количина мајонез по желба обично докај две супени лажици по човек се повеќе од доволно (тоа за брцкање е не за сркање) и се рендаат кисели краставички едно 2-3 (но и тоа по желба, кој сака покисело повеќе крставички може)Тие што сакаат поинтензивен вкус може и многу малку лук да додадат (рендан). За морски јадења и лимонов сок се додава малку.(2-3 капки само за вкус, поише само ќе го разредат) Ако сакате полесна варијанта од сосчето може пола-пола со павлака да се прави, значи пола лажица мајонез, пола павлака. Или пак повеќе на павлака, помалку на мајонез и обратно. Многу е убаво. Овој брз сос или брцкало исто многу фино оди со пирошки, солени палачинки, крокети,се скоро што е пржено во презла,бела риба и посни меса како пилешкото на пр. Ај наздравје нека ви е. Изменето од GlenKlouz - 08.Јуни.2009 во 14:16 |
|
|
|
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e fala...ce ispitame...izgleda vkusno
|
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас го правам сосот, многу е вкусен
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lane,се наоѓаат во било кој поголем маркет или супер маркет .Има од печурки, кашкавал, сирење + спањак итн ... Се варат 15-20 мин . Потоа ги пржиш на путер за да имаат убав мирис + поубав вкус . Како додаток врз нив ставаш солена hopla + дополнителна смеса од тоа што се наполнети (пр:печурки) . Bon appetit |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
Enigma
Сениор Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
klasichnata sarma lane so list od zelka ,ima vo marketite vakumirani ili vo tegla,za ostanatoto znaesh mene mi se svigja i so lozov list,ama kaj da najdam neprskan lozov list |
|
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
|
Glenn
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пушен Бакалар ке го печам во млеко и маслиново масло, пропржен зеленчук долга боранија, грашок, моркови и може ќе обарам некое компирче или ќе направам малку пире.
|
|
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
денес не готвам ништо...одам на ручек кај мама
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
Glenn
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Риба ќе пржам и помфрит.
|
|
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Podpecen mlad kompir so majonez sosot od tuka, pohovani tikvicki, przeni celi piperki (luti), shopska salata i kebapcinja (na zeshkovo)
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 63> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |