|
Изградба на црква на плоштад Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 8081828384 114> |
Автор | |||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Potreba za izgradba na taa crkva ima samo zatoa sto nekade, ne znam kade e zacrtano deka vo sekoja hristijanska zemja, vo samiot centar na glavniot grad mora da ima crkva....ne deka nema vo blizina ama toa e toa.
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
а во централното подрачје (кажано веќе милион пати) има најмалку две цркви со катедрални размери |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Dobra poenta Bounty....megutoa mislam deka ne se raboti nitu za potreba od (kako shto veke reche) nitu pak deka e zaradi nekoj si "beleg na hristijanstvoto", tuku spored mene e zaradi VLIJANIETO na crkvata kako "stolb" na sekoja drzhava. Taka bilo so vekovi i od toa ne bash sakaat da se otkazhat tie shto go promoviraat ova. Kako inache polesno ke gi manipuliraat drzhavite? |
|||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne znam dali ja imas gledano emisijata "Glasot na narodot" , se emituvase na prviot kanal na makedonskata televizija. Ne znam kako se vikase vladikata sto bese gostin taa emisija, no jasno kaza deka vo sekoja hristijanska zemja mora vo centarot na glavniot grad da ima crkva. |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Македонија не е христијанска земја, туку е секуларна, а тоа значи независна од верските заедници во неа. Сите верски заедници во Македонија имаат еднакви или барем треба да имаат еднакви права пред уставот.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ups, izvini gresno se imam izrazeno.....znaci sakav da kazam sekoja zemja kade hristijanite se mnozinstvo |
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
исто како што викаа дека изградбата на црквата ќе биде реконструкција |
|||
|
|||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne stanuva zbor dali ke veruvame ili ne....rabotata e sto toa e kazano od ovlasteno lice od crkvata
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Исидора, веќе неколкупати ти напомнувам на темава дека за вакви дискусии е наменет подфорумот Вероисповед.
Со твоите постови излегуваш многу надвор од намената на подфорум Политика и затоа последниот пост ти го префрлив во темата Враќање на инквизицијата, на Вероисповед. Ќе те замолам дискусијата да ја продолжиш таму, а тука да се држиш до политичката димензија на настанот. |
|||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да, еден од нај силните аргументи на поборниците за изградба на црквата им е дека во сите престолнини во Европа во центрите (плоштадите) имало цркви (катедрали...). Само, не се запрашуваат кога тие верски објекти кај нив се изградени! Ние (македонците) дури денес, после 400-500 години ќе градиме црква на плоштад. Незнам, тоа некако ни’ е во генот, тоа ни’ е судбина на македонците, постојано да „каскаме“ зад некого! (Првото српско востание против турците беше во почетокот на XIX век -1804 година, нашето Илинденско востание точно 100 години подоцна - 1903 година. Во втората светска војна сите народи од бивша СФРЈ ја започнаа борбата за ослободување 1-2 месеца после окупацијата, ние македонците после 6-7 месеци (на 11-ти Октомври). Сите републики од СФРЈ се отцепија и работеа на изградбата на сопствена независна држава, а ние брзавме оти „че ни’ зами’не возот“ Зошто нешто први не направиме? (Ама тоа да биде навистина вредно, а не глупост!) |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
се зезам, горе долу имаме исто мислење |
|||
|
|||
Popi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
I jas se slozhuvam so razmisluvanjata.
A ova so crkvive sega veke nema da mu dojde nekolku meseci ili godini odposle, tuku cela vechnost...sega koga crkvite nasekade vo svetot se veke pred raspagjanje ili vo najmala raka rekonstrukcija i prestrojuvanje. Znachi se vrakame vo vreme...namesto da odime napred. Eve jas bi predlozhila neshto spored mene interesno, vo zamena. Da se izgradi nekoj vid muzej.....so neprikosnovena arhitektura, koj ke bide narechen VREMEPLOV, kade ke bide predstavena chovechkata istorija niz vekovite so akcent na nasheto tlo, Makedonija a i nekoi exibicii za idninata, NLO....predviduvanja, misterii i sl. Toj objekt bi mozhel isto taka da ima del i za Gradska biblioteka, restorani, kafulinja i suveniri prodavnici. Atrakcija za ochi, znaenje, a i vrtenje na ogromni pari vo isto vreme.
|
|||
Popi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
p.s. Moram da dodadam deka vo predhodniov zamislen predlog-gradba bi bilo soodvetno da ima i ubava kino-sala, kade megu drugite aktuelni filmovi, ednash nedelno vo stilot na "VREMEPLOV" bi se prozhektirale striktno samo nauchno-fantastichni filmovi i filmovi od istorijata, dokumentarci i sl.
Se ispozanesov malku, a?
|
|||
Внеси реплика | страница <1 8081828384 114> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |