|
Што е интимност... |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 06.Јуни.2009 во 10:08 |
Денес, зборот интимност има примено сексуални конотации. Но интимноста е многу повеќе. Ги вклучува сите различни области во нашите животи - да, физичките, но исто така и емоционалните, умствените, општествените и духовните аспекти. Интимноста всушност значи тотално споделување на животот....
Сите ние некогаш сме имале желба за блискост, за единство, за потполно споделување на нашиот живот со некого...
Маршал Хоџ има напишано една книга со наслов Твојот страв од љубовта. Во неа тој тврди: „Ние копнееме за мигови на изрази на љубов, блискост и нежност, но често, во клучниот момент, се повлекуваме. Се плашиме од блискоста. Се плашиме од љубовта.“ Понатаму во истата книга, Хоџ изјавува: „Колку што повеќе се зближуваш со некого, се изложуваш на сè поголем ризик да бидеш повреден“. Стравот од болката е она што често пати нè оддалечува од наоѓање на вистинска интимност.....
Градиме ѕидови околу нашите срца, за да се заштитиме од некој однадвор, којшто сака да влезе за да нè повреди. Но, истиот тој ѕид којшто ги спречува луѓето да влезат, нè заробува нас внатре. Резултатот: Осаменоста завладува и вистинската интимност и љубов стануваат невозможни............
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koga sakas nekogo se cuvstvuvas infrerioren i te faka prijatnost izmesana so panika
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кога никој не ми влегува во мојот ЕГО простор
|
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
shto e? ,...kljuch na vrata!,..toa e!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Забранет влез без пасворд
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas sum poveke za sirok front...........bez ogradi i zidovi...........
se osekjam posilna koga dominiram so terenot...... eeeee sega ??? ako se najde nekoj da me povredi........ i za toa imam odgovor...... " iskustvo e ime koe sekoj slobodno im go dava na svoite greski " |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Висок шлиц, длабоко деколте, смее да се ѕирне, ама не да се види баш се.
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...sto e?
Nesto sto ti e potrebno da go zacuvas samo za sebe, nesto sto e samo tvoe...da go neguvas, rastes, zrees....ili ednostavno nesto sto ne smees da go izgovoris, bidejki kje go/se izgubis. ili pak...nesto sto, koga kje odlucis, sakas i soberes hrabrost da go izgovoris i spodelis, bez razlika na se i bez strav za ona sto mozes da go izgubis.. odis nad sebesi i go dobivas svetot. Изменето од Kali - 07.Јуни.2009 во 23:43 |
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
intimnost...ne mi vleguvaj vo soba bez tropanje
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интимноста е многу повеќе од физичка конекција.
Интимноста е кога две срца и души ќе се поврзат и ќе бидат како едно. |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne vi kazuvam, ke si ja cuvam za sebe
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
круг со два агли
|
|
Lady Blue
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Intimnosta e nekoja vrsta na egoizam ...Ona nesto sto sakame da go zacuvame samo za nas a nikogas ne uspevame vo toa ....
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne se zamaram, ona sekogas znae podobro i kako mi rece taka pravam. Si imam papuci so izvezeno " З " ...им велам дека е број, а не иницијал
|
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |