|
Зошто луѓето не се искрени |
Внеси реплика | страница <1 4142434445 74> |
Автор | |
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто луѓето не се искрени???
Затоа што вистината е недостижен луксуз за некого... Полесно им е да го дофатат луксузот на неискреноста( лагата) И лагата е луксуз... И за искреноста и за неискреноста цената е голема... не постои човек без грев...сепак, луѓето потешко ги простуваат туѓите грешки отколку своите, а никој не е нешто посебно заинтересиран на себе да си навлече осуда од другите |
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас редовно си го дозволувам луксузот на искреноста.......иако понекој пат навистина цената знае да ја помина границата на нормалата.......а и искрено ги жалам ситните души што ситничарат со лаги,лагички и разноразни други дрангулии за да стигнат то тоа што наумиле........таквите одма ги ставам под разно
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денеска слушнав една убава мисла- Каде трчаме, зошто брзаме, кога сите не чека една станица, едно прибивалиште?
И искрено е така, но додека да стасаме до таа последна станица животот не носи кон разни небиднини, ни поставува на патот случајни или неслучајни препреки, искушенија кои мора да ги надминеме. Многу пати тие искушенија се олицетворение на насмевки, слатки зборови нешто што е одлика на неискреност, ни се пикаат под кожа, го одбираат моментот кога нешто ни недостасува, ја користат ситуацијата со усталена шема, итрина ним својтвена ама ние како да не сакаме да ги видиме, протолкуваме. Е кога ке откриеме дека искреноста им мањкала на тие кои ние свесно сме ги замислувале како нешто што ние сме сакале тоа да бидат, доживуваме крах. Лицемерието ни ги отворило очите ама стануваме свесни дека сме изгубиле време, енергија да направиме нешто што на почеток било осудено на пропаст, сме замижувале пред она ке другите ни го кажувале изгорени, излажани од истите лицемери. Секоја средба со неискрените не прави многу по претпазливи, Почнуваме да не им веруваме и на оние кои можеби имаат барем малку тронка вистинитост во себе. |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу често неискреноста потекнува прво од неискреност кон самите себе.
Човек кој сам себе се лаже, нема никаков проблем да излаже и друг т.е. да го убеди во својата “вистина“. |
|
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас стално се лажам самиот себе......
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и мене
|
|
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Со тебе сум бил најискрен....т.е најмалку сум те лажел.... |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Затоа што секој сака да ја зборува ’’својата вистина’’ и секој мисли дека неговата вистина е вистинската вистина.
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
наj се жалки тие кои даваат друг , различен образ пред лугето...со зборови...
жалното е дека брзу ке бидат расконспирирани...се пак по делата ке ги познаете. Изменето од pagane - 06.Јуни.2009 во 13:53 |
|
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne se iskreni zatoa shto; sakaat da bidat videni vo "naj-svetlo" i kako takvi i primeni vo opshtestvoto, zatoa shto se plashat da ne izgubat neshto ili nekogo, za da se konk*riraat so nekoi drugi...shto "vazhat za uspeshni", zatoa shto podobro se osekaat vo fantazijata otkolku vo realnosta - zatoa shto mozhebi ne znaat da ja pronajdat ubavinata na realosta.
|
|
bla bla
Сениор Регистриран: 27.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 421 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто така им чини....лошотии едни...
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zasto mu se laze...
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На што би личел вистинит оглас : „ Продавам бучк*риш кој на никој не му помогнал, ама вас може ќе ви помогне да се ослободите од вишокот пари кои ги имате, а мене ми требаат“.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тешко ми е кога на мојата искреност и отвореност како одговор наидувам на неискреност и затвореност.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Внеси реплика | страница <1 4142434445 74> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |