|
ЗБУНЕТОВА ТЕМА |
Внеси реплика | страница <1 117118119120121 137> |
Автор | |
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..........
|
|
apce
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...непрегледна пустина, вечна и стабилна, фатаморгани гледавме еден во друг, додека да се вкусиме, веќе бевме исчезнати, минати во сечии сеќавања кои ги прекрива песокот : „ Нема вистина на овој свет на која би можел да се потпреш, само подсмевот на ѕвездите во студените ноќи е вистинит како што ветерот ја разнесува пораката дека залудноста е награда за нашите настојувања “. Позната химна за нас кои ни се причинуваше дека живееме помирени со нашите фатаморгани наречени надежи кои не тераа повремено да погледнуваме кон небото молејќи бар еднаш подсмевот да се претвори во искрена насмевка и раширени раце за добродојденци. Никогаш не бевме добродојдени иако никој од нас не знаеше зошто е овде. По некоја залудна мисла ќе минеше како бран меѓу нас : „ Ова е пеколот, никој не е добродојден тука “. Сепак тоа ништо не менуваше, немаше никакво упатство за промена...можеби и немаше...
Искривени гримаси наречени насмевки и добро расположение, користевме како лесно пијанство, се дружевме како што можат тоа да го сторат составени празнини за се појави уште поголема, но единствена со некоја уште поголема фатаморгана наречена “визија “ за некое утре кога само ќе ја зголемиме празнината. Заминав далеку колку што можев да одам, кога се изморив легнав под твојата сенка и те испив како капка вода затоа што сум жеден талкач низ мојот дел од пустината наречена живот и бар на кратко да заборавам на подсмевот на ѕвездите во студените ноќи. Мислев дека си само плод на моите причинувања. Утрото станав да си заминам иако немав каде, сеуште беше тука, се зачудив зинат, ништо не беше стабилно како што беше пустината која ме очекуваше пред мене. Ти беше тука без никакво наговестување дека ќе исчезнеш. Ветрот беше поинаков додека ми шепотеше дека си тука заради мене, мислев ми се причинува како и се’ досега. Заминав колку што можев да одам, но немаше наслаги од песок врз сеќавањето на тебе. Помислив на враќање кон тебе, никогаш не сум помислил такво нешто за ништо на овој свет. Се уплашив дека те загубив иако ништо не сум имал досега. Се завртев назад за да те барам, те немаше како и се’ досега, клекнав изморен со лицето во дланките помислив бар еднаш да има вистина, дека не барам повеќе иако и тоа е многу за овој свет. Погледав околу себе, ја немаше пустината, помислив дека повторно ми се причинува, насекаде беше ти, растеше и во мене се додека не заборавив на себе...сеуште е така...ми се чини дека пустината само ми се причинуваше... ѕвездите ми намигаат... |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
site nosime praznina vo sebe koja samo ljubovta moze da ja ispolni,barem jas taka mislam...ne deka mnogu pametno mislam
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bas pametno fragola
|
|
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
umnite kuklicki oni
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ja pa kucki procitav
|
|
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
fragola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
umna kucka moze ne sum,ama slepa kucka... |
|
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa i ja cesto si go vikam...posto redovno izbrzuvam
|
|
|
|
fragola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas sekogas vikam op pa skokam
|
|
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
poznato mi e...od iskustvo ..koe sekoj den go dozivuvam
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 117118119120121 137> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |