|
ВЕГЕТАРИЈАНСТВО - Рецепти |
Внеси реплика | страница <1 56789 10> |
Автор | |
karamandi
Сениор Регистриран: 19.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 1496 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da
|
|
defma
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 716 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сум вегетаријанка, но месото нешто особено не го обожавам, во исхраната повеќе ми се застапени зеленчук и овошје.
|
|
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bravo za tebe,,,, so ova ti pokazuvas deka se hranis zdravo....Ovosjeto i zelencukot se najpotrebni vo ishranata na covekot... |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ми падна нешто на ум, па викам овде ке го пишам.
Не ми е јасно, како може народот да купи стока, да ја чува да ја храни, и на крај да ја заколи???? Колку свирепо е тоа. Жалосно, мрак на очи да ти падне. Кога тој може така некој да храни па да коли, значи тој и својата фамилија може да си ја заколи и око да не му трепне. И мене после ми се чудеа во маало, кога бев мала, како можело јагнето толку да се поврзи со мене. Како можело цело време до мене да седи и да сака да се гушка и гали. Секое животно има душа. И крава да гушнеш и да и покажеш љубов ке видиш дека ке ти возврати. Но народот е научен само фрли му да јаде, во студ и влага, па ни за ветеринар не сака да плати, и на крај удри му го ножот и весели се дур тоа гори на 300 степени за ти да се најадеш. После вегетаријанците биле психопати,. после вегетаријанците ке умреле.....од што ке умрат? од што не убиваат? или пософистицирано кажано-не купуваат месо од месарница и не го јадат она што до вчера било живо и имало чуства. Немој да мисли некој дека ако не коли не е убиец. Лугето се масовна гробница за животни. Сте се запрашале ли некогаш-колку животни имате изедено? Замислете само, како некој вашето дете го јаде. Не знам што е поболно, да убиеш и јадеш нешто што секогаш ке те сака и нема да те повреди, или пак да трпиш некој нездрави на работа и да не реагираш. Може да се навредите колку сакате. Може да ви смета ова што јас го пишувам. И мене ми смета што вегетаријанците некој ги нарекува умоболни и психопати. а вегетаријанството е прогласено за здрав начин на живеење. И тоа здрав начин на живеење не се смета само за органски здраво, туку и за умствено здраво-да не убиваш за да се задоволиш. Размислете кога ке седнете на трпеза....што уствари јадете вие. |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Trupovite od zivotno kupeni vo prodavnica se narekuvaat hrana, delikates, specijalitet i tn... a trupovite koi mozat povremeno da se vidat po ulicite(pregazeni zivotni) se narekuvaat mrshi.
Realno nema nikakva razlika... Dur postojat kasapnici ce postojat i ubivanja na ludje, a kasapnicite egzistiraat od porackite vo mesarnicite a tie pak od kupuvacite na meso. |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mozat da egzistiraat i od lecenje na zivotni druze. isto ko jas sto pravam.
|
|
|
|
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од Majkl - 05.Јуни.2009 во 21:36 |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne jadam soja zasto ima vkus na meso a i pecurki ne jadam...ama nekoja dobra sopska mf mf mf
|
|
|
|
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ti nosam domati za sopska... ja za mene ce si naracam zelena salata preleana so ladno cedeno soncogledovo, limun i prstofat morska sol+pcenkaren leb. |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moze. treba da odime nekoj den vo Harmonija
|
|
|
|
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не
|
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако говедата се растенија, тогаш вегетаријанец сум д.г.е. Баш се напукав салата од говедски стек за вечера.
Изменето од Polar Bear - 18.Јуни.2009 во 05:44 |
|
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |