|
Изградба на црква на плоштад Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 7879808182 114> |
Автор | |||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Штотуку и јас ја слушнав оваа информација за тендерот и финансирањето.
Значи, на сето досега додава трет проблем: 1. Дали воопшто треба да се гради црква на таа локација? 2. Кој ќе ја финансира? 3. Дали навистина толку вреди 1’ Кај има сила - нема правдина. Ова одамна е апсолвирано. Штом владата решила да се прави - ќе се прави. Но, што ако утре дојде СДСМ на власт и реши да се стопира изградбата или да ја с руши ако веќе се започне? 2’ Де владата се јавува како инвеститор кој ќе ја гради црквата од народни, буџетски пари, де МПЦ ќе ја гради од „ненародни“пари (Сигурно париве на МПЦ се од дедо боже)! Воопшто не е важно со чии пари ќе се гради. Важно е тоа што се дозволува да се гради, со што на другите им се овозможува и тие да градат. Со полно право. 3’ Само еден учесник на тендер????? Во оваа беспарица и безработица, кога секој сака да зграпчи било каква работичка, на овој тендер се јавува само една градежна фирма - „Гранит“? И тоа со фантастични 16,5 милиони евра. Само за градежниот дел!!!!!! А потоа уште толку, или малку повеќе?! Не бе! Се е отидено у ... После сето ова, ми дојде на памет потписот на Мирослав (мислам негов беше) - „ ко овде не полуди, тај није нормалан“! |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
само м16 милиони?! мора да е некоја грешка! ми се чини дека на крај само темелите ќе коштаат малку повеќе!
значи, сега веќе се помириле македонците со тоа дека ке имаат црква? е па и ке им треба , да видиш, ке им треба кога ке им дојде судниот ден , за да има каде да се молат, а да не пешачат стотина метри повеќе ....до друга црква! . |
|||
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
локацијава света да беше, па ниедна црква на светов немаше да се потепа за неа
прашањата поставени милиони пати остануваат неодговорени за жал луѓе, и јас сум христијанин, градете цркви, градете ги во милионски броеви, градете ги таму кај што се потребни а не градете цркви на ваков погрден начин со кој си ја срамите религијата и себеси (ова контра богомолските коментари ) а што се однесува со власта, државното уредување и институциите, доста се заебавате со нас и бидете малце озбилни!!! |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дефинитивно одбиена понудата на Гранит на објавениот тендер. 16 милиони евра е многу.
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
normalno ... kje se najde nekoja " partiska " firma koja kje gradi za 15 . 8 milioni evra
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
а да си направиме црква од картон? шо мора да најдат фирма
|
|||
|
|||
Isidora
Сениор Регистриран: 29.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 112 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Abe crkva koga se gradi,ima najubava da se izgradi!
Da bide najvelelepna! |
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
neka se gradi ... stom samo taa i takva kje te natera da odis vo crkva i da pocnes da veruvas vo boga
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
neverojatno ! se pomiri shmokljansikot narod so svojata sudbina ,..i sega ke "diskutira"kolku ke gi koshta,..
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
тој и уште многу други цркви се велелепни, а уште многу велелепни цркви треба да се направат на други места, ама нееееееее, плоштадот е светиот центар мајко му стара |
|||
|
|||
Isidora
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
don't worry so much about me.... |
|||
Isidora
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne se nerviraj... |
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И што сега? Наместо да му одговориш на човекот, или да дадеш некаков коментар, ти со цинизам му возвраќаш! Дали секогаш во недостаток на аргумент(и) за одговор овака се однесуваш? А зошто да не се нервира? Еве и јас ги искажувам тие човекови вредности. Кога е нешто смешно јас се смеам, кога е тажно - плачам, кога е убаво се радувам, кога е неправедно (како сега ова со црквата) - се нервирам ... и секогаш тоа го правам со страст, онака искрено, од срце. А вие? Дали вие ги имате тие особини да чувствувате, да имате страст? Или страста за вас е недозволива работа (нешто кое многу често на форумов го имате истакнато како една од темелните „вредности“ на вашето учење)? Погледнете ги само вашите свештеници. Сите се стереотипни во своето однесување, сите изиграваат кротки души, кај сите има „смирение“ во однесувањето, зборувањето! Сите како да се правени од еден калап! Дали тоа ве задоволува и ве исполнува, дали тоа ве прави среќни? Такви ли треба и ние да бидеме? |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
Внеси реплика | страница <1 7879808182 114> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |