IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 191192193194195 242>
Автор
Порака
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Статус: Офлајн
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2009 во 19:34
Ааааааа да да, сега свакам, кога се каже не се прави дупка во вода, не се мисли на дупка на дно туку на вода...
А водата не може да има душка бидејќи таа секаде се прелива и исполнува секаква дупка во дното.намигнување
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2009 во 02:11
Originally posted by DDarko DDarko напиша:

Ааааааа да да, сега свакам, кога се каже не се прави дупка во вода, не се мисли на дупка на дно туку на вода...А водата не може да има душка бидејќи таа секаде се прелива и исполнува секаква дупка во дното.намигнување

HAHAH BINGO !!!

Dobar si Darko, alal da ti e. Za tvoite godini si zakon
Кон врв
Marko sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Ноември.2008
Поени: 887
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 18:59

Iako diskusijava beshe vodena na forumot Misterii( http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=19098&PN=4 ) sepak smetam deka tuka e posoodvetno mesto, kako uvod prenesuvam del od taa diskusija:

Originally posted by Marko sk Marko sk напиша:

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

...Можеби и на друго место, во некоја друга галакција или некоја друга димензија, Бог создал креации кои се "по ликот Негов" иако физички не мора да личат на нас. ...

No so ostavanjeto na vakov prostor za razmisluvanje, samite vie koi go akceptirate i se vodite po bibliskiot koncept, nesvesno istiot go stavate pod golem znak prashalnik, vo smisol deka mozhen e zhivotot da e donesen na zemjata od vonzemjani ( inaku i naukta ovaa opcija ne ja iskljuchuva).

A kako prilog na pogore kazhanovo, t.e. deka bibliskiot concept e povtorno staven pod golem znak prashalnik svedochi i sl. mozhnost:

Постои можност животот на Земјата да постоел пред повеќе од четири милијарди години, одржувајќи се и покрај интензивното бомбардирање на планетата од метеоритите.
Ова денеска го објави британското списание „Nature“, кое пишува дека Земјата во период од околу сто милиони години, ја погодиле околу 200 милиони милијарди тони метеорити од сите големини.
Истражувањата покажуваат дека животот на Земјата постоел порано од колку што до сега се мислело, што отвора можност животот на Земјата да се појавил само еднаш и од тогаш постојано да е одржуван.
До сега научниците веруваа дека животот на Земјата се појавувал неколку пати, односно дека вистинскиот облик на животот настанал под дејство на метеоритите.
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=108883

PS. Messenger, geldam sushte ne si gi vratil moite postovi, a bash pred malku dobiv SMS poraka od Intergalaktichkite sili na svetlinata koi preku svoi kanali ne chitaat, a vo vrska so moite izbrishani postovi, velat deka sakaat da nauchat neshto i mi sugeriraat da te opomenam deka mozhe da mu nanesat na forumov za veroispoved kvanten udar so nesogledivi metafizichki posledici...

Изменето од Marko sk - 09.Јуни.2009 во 19:20
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 19:28

Постои можност животот на Земјата да постоел пред повеќе од четири милијарди години, одржувајќи се и покрај интензивното бомбардирање на планетата од метеоритите.
Ова денеска го објави британското списание „Nature“, кое пишува дека Земјата во период од околу сто милиони години, ја погодиле околу 200 милиони милијарди тони метеорити од сите големини.
Истражувањата покажуваат дека животот на Земјата постоел порано од колку што до сега се мислело, што отвора можност животот на Земјата да се појавил само еднаш и од тогаш постојано да е одржуван.
До сега научниците веруваа дека животот на Земјата се појавувал неколку пати, односно дека вистинскиот облик на животот настанал под дејство на метеоритите.
Od objavite na Bozjiot Duh vo godinite 1980/81 primeni preku prorocicata za denesno vreme, znaeme deka toa nekogas navistina bilo taka. Meteorite(potocno del od niv) koi ja bombardiraa zemjata bea namerno nasocuvani od Lucifer i negovite sledbenici koi mectaea za svoe carstvo i na toj nacin zemjata ja oformat spored svojata zamisla. Toa bese dolg i neuspesen proces, bidejki sè sto se obiduva da deluva odvoeno od Boga e avtomatski nesovrseno i ne moze da bide trajno.

Zivotot se odrzuval vo najrazlicni formi na zemjata, vo pocetokot toj ne bil fizicki, potoa preminal vo delumno-materijalen za sega da bide vo svojata najgruba forma - potpolno materijalen. Eden daaaaalecen den, celata materija povtorno ce bide asimilirana vo svetlosna supstancija od Duhot Bozji.
Кон врв
Marko sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Ноември.2008
Поени: 887
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 20:38
Majkl, gledam seriozen vernik si na tvojata denominacija ( da ne recham sekta, ok, malku da se nashalame...). No, ako imash mozhnost, nabavija knigata Red od Haosot ( nov dijalog na chovekot so prirodata, a spored mene nov dijalog na chovekoty so samiot sebesi :))), od Ilya Prigogine ( nobelovec, vrven hemichar i fizichar). Eftina e,da ne ti se veruva samo 50 den.( staro izdanie pa poshto nikoj ne kupuva knigi vo Mkd spushtile epten cena), vo Kultura - Centar kaj Rekord. Ne samo shto e taka ubavo objasneto ( normalno potrebni se elementarni poznavanja od fizika, matematika, hemija) tuku, taka e napishana shto vo obzir e zemena ne samo naukata kakmo chista nauka, tuku e stavena vo korelacija so kulturata i opshtestvoto...i da ne dolzham, kje go apostrofiuram samo objasnenieto i konceptot za kvantnata mehanika. Einstein nesakajkji so negovata teorija stanal Darvin na fizikata, t.e. ako Darvin posochuva deka chovekot e vmetnat vo bioloshkata evolucija, Einstaein ne poduchuva deka chovekot e vmetnat vo kosmichka evolucija. No sepak, i toj veruval deka ima nekoe fundamentalno ednostavno nivo ( slichno kako i relig. doktrini).
Sega so razvojot na naukava i eksperimentive, toa nivo stanuva se ponedostapno, t.e. so kvantnava teorija se posochuva deka i najelementarnite chestici se nestabilni, deka kvantniot princip na neopredelenost go definira kako golemina shto nemozhe da se nabljuduva ...e tuka kje zastanam, povekje vo psochenta kniga, i samo da napomnam deka KT voveduva edna nova i poinakva - poizdrzhana logika vo objasnuvanjata na svetot i t.n....

Veruvam deka vakvite knigi imaat mokj da go otvorat horizontot poshiroko, i ne veruvam deka chovek ( ako prochita neshto vakvo barem nekolku knigi, i ako za mig se zadlabochi) ponatamu kje ima zhelba da postira vakvi teoloshko - relig. postovi.
Ne se zezam, nitu te kritikuvam, tuku sakam da posocham OBJEKTIVNO deka teoloshkiot pogled na svetot e taka skromen i BAJAT vo odnost na novite koncepti za prostorot, materijata, i osobeno, vremeto...

Изменето од Marko sk - 09.Јуни.2009 во 21:39
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 21:39

Veruvam deka vakvite knigi imaat mokj da go otvorat horizontot poshiroko, i ne veruvam deka chovek ( ako prochita neshto vakvo barem nekolku knigi, i ako za mig se zadlabochi) ponatamu kje ima zhelba da postira vakvi teoloshko - relig. postovi.
Ne se zezam, nitu te kritikuvam, tuku sakam da posocham OBJEKTIVNO deka teoloshkiot pogled na svetot e taka skromen i BAJAT vo odnost na novite koncepti za prostorot, materijata, i osobeno, vremeto...
Sum cital od Stiven Hoking i mislam deka takvite knigi samo gi potvrduvaat informaciite koi se telepatski primeni od Bozjiot Duh vo Univerzalen Zivot.
Кон врв
abnormalen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 05.Април.2009
Поени: 168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај abnormalen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 21:44
најде на кој да му препорачуваш книга. зарем сеште не си сфатил дека губиш време? за нив не постои ништо друго освен неа.( “светата библија“)
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 21:45
Originally posted by abnormalen abnormalen напиша:

најде на кој да му препорачуваш книга. зарем сеште не си сфатил дека губиш време? за нив не постои ништо друго освен неа.( “светата библија“)
A koj ti rekol tebe deka jas Biblijata ja smetam za sveta?????????????????? I deka nisto drugo ne postoi?????

Изменето од Majkl - 09.Јуни.2009 во 21:45
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 22:09

Абнормален, внимавај на речникот. Без потценување на членовите. Ако ти се дискутира на темата продолжи, ако не...

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 22:54
Amin!
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 23:04
Originally posted by Majkl Majkl напиша:

A koj ti rekol tebe deka jas Biblijata ja smetam za sveta?????????????????? I deka nisto drugo ne postoi?????

Mnogu prasalnici Majkl??? Molam za malku pocit sprema vernicite koi ja smetaat Biblijata za Bozja Kniga vdahnovena od Svetiot Duh.

P.S. Kako sto sakas da ja pocituvaat tvojata prorocica Gabriele, imaj malku pocit i sprema onie sto ja smetaat Biblijata za SVETO PISMO. Pozdrav!

Изменето од KINGDAVID - 09.Јуни.2009 во 23:08
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 23:41
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Originally posted by Majkl Majkl напиша:

Mnogu prasalnici Majkl??? Molam za malku pocit sprema vernicite koi ja smetaat Biblijata za Bozja Kniga vdahnovena od Svetiot Duh.

P.S. Kako sto sakas da ja pocituvaat tvojata prorocica Gabriele, imaj malku pocit i sprema onie sto ja smetaat Biblijata za SVETO PISMO. Pozdrav!
KINGDAVID, replikata voopsto ne e upatena do tebe. Ne mi bese namerata da navredam nekogo, mnogute prasalnici ukazuvaat na ogromna iznenadenost kako nekoj gi stava site vernici vo ist kos mislejki deka site tie imaat isti ubeduvanja.

P.S. Gabriele ne e moja prorcica tuku Bozja, a dali nekoj ce ja pocituva kako takva ili ne toa e negov sloboden izbor. Gabriele od nikogo toa ne go ocekuva.

Изменето од Majkl - 09.Јуни.2009 во 23:46
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2009 во 00:13
Се ми личи дека ќе одмараш малку....
А не сакав да дојде до тоа.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2009 во 00:34
abnormalen, ke se odmorish eden den. Te molam imaj respekt kon chlenovite i moderatorite.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 191192193194195 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,439 секунди.