|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 23456 98> |
Автор | ||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ослободи о Господи од љубовта кон материјалните богатства и фала Ти што покажа како дури и богатите можат да влезат во Царството Небесно! Изменето од spiros - 15.Февруари.2009 во 12:30 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Но верен е Господ, Кој ќе ве утврди и ќе ве запази од лукавиот.
|
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зошто нешто не ми е јасно Или само така ми се причинува |
||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зашто позната ви е Благодатта на нашиот Господ Исус Христос, како заради вас од богат стана сиромашен, за да се обогатите вие преку Неговата сиромаштија.
Изменето од spiros - 15.Февруари.2009 во 12:48 |
||
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Закхеј стана и Му рече на Господа:
„Еве, Господи, половината од својот имот ќе ја дадам на сиромасите; и ако сум зел од некого нешто несправедливо, ќе вратам четворно.” |
||
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мудроста БОЖЈА (Христос) во Посл. Соломонови глава 8, вели:
Не проповеда ли мудроста, и не подига ли го својот глас разумот? На врвот на ридот, покрај патот, на раскрниците стои; при излезот од градот крај влезните врати, таа вика гласно: „Вам ви проповедам, о луѓе, и го насочувам својот глас кон човечките синови! Сфатете ја мудроста, вие неискусни, а вие неразумни, вразумете го срцето. Слушајте, зашто ќе зборувам за важни нешта, и моите усни ќе откријат што е право, зашто мојот јазик ја зборува вистината, а нечесноста е гнасна за моите усни. Сите зборови на мојата уста се праведни, во нив нема ништо ни криво ни лукаво. Сите тие се јасни за разумниот и праведни се за оној, кој придобил знаење. Примајте ја мојата поука а не сребро, и знаењето е подобро од златото. Зашто мудроста е поскапоцена од бисери, и никакви скапоцености не можат да се споредат со неа. Јас, мудроста живеам со разумот и имам расудувачко знаење. Стравот од Господа е омраза кон злото. Јас ги мразам: гордоста, самодостатноста, патот на лошото и уста полна со лаги. Мои се советот и здравото мислење, јас сум разум, и моја е силата. Преку мене царевите царуваат и началниците делат правда. Преку мене кнезовите кнезуваат и големците и сите земни судии. Јас ги љубам оние кои ме љубат мене, и ме наоѓаат кои ме барат. Богатството и славата се во мене, постојаното добро и справедливоста. Мојот плод е подобар од чистото и најчистото злато, и мојот приход е подобар од чистото сребро. Јас чекорам по патот на правдата, среде справедливите патеки, да им дадам имот на оние кои ме љубат и да ги наполнам нивните сокровишта. ЈХВХ БОГ ме имаше во почетокот на Својот пат, пред Своите созданија, многу одамна. Вообличена сум уште од вечноста, од почеток, пред создавањето на земјата. Се родив кога уште немаше бездни, додека немаше извори на изобилни води. Се родив пред да бидат основани горите, пред бреговите; кога уште не ги имаше создадено земјата ни полињата, ни почетокот на земниот прав. Кога ги создаваше небесата, бев присутна, кога распростираше свод над лицето на бездната; кога ги зацврстуваше облаците во височината и кога ја одреди силата на изворот на прадлабочината. Кога му ги поставуваше на морето неговите граници, за да не му се прелеат водите преку бреговите, кога ги поставуваше основите на земјата, бев покрај Него, како градежничка, бев радосна, од ден на ден, радувајќи се пред Него сето време: Се радував по почвата на Неговата земја, и мојата радост се човечките синови. Така, деца, послушајте ме, блазе им на оние кои ги чуваат моите патишта. Послушајте ја поуката, за да добиете мудрост и не ја отфрлајте. Блазе му на човекот што ме слуша, и бдее пред моите врати секој ден, и кој ги чува моите довратници. Зашто кој ме наоѓа мене, го наоѓа животот и добива милост од Господа. А ако згреши кон мене, и пакости на својата душа: Сите што ме мразат мене, ја љубат смртта.” Изменето од spiros - 16.Март.2009 во 19:52 |
||
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Gospod e moja svetlina i moe spasenie: od kogo da se bojam? Gospod e krepost na mojot zivot, od kogo ke se plasam?(Psalmi 26:1) |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... тајната, која беше сокриена за векови и поколенија, а која им е откриена сега на Неговите свети,на кои БОГ сакаше да им јави како е богата славата на оваа тајна меѓу народите: Христос во вас, надеж на славата.
|
||
||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Влезете низ тесната врата зашто широки се вратите
и широк е патот што води кон пропаст, и мнозина минуваат низ нив а тесни се вратите и тесен е патот што водат кон животот и малкумина го наоѓаат.... ( Матеј: 7.13, 14 ) |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Но барајте го најнапред царството на Бога и Неговата правда, а се друго што вие потребно, ќе ви се придодаде.
|
||
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А Исус му рече: „Симоне, да те прашам нешто!“ „Кажи, Учителе“ - одговори тој.
„Двајца луѓе му должеле пари на некој човек. Едниот му должел петстотини сребреници, а другиот педесет. Бидејќи не можеле да му платат, тој им ги простил долговите на обајцата. Што мислиш, кој од двајцата ќе има поголема љубов кон него?“ „Мислам, оној на кого му е простен поголем долг“ - одговори Симон. „Правилно процени!“ - Му рече Исус, |
||
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
(Евангелие според Јован 3:16)
Нај познатиот и нај убав стих од Словото! |
||
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mene ova mi se dopadna...mesi...jas ne znam kade da najdam na makedonski..ako najdes postiraj ja...
Iz Pavlove poslanice Korinćanima. Kad bih ljudske i anđeoske jezike govorio, a ljubavi nebi imao, bio bih mjed što ječi, ili cimbal što zveči. Kad bih imao dar proricanja i znao sve tajne, i sve znanje; kad bih imao puninu vjere, tako da bih brda premještao, a ljubavi ne bih imao, bio bih ništa. Kad bih na hranu siromasima razdao sve svoje imanje, kad bih tijelo svoje predao da se sažeže, a ljubavi ne bih imao, ništa mi koristilo ne bi. Ljubav je strpljiva, ljubav je dobrostiva, ljubav ne zavidi, ne hvasta se, ne oholi se. Nije nepristojna, ne traži svoje, ne razdražuje se, zaboravlja i prašta zlo, na raduje se nepravdi, a raduje se istini. Sve ispričava, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi Ljubav nigda ne prestaje. Proroštva? Ona će iščeznuti! Jezici? Oni će umuknuti! Znanje? Ono će nestati. Jer, nesavršeno je naše znanje, i nesavršeno je naše proricanje. Kad dođe nešto savršeno, iščeznuti će što je nesavršeno. Kad sam bio dijete, govorio sam kao dijete, mislio kao dijete, sudio kao dijete. Kad sam postao zreo čovjek, odbacio sam što je djetinje. Sad vidim u ogledalu, nejasno, a onda ćemo licem u lice. Sad nesavršeno poznajem, a onda ću savršeno spoznati kao što sam spoznat. Sada ostaje vjera, ufanje i ljubav -to troje-ali je najveća među njima ljubav |
||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
lane62, еве ти превод на горниот текст:
Кога би зборувал на сите човечки јазици, па дури и на ангелски,
штом љубов немам, ќе бидам како гонг што одѕвонува, или кимбал што ѕвечи. Да имам пророчки дар и да ги знам сите тајни, да го имам сето знаење, а и така силна вера што и планини ќе преместува, ако љубов немам, ништо не сум. И да го раздадам целиот свој имот, и да го предадам телото да ми изгори, штом љубов немам, ништо не ми користи. Љубовта е долготрпелива, љубезна, љубовта не завидува;
Љубовта не се фали, не се вообразува, не е непристојна, не го бара своето, не се срди, не памети зло; Не се радува на неправда, а се радува на вистината; Се премолчува, во се верува, на се се надева, се поднесува. Љубовта никогаш не пропаѓа, а пророкувањата ќе престанат,
јазиците ќе замолкнат, знаењето ќе помине. Зашто делумно знаеме и делумно пророкуваме, а кога ќе дојде совршеното, тогаш ќе исчезне делумното. Кога бев дете, зборував како дете, размислував како дете, расудував како дете;
а кога станав зрел човек, го оставив детинското. Сега гледаме како низ замаглено огледало, нејасно, а тогаш ќе гледаме - лице в лице; Сега знам делумно, а тогаш ќе знам совршено, како што и сум и јас спознаен. А сега остануваат овие три работи: верата, надежта и љубовта; а од сите нив, најголема е љубовта. (1 Коринтјаните 13) |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |