|
Украдена фотографија без срам! |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
amanito
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 31.Мај.2009 во 20:55 |
http://www.flickr.com/photos/amanito/2744420927/
До каде ке стигнеме со ова однесување на нашиве медиуми. Значи се работи за украдена фотографија која што покрај cc и copyrights кои се поставени на видливо место, сепак некој паметен се нашол да пребара на google images baskerfest, и првата фотографија што ја нашол без никакво прашање до авторот или негов потпис си ја искористил за негова комерцијална работа на неговиот медиум. Истиот фраер си рекол ХАХАХА Авторот се потпишал, си рекол во ред нема проблем јас познавам Adobe Photoshop БЕ! и оп си ја кропирал доволно за да не се гледаа потписот на авторот. Тој истотака се погрижил дали свесно или несвесно да ги избрише сите МЕТА информации кои што фотографијата си ги содржи. link do originalnata fotografija http://www.flickr.com/photos/amanito/2744420927/ http://www.sitel.com.mk/default-mk.asp?ItemID=351DDA1605B973439E62E8F1ECFEB66D link do mestoto kade shto e iskoristena bez prashanje duri i cropiran avtorot kade shto e potpishan :( Изменето од amanito - 31.Мај.2009 во 20:58 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ti pa
moite si gi objavuvaat vo kompletna sekoj mesec (po tri komada) i nikomu nisto dzabe e Изменето од anakin - 31.Мај.2009 во 21:00 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
amanito
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
shto e toa kompletja?
|
|
amanito
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
btw jas ne mislam deka neshto ke napravam nego onaka chisto informativno da si znaat luge hto gi interesira
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па ти зш не им ставиш авторки права и не ги заштитиш?
Или превземи подрастични мерки, отидни им таму и се знае.....ќотекот
|
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kompletna e bate spisaine
koe izleguva sekoj mesec i cini 100 den |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
amanito
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nemam problem ako prashaat da im dozvolam ili ako nemozat da prashaat barem da potpishat ili da stavat link dokolku se raboti online
|
|
kostovigor
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 139 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пробај по медиуми, некој нека ти помогне, да се пише во весник, доколку е потребно (ако весниците се нафаќаат на таква работа).
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ispod slikite nema bate ni potpis a ironijata bila da naslovot na textot bese NEMA NI BLAGODARAM I NAJSMESNO BILO KOGA IM SE JAVIV NE ZNAELE DURI DEKA AVTOROT E MAKEDONEC HAHAHAHAHAHAHA ako uspeale tie da mi ukradat bog znae kade sve vo svetot ne se objaveni Изменето од anakin - 31.Мај.2009 во 22:06 |
|
|
|
amanito
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а ако знаеле дека е македонец немале да ја земат демек :) |
|
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ja na vakvo nesto (ne sum primetil, a mozda mi se ima i na mene sluceno) bi upatil ako nisto drugo barem edna protestna nota ako nisto drugo da znaat deka "si gi fanal zivi".
|
|
hypertech
Сениор Регистриран: 02.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЕЈ ТВОЈА Е, баш ја видов на сител пред некој ден, и се мислев чија беше, сакав одма да изреагирам.
Ова само кај нас се случува, во белиот свет се има малку повеќе осет, не за друго, таму барем законите функционираат. Решение не се метафајловите, ако сакаш навистина нешто да заштитиш тогаш име/презиме на среде слика, во детали кои не може да се исклонираат лесно но сепак доволно суптилно за да не штрчи па доколку настане крадење имаш многу силни докази за авторството. |
|
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
|
|
amanito
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe ako e taka aj da napravam fotografija so 50% transparentnost i ime i prezime so ogromni bukvi :) ne e toa poentata na sheruvanjejto fotografii pak ke kazam nemam protiv nekoj da iskoristi moja fotografija imam protiv nekoj da ja zloupotrebuva na vakov ili slichen nachin isto kako jas sega da go zemam nivniot tekst i da si go objavam na mojot sajt i da napisham deka toj e moj a ne deka e prevzemen. vo krajna linija nivniot sajt vo niedna tochka ne e vo konk*rencija so mojata avtorska fotografija shto ne dava nikakov problem za da se napravi toa |
|
amanito
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mislam deka ne e losha idea koj imal problem neka se pridruzi vo facebook page-ot za da gi postavime site dokazi za toa pa shto bide neka bide
mislam deka nishto ne ne koshta da probame |
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |