IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - МАКЕДОНИЈА станува УНИЈА НА НАРОДИ?!!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МАКЕДОНИЈА станува УНИЈА НА НАРОДИ?!!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 567
Автор
Порака
mohikanec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mohikanec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 01:03
kje im se progleda koga za eden mesec kje nemaat leb da jadat.
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 01:08
Originally posted by mohikanec mohikanec напиша:

abre novace zar ne gledas sto i sleduva na ovaa namacena Makedonija? ako do septemvri ne se resisporot so imeto nekoj kje bara kantonizacija i federalizacija na ova malo parce zemja. zar ne si svesen deka za kratko vreme kje ja nema Makedonija!

Секој може се да си бара и да си сонува, ама има голема разлика меѓу барање и исполнување.
Во однос на федерализација и слично, ако Албанците побараат федерализација, Србите исто ќе направат проблем на Косово, а грчкото малцинство во Албанија и без да ја праша државата  ќе си спороведе федерализација и уште што и да сака. Регионалната состојба не е во корист на никаква федерализација на Македонија, барем не на оние што бараат.
Кон врв
mohikanec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Ноември.2008
Поени: 129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mohikanec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 01:14
vo pravo si deka ima razlika megju baranje i ispolnuvanje. no zarem ne gledeas deka nekoj si pobara Ohridski dogovor i si dobi promeni vo ustavot. sega kje si pobara kantonizacija i kje si dobie a Makedonceto kako i sekogas so kuburata nazidot za zort zaman.
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 01:16

vo pravo si deka ima razlika megju baranje i ispolnuvanje. no zarem ne gledeas deka nekoj si pobara Ohridski dogovor i si dobi promeni vo ustavot. sega kje si pobara kantonizacija i kje si dobie a Makedonceto kako i sekogas so kuburata nazidot za zort zaman.

Ако настане федерализација на Македонија ќе настане и на сите околни држави, странските претставници нема да го одобрат тоа, а ниту македонскиот народ!
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 01:19

ako do septemvri ne se resisporot so imeto nekoj kje bara kantonizacija i federalizacija na ova malo parce zemja. zar ne si svesen deka za kratko vreme kje ja nema Makedonija!

Колку што знам албанците порачаа дека ќе чекаат до Нова година, па после ќе барале други начини...
Ти пак што толку ги брзаш до септември?!

П. С. Што убаво им ја лепна Рикер денеска, да ја смират малку топката и да престанат со вечните закани!...трепкање
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 01:21
Originally posted by anastea anastea напиша:

ako do septemvri ne se resisporot so imeto nekoj kje bara kantonizacija i federalizacija na ova malo parce zemja. zar ne si svesen deka za kratko vreme kje ja nema Makedonija!

Колку што знам албанците порачаа дека ќе чекаат до Нова година, па после ќе барале други начини...

П. С. Што убаво им ја лепна Рикер денеска, да ја смират малку топката и да престанат со вечните закани!...трепкање

Може досаден ќе сум, ама те молам има ли да поставиш и линк за таа вест?голема%20насмевка
Кон врв
abnormalen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 05.Април.2009
Поени: 168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај abnormalen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 01:28
значи : ако македонскиве шиптари побараат тоа што го бараат, тогаш од солидарност спрема македонциве, и по другите дрзави тука и пошироко ке го побарале истото!
 ајде бе!?изненадувањеама, сигурно имаш и доказ )линк) за твојава констатација.
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 01:32
Македон Алекс, пораката на Рикер од Тетово ја најдов само на Сител, на другите телевизии не знам дали беше пренесена.

Изменето од anastea - 31.Мај.2009 во 01:32
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 01:33
Originally posted by abnormalen abnormalen напиша:

значи : ако македонскиве шиптари побараат тоа што го бараат, тогаш од солидарност спрема македонциве, и по другите дрзави тука и пошироко ке го побарале истото!
 ајде бе!?изненадувањеама, сигурно имаш и доказ )линк) за твојава констатација.

Никој од солидарност нема да бара, туку ќе го искористи правото на другите- ако овие можат, тогаш и јас. И онака грчкото малцинство во Албанија е најпроблематично. Сега им го осудија градоначалникот, а Грција се закани дека ако го стават во затвор тогаш ќе се спроведе Железната метла до крај и сите 1 500 000 Алабанци ќе бидат протерани од Грција и Албанија ќе добие вето додека постои светот и векот. Грчкото малцинство пред некое време побара да се донесе во Албанија закон за јазиците исто како во Македонија и грчкиот јазик да стане официјален, иако искрено не им треба закон, во јужна Албанија секаде има грчки натписи своеволно поставени, а на некои места нема на албански. А и Србите сигурно ќе ја искористат ситуацијата за да го свртат некако во своја полза косовското прашање.
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 22:17
Originally posted by anastea anastea напиша:

Секоја чест за Рикер. Ама тој највероватно за исламистите една многу важна работа не знае. Исламот и Џихатот строго држат до БЕСАТА. Тоа е многу лоша работа. Тоа значи ако се закануват и ќе реализират, а што е потрагично се што кажуваат со одредено време го прават мнофу порано. Ама не се тиа виновни. Виновен е фирерот што не го исоплнува тоа кое им го ветил. А, не го исполнува од страв од народот македонски кој за тоа дебело ќе му врати.
А Македонија ниту била ниту ќе биде УНИЈА на народи............задоволство

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
abnormalen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 05.Април.2009
Поени: 168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај abnormalen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 22:29
а, што ке и фали на унијата?збунетостбаш убаво ке звучи, а веке и телевизија си има -ОBN

Обединети Балкански Народи
!
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 567
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.