|
Одгледување и чување канаринци |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
oktar
Нов член Регистриран: 22.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 23.Март.2008 во 14:41 |
Bidejki moeto hobi e povrzano so odgleduvanjeto na kanarinci i toa lipohromni,a se obiduvam i da izvedam bastardi,ja otvoram ovaa tema so cel omasovuvanje i unapreduvanje na ova prekrasno hobi koe i ne e taka rasprostraneto denes kaj nas, osven vo Prilep(sekoja cest i pozdrav do prilepcani),a isto taka poveke e prisutno kaj povozrasnite luge koi ja neguvaat tradicijata,a mladite kako nisto da ne gi interesira i nisto ne gi preokupira,a mozebi im izgleda i smesno i cudno,Samo da znaete kolku prekrasni ptici se kanarincite i kolku mnogu vrsti gi ima,a generalno se delat na
1.Kanarinci za pesna 2.Kanarinci po boja 3.Kanarinci po stava Pozdrav Oktar |
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Temata ti e prekrasna.Mojot maz cuva kanarinci ,jas sum samo posmatrac i uzivatel na nivnata pesna. Imavme eden kanarinec koj koga peese se zaboravase i podjase od stapceto, pa imavme eden so kuba na glava go vikav Dusko Lokin Navistina se prekrasni tie mali ptichki.
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
ЉуБиЦа
Нов член Регистриран: 21.Мај.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имам канаринец.. Имаше и женска али почина
Инаку ептен го сакам.. Порано мн пееше, али откако му сечевме нокти помалку пее.. Ај ваљда ќе пропее сеа у пролет |
|
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Му сечевте нокти???Зошто тоа???? |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sigurno posle banjanjeto,..togash se pomeki !
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Канаринци не сум имал, но имам папагал од раса тигрица, не сваќам која е разликата од папагалот и канаринецот?
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..........
e ,da,..stvarno nemalo razlika! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имало бе.
Ногу е мили! |
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И нешто друго: канаринецот пее, а папапгалот чврчори.
|
|
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Папагал е поубаво.
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kanarincite se positni po gradba, kako moze da nema razlika so papagal
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
nik2102
Нов член Регистриран: 16.Октомври.2013 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имам женка и веќе подолго време и денес ги снесе првите јајца... Но сама е и нема машко . Дали може некој да ми каже што треба да направам ?
|
|
Makedonka111
Нов член Регистриран: 29.Ноември.2014 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdrsvo! Imam nekolku prashanja do vas ,ve molam da mi pomognete . Chuvam kanarince povekje od 6 godini. Ednoto nozhence mu e oteceno,poradi belegziiite shto im gi stavaat od koga kje se rodat.Ve molam nekako da mi kazhetw, da mi pomognete kako da mu go izvadime,nemozhe da stoi na toa nozhence,ima ogromen otok,i celo vreme cmaee.Mnogu kje vi bidam blagodarna ako mi kazhete kako da mu pomognam,premnogu go sakam,nema da dozvolam da mi umre.Fala vi odnapred.
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Odnesi go na veterinar ne cekaj
Jas dodeka imav tigrica za sekoja glupost mu vrtev na veterinarot.......ama ni izbega:( |
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |