|
Стигмата |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | |||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ima i kinezi hristijani.
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Месенџер, Богородица им се јавува и на Православните и на Коптите, а неретко и на Муслиманите. Сигурно си слушнал или си читнал и самиот ти за појавувањето на Дева Марија од Зејтун, Египет во 1968 година? |
|||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да, но за жал се прогонувани од Хиндуистите, Будуистите... |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Aleks, znaesh na shto mislev koga ja staviv vo kontekst vo Muhamd, Buda i Manitu... |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Darko, progonuvani se od drzhavata... |
|||
|
|||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зошто?
Што ја чини Кина што од толку жители 2-3 милиона ќе бидат верни Христијани? |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јасно колега. Не ми беше целта да расипам темата, туку само како дополнување го кажав тоа. |
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Се сложувам со Месенџер. Даре, во Кина Христијаните се прогонувани од државата која во која сеуште има социјализам и официјално е атеистичка држава, иако сега односот кон верските заедници доста е сменет. Ако во минатото манастирите и Црквите ги палеа и ограбуваа денес дозволено е практикување на религијата, иако под строг надзор на државата. А со Католиците случајот е друг, таа "Католичка" Црква во Кина е под капа на државата, а Католичката е ставена надвор од законот поради лошите односи меѓу Кина и таа Црква. За Будисти да прогонуваат некого не сум слушнал досега, а за Хиндуистите во Индија се знае дека учествувале во прогони против Христијаните. Забегавме од темата. Слободно бришете колеги! |
|||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е да и тоа многу забегавме дури дојдовме и до прогонување на кинези, а што би рекле властите тогаш да го погледнат само ова видео...
|
|||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мене ова и така страшно ми изгледа...ни читам, ни коментирам |
|||
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
|||
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |