![]() |
|
ДАЛИ ГОСПОД ПРАВИ ДОБРО ИЛИ ЗЛО? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 8> |
Автор | |
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Господ не прави ни добро ни зло
него верниците во име на Господ прават добро или зло атеистите прават и добро и зло, но не се вадат на никого инаку нема битна разлика Изменето од anakin - 29.Мај.2009 во 01:20 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Одземањето живот не е мерка на лошиот (ѓаолот), туку на Бог. Бог е создател на животот и сите животи се Негови. Божјиот дух е Тој што има дава живот на сите животни и растенија на светот. Тој е Негов. Бог е суверен над животот. Тој го дава, Тој го зема и не постои уставен суд што ќе му го оспори тоа право.
Бог создава човек. Тој човек ја промашува целта за која бил создаден. (Тоа е буквалната дефиницја за грев: промашување на целта.). Бог превзема иницијатива и прави напори за враќање на човекот во првобитната положба, но заради слободната воља, дел од луѓето не го прифаќаат тоа, остануваат бунтовни во умножување на гревот, ја преминуваат границата на Божјата долготрпеливост, и кога веќе нема шанси за поправање, следува унишутвање, затоа што Божјата казна за гревот е смрт и Бог не би бил праведен доколку не ја изврши правдата. А ако не е праведен, не е ни совршен.
Кога човек одзема живот, тоа е лошо затоа што животот не е негов. Кога ѓаволот одзема живот, тоа исто така е лошо, затоа што животот не е негов. Но кога Бог одзема живот, тоа е правда и тоа е добро, затоа што Тој зема нешто што е Негово. Изменето од EvAngelos - 29.Мај.2009 во 01:45 |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Ев, ево рука за постов!!!
![]() ( кај ме ѓаол тераше пак мене да идам на вероисповед, ко знам дека не можам да го победам.... ![]() |
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Anakine, ti treba pochesto da doagjash tuka. ![]() |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() нема да ме трпиш тука.. верувај ![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
ova bese dobro...mesi e vo pravo...stvoren si za ovde
![]() |
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
toj e odamna za ovde,..rekov jas,..samo shto seushte ne go sfatil toa!
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
брзо многу добро знаиш дека ако често се појавуваме тука и јас и ти кје сме веронаутички банирани за инфинити
![]() |
|
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
ti nema,... sto posto,... da bidesh ,...so tolku
![]() ![]() ![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
dejanpp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
za tie sto pravat zlo se misli deka gospod gi tera da pravat zlo za da se postigne dobro a tie sto pravat dobro mislat deka gospod gi tera da se dobri zasto dobrinata e bozja zapoved a tie sto go gledaat seto ova dobroto i zloto mislat deka seto toa e bozja volja.a jas mislam deka ova religiozno glediste e cist apsurd i e utopija zasto voedno i predstavuva kocejne na sekularnosta na drzavata.
|
|
![]() |
|
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
Дали тој (без разлика дали атеист или неатеист) што прави добро е самопричинет? ![]() Јас мислам дека верниците што прават добро а Славата за тоа Му ја даваат на БОГА, се многу поблиску до СОВРШЕНСТВОТО кое е и всушност крајна цел на сё што дише! |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
![]() |
|
DDarko ![]() Сениор ![]() ![]() Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Дејан, ти од Евангелско-Методистичка во Прилеп си?
|
|
![]() |
|
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
Крајната цел на секуларната држава е ЦАРСТВОТО БОЖЈЕ! |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
![]() |
|
Ако ги прочиташ сега твоиве реченици и длабоко размислиш ќе видиш дека Неговото ВЕЛИЧЕСТВО и ПРАМУДРОСТ нема потреба никому да му направи зло, туку промашувањето на целта - од страна на чпвекот - е таа што му прави зло на истиот и неговите ближни! Од тоа може да се заклучи дека: Злото е само реакција на непочитувањето на СОВРШЕНАТА ВОЛЈА БОЖЈА, за Која Христијаните веруваат дека на чудесен начин се отелотвори во Исус христос! Мислам дека се разбираме. Нели? |
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |