IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Стигмата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Стигмата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
Omar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Too young to die...

Регистриран: 22.Февруари.2009
Статус: Офлајн
Поени: 12633
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2009 во 21:31
cudna pojava e toa stigmata.... od nikade da pocnes da gi dobivas ranite na Isus... gledajki go filmot ednostavno se zaprepastiv....
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2009 во 21:32
Originally posted by pagane pagane напиша:

Изгубена, тоа е состоjба коjа не можеш да контролираш. Не си избирал.
Сомневам се дека некоj би избрал маките Христови.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Too young to die...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2009 во 21:32
moe mislene preku stigmata se dokazuva postoenjeto na Boga...
Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2009 во 21:36
Девојката на филмот не дека беше малку верник, туку таа беше многу голем атеист кој пцуваше и против Црквата и против Бог.
А мислам дека Христос не би дозволил да трпиме ние како што трпел Тој, знаејќи ја можноста на трпеливост кај човекот!
Се секавате, Бог рече дека нема да ни приреди никој поголеми искушенија од човечките, а мислам дека тоа не е баш и човечко искушение!
Кон врв
IzGubEnA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Април.2008
Поени: 1066
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IzGubEnA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2009 во 21:43
Originally posted by Omar Omar напиша:

a bog nemoze na drug nacin da go dokaze svoeto postoenje...tuku treba nekoj da gi pretrpi negovite stradanja...i dali e toa praviot nacin za da go dokaze svoeto postoenje

Изменето од IzGubEnA - 28.Мај.2009 во 21:44

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2009 во 21:46
Па Бог Го докажува Своето постоење и преку Огненото Крштевање, преку тоа што на верниците им дава да зборуваат на различни јазици и им Го положува Својот Дух Свети над нивните тела.
Како можеше мене Бог да ми докаже Кој е и Која е Неговата Слава, без стигмата.
Да чува Господ и од стигмати и од се друго, нека Бог ви докаже Кој е на друг начин и ве Благоствови, вие кој верувате во Неговите дела и вие кој  има надеж да поверувате во Него!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Too young to die...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2009 во 21:47
Originally posted by IzGubEnA IzGubEnA напиша:

Originally posted by Omar Omar напиша:

a bog nemoze na drug nacin da go dokaze svoeto postoenje...tuku treba nekoj da gi pretrpi negovite stradanja...i dali e toa praviot nacin za da go dokaze svoeto postoenje

pa kako na drug nacinзбунетостзбунетостзбунетост toa spored mene e nesto mnogu mokno sto seoj ateist bi go ostavil bez zborovi...среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IzGubEnA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2009 во 21:50
ustvari bog sakajki na ateistite da im dokaze deka postoi...na vernicite im prireduva nepodnoslivi bolki i stradanje

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2009 во 21:50
Бог сака да поверуваме во Него и да се спасиме преку покајание и следење на Неговите Патишта, не преку стигмата и преку сила Тој да прави чуда, имаше една песна за славење која ја пееме во Црква гласеше вака:
Не со сила, не со моќ,
Но со Духот кажа Бог.
Ова е само дел од рефренот, целата не ја помнам!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2009 во 21:51

ustvari bog sakajki na ateistite da im dokaze deka postoi...na vernicite im prireduva nepodnoslivi bolki i stradanje

Никогаш Бог не би ми сторил болка, болката не е од Бог, но од ѓаволот е.
Никаква болка мене не може да ме победи додека сум со Христа.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Too young to die...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2009 во 21:54
Originally posted by DDarko DDarko напиша:

Никогаш Бог не би ми сторил болка, болката не е од Бог, но од ѓаволот е.
Никаква болка мене не може да ме победи додека сум со Христа.

a stigmata???изненадувањеизненадувањеизненадување i taa li e od gjavolot????изненадувањеизненадувањеизненадувањезбунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IzGubEnA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2009 во 21:56
Originally posted by DDarko DDarko напиша:

Никогаш Бог не би ми сторил болка, болката не е од Бог, но од ѓаволот е.Никаква болка мене не може да ме победи додека сум со Христа.

epa kako sega stigmata e so cel bog da dokaze deka postoi...a od druga strana bolkata e od gavolot...a ustvari stigmata nanesuva bolka i stradanje

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2009 во 21:57
Чудесни се Господовите Патиша и Господовите дела, прашање е дали стигматата е од Бог.
Никаде за неа не пишува во Словото.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IzGubEnA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2009 во 22:00
epa ako ne ja pisuva vo slovoto kako vikate od bog e...moe mislenje e deka na nekoj slucajno mu se pojavile rani na racete kako isusovite i crkvata odma diga tenzija..i se obiduva da izvlece korist

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,094 секунди.